Zaoczne studia z psychologii
Moderator: moderatorzy
Zaoczne studia z psychologii
Maja sens one dla osoby po kryzysie psychicznym ?. Czy moze lepiej pojsc w kierunku kursu asystenta zdrowienia ?.
Re: Zaoczne studia z psychologii
Jeśli dasz radę studiować to jak najbardziej.
Nie wiem jeszcze do końca, jak wyjdzie.
Na razie to poszukam najprostszej pracy w handlu/gastronomii i postaram się ją pogodzić z akcyjnym wolontariatem, żeby do końca nie cofnąć się w rozwoju zawodowym. No, chyba, że w miejscu, gdzie trafię, będę mógł awansować.
Da radę to wytrzymać psychicznie ?? . Plus ewentualne studia/kurs asystentów zdrowienia ??.
Na razie to poszukam najprostszej pracy w handlu/gastronomii i postaram się ją pogodzić z akcyjnym wolontariatem, żeby do końca nie cofnąć się w rozwoju zawodowym. No, chyba, że w miejscu, gdzie trafię, będę mógł awansować.
Da radę to wytrzymać psychicznie ?? . Plus ewentualne studia/kurs asystentów zdrowienia ??.
To zależy od tego jak się będziesz czuł Jak czujesz się dobrze i nie jesteś upośledzony umysłowo to nie masz się czego obawiać . Jak jednak czujesz się źle to raczej nie licz ze studiowanie ci na to pomoże . Nikt nie siedzi w twojej skórze także sam musisz to ocenić.
Kurs aststentow zdrowienia wydaje się łatwiejszy niż studia.
Spokojnie, nie jestem upośledzony umysłowo.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Jak jesteś w stanie się uczyć, jakąś stabilność masz w sobie, to też sobie poradzisz na studiach.
Ja szukam podyplomowych obecnie.
Ja szukam podyplomowych obecnie.
nic
Powiem Ci tak psychologia jak masz do tego smykalke to super sprawa Psycholog ( psychoterapeuta ) bierze 150-200zl prywatnie za konsultacje i znam kilku i powodzi im sie bardzo dobrze. Sam skonczylem studia ale techniczne pracuje na kierowniczym stanowisku ale takich pienidzy jak psycholog na pewno nie wyciagne, a mam znajoma psycholog mlodsza ode mnie zwiedzila pol swiata ciagle podrozuje ma mieszkanie w duzym miescie i nie narzeka.
Lepsze 3, 5 letnie dla magistrów, czy 5- letnie ?. Ostatnio jednak planuję te dłuższe.
Ale nie wiem, czy mam wystarczającą empatię emocjonalną, by zostać psychologiem, zwłaszcza klinicznym/neuropsychologiem.
Nawet przy kursie Asystentów Zdrowienia niższa od przeciętnej empatia emocjonalna ( u mnie wynikająca ze spektrum autyzmu ) może być problemem.
Empatia emocjonalna- zdolność trafnego odczytywania stanów emocjonalnych innych ludzi.
Ale nie wiem, czy mam wystarczającą empatię emocjonalną, by zostać psychologiem, zwłaszcza klinicznym/neuropsychologiem.
Nawet przy kursie Asystentów Zdrowienia niższa od przeciętnej empatia emocjonalna ( u mnie wynikająca ze spektrum autyzmu ) może być problemem.
Empatia emocjonalna- zdolność trafnego odczytywania stanów emocjonalnych innych ludzi.
-
- zaufany użytkownik
3,5 roku to samo w sumie cię czeka, ale intensywnie, nie wszyscy mają zdrowie na to nawet, dużo zjazdów.
Zależy co chcesz od tych studiów, ale jak interesujesz sie tematem to dasz radę.
nic
- FreshEscape
- bywalec
A to nie jest już i u nas. Tak jak na zachodzie, że musisz przejść kilku testów i spotkań z psychologiem. Żeby to mogło dać dowody że nie będziesz szkodził, jak co niektórzy nasi psychiatrzy i psycholodzy. Z tego forum !!! Żebyś w ogóle mógł podjąć tego rodzaju studia. Studia, po których będziesz miał wpływ na ludzi ???
Na takich studiach wymagają od kandydatów dużej empatii ̣emocjonalnej??.
To, przyznaję, nawet na kursie Asystentów Zdrowienia mogę mieć problem.
Nie mam dużej empatii emocjonalnej.
To, przyznaję, nawet na kursie Asystentów Zdrowienia mogę mieć problem.
Nie mam dużej empatii emocjonalnej.
-
- zaufany użytkownik
Przeciętna empatia starczy, są tam warsztaty odpowiednie, ale jak nie jesteś w stanie z kimś się porozumieć z powodu np. lęku, braku empatii to jest bariera.
nic
Teraz mam trochę i tak lepszą empatię... Ale kiedyś była ona tragicznie niska...