Chcę powiedzieć że...

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Meduzola
zaufany użytkownik

Re: Chcę powiedzieć że...

Post autor: Meduzola »

Farmakologiczny gorset, farmakologiczna szpicruta, na farmakologicznej lonży. Która wersja jest najbardziej trafna? W ogóle i w szczególe?
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

zbyszek pisze: pt lut 17, 2023 12:38 am To jest Twoje zdanie ! Inni mogą mieć inne.
Oh really, Cpt. Obvious?
Tylko, że na Amannna narzeka masę osób, nie tylko ja.
Naprawdę nie widzisz w jaki sposób odzywa się do innych?
Kłóci się, wymyśla wszystkim. Ma tu tylko wrogów.
zbyszek pisze: pt lut 17, 2023 12:38 am Nie podałeś dowodów na żadną "chorą satysfakcję" z czynienie źle, a mimo tego namawiasz innych przeciwko niemu. Pozwól jednak że każdy to sam oceni.
Jak wyżej.
Poza tym tego się można łatwo domyślić.
Czyżbyś sam nie wiedział do czego może doprowadzić rezygnacja z leków w schizofrenii?
A Amannn ciagle innym sugeruje takie bzdury, że to przez leki mogą dostać psychozy i, że ogolnie wszystko co zle pochodzi od leków.
Wciska też bzdury, że w innych krajach się ich nie uzywa i dzieki temu ludziom zyje sie tam lepiej.
Nie zapalila CI sie jeszcze czerwona lampka?
zbyszek pisze: pt lut 17, 2023 12:38 amNa tym forum każdy może pisać, co autentycznie sadzi i nikt nie będzie przez nikogo ścigany za poglądy, słuszne czy nie . Catastrophique nie strasz proszę innych. Wyraź merytorycznie swoje zdanie i to wystarczy. Nie musisz dbać o to, jakie wnioski wyciągają inni z postów Amanna. Każdy wyciągnie jakie zechce.
Znasz taki termin jak odpowiedzialnosc?
Bo tez mozesz byc do niej pociagniety, jesli Amannn komus na serio zaszkodzi, a jest to bardzo mozliwe.
Wolnosc slowa mozna sobie gdzies wlozyc, jezeli ktos nawoluje do rzeczy bardzo niebezpiecznych i szkodliwych.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Meduzola
zaufany użytkownik

Na palcach jednej ręki policzona masa ludzi. Tryb myślenia Catastrophique'a jest specyficzny. Nie wiedziałam, że chłopy też potrafią demonizować.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Wszyscy, ktorzy korzystaja z forum, z wyjatkiem jak Ty i moze DIgital, a ze jest nas wszystkich kilka osob to juz inna historia.
Ktokolwiek nowy sie pokaze, Amannn zaczyna sie z nim klocic i te osoby rezygnuja z forum.
NIe przeprowadzil do tej pory, od kiedy tu jest, ani jednej zyczliwej, normalnej konwersacji z druga osoba.
O czyms to swiadczy.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Meduzola pisze: pt lut 17, 2023 12:05 pm Na palcach jednej ręki policzona masa ludzi. Tryb myślenia Catastrophique'a jest specyficzny. Nie wiedziałam, że chłopy też potrafią demonizować.
Ale o jakiej demonizacji piszesz ? Polska, śwat komuny. W którym kobiety dopchały sie do zawodów. Mówie tu o komunizmie który wyemancypował kobiety i dziś 95 % nauczycieli podstawówek to kobiety sprawił że facetem sie pogardza, bo już od młodego sa ustwianie i budowana jest nich świadomośc że są gorsi. A poglądy moje czy catastrofy to odwieczne prawo mezczyzn do brania odpowiedzialności za ludzi i świat nas otaczjący. Kobiety nie maja tego w głowie, bo dla nich liczą sie uczucia. Podobnie jak magistrzy z uczelni. Facetów w polsce od lat komuny sie feminizuje.
Meduzola
zaufany użytkownik

Popatrzmy na to z innej strony: Normalna, życzliwa konwersacja z autokratycznym interpretatorem wszelkich zjawisk... Niech się zgłoszą ci, którzy są po spełniającej konwersacji z @Catastrophique. Jeżeli @Amannn ma moc odstraszania ludzi z Forum, to i ty Katastroficzny nie pozostajesz w tyle. Ja ubolewam tylko nad tym, że jego linki nie są w języku polskim. Lobbyści farmaceutyczni zamknęli usta tłumaczom językowym...
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Meduzola pisze: pt lut 17, 2023 12:51 pm Ja ubolewam tylko nad tym, że jego linki nie są w języku polskim.
Nie ubolewaj, a ciesz sie że jesteś biedna. Bo Gdybyś miała jakies wieksze pieniądze na koncie to te linki skutecznie by cie z nich wyportkowała... :) Nieswiadomie wsparła byś jakichś cyber terrorystów z Rosji i Chin :) Polska ma to do siebie, że bardzo ciężko działać w nim zagranicznym trolom bo to od razu widać. Wiec kieruj sie raczej polskimi publikacjami...
Meduzola
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: pt lut 17, 2023 12:40 pm Ale o jakiej demonizacji piszesz ? (...) Polska, śwat komuny. W którym kobiety dopchały sie do zawodów. (...) poglądy moje czy catastrofy to odwieczne prawo mezczyzn do brania odpowiedzialności za ludzi i świat nas otaczjący.
Demonizacja w sensie katastroficznego ujęcia następujących po sobie faktów człowieka, którego myślenie odbywa się na jedno kopyto: Jeżeli w procesie A nie nastąpi czynnik B, to z całą pewnością nastąpi stan rzeczy C. O feminizmie wcale nie pisałam, ale przypominam sobie nauczycielkę z czwartej klasy podstawowej, która nie wiedziała w jakim języku mówił Zakon Pruski. No po prusku mówił...
Meduzola
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: pt lut 17, 2023 12:59 pm Nie ubolewaj, a ciesz sie że jesteś biedna. Bo Gdybyś miała jakies wieksze pieniądze na koncie to te linki skutecznie by cie z nich wyportkowała... :) Nieswiadomie wsparła byś jakichś cyber terrorystów z Rosji i Chin :) Polska ma to do siebie, że bardzo ciężko działać w nim zagranicznym trolom bo to od razu widać. Wiec kieruj sie raczej polskimi publikacjami...
Gdyby były chociaż w języku niemieckim, to sama już dawno temu podjęłabym się ich tłumaczenia. Chociaż szwargot mnie już trochę mierzi...
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Meduzola pisze: pt lut 17, 2023 1:05 pm Demonizacja w sensie katastroficznego ujęcia następujących po sobie faktów człowieka, którego myślenie odbywa się na jedno kopyto: Jeżeli w procesie A nie nastąpi czynnik B, to z całą pewnością nastąpi stan rzeczy C.
Może chłop, na bazie swojego doświadczenia życiowego. Wypracował sobie odpowiednie wzorce którymi sie kieruje. Co ci moge powiedzieć, lepiej jest popróbować wszystkiego i potem sie określić. Niż trwać w koherencjach które tworzy choroba i po prostu leczenie odrzócić, twierdząc ze wszystko jest ok. A ok nie jest ani nie będzie... Takie moje zdanie !
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Meduzola pisze: pt lut 17, 2023 12:51 pm Popatrzmy na to z innej strony: Normalna, życzliwa konwersacja z autokratycznym interpretatorem wszelkich zjawisk... Niech się zgłoszą ci, którzy są po spełniającej konwersacji z @Catastrophique. Jeżeli @Amannn ma moc odstraszania ludzi z Forum, to i ty Katastroficzny nie pozostajesz w tyle. Ja ubolewam tylko nad tym, że jego linki nie są w języku polskim. Lobbyści farmaceutyczni zamknęli usta tłumaczom językowym...
Mowa jest o Amannnie, nie o mnie, ale widze z braku argumentow postanowilas zaatakowac mnie ;).
Jestem od 10 lat na forum i przeprowadzilem mase przeroznych konwersacji, w 99% bardzo kulturalnych i zyczliwych. Nie pisze/nie pisalem tak jak Amannn wszystkim, ze maja psychoze albo sa zboczeni. Zawsze jestem kulturalny i zyczliwy, nie lubia mnie tylko hejterzy, ktorzy sa do mnie uprzedzeni, a na to wplywu nie mam. Jezeli kogos odstraszylem z forum to tylko osoby, ktore chcialy mi zaszkodzic i im sie nie udalo, a takimi przejmowac sie nie warto.
Zdecydowanie wiecej osob odstraszyl Twoj czesty, bezsensowny belkot i dziwaczne zachowanie.
Meduzola
zaufany użytkownik

@FreshEscape, trudno o oczekiwać, że osoby zajmujące się psychiatrią, to ludzie renesansu mający pogląd na różne dziedziny życia, a koherencje okołochorobowe to nie tylko zachowanie, czyli rzecz behawioralna, czy sprawy poznawcze z naszymi deklaracjami, ale odczuwanie, przy czym choroba pozbawia nas wielu ważnych instynktów. Im głębiej się wchodzi w tą tematykę, tym trudniej ubrać rzeczy w słowa.
Meduzola
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: pt lut 17, 2023 1:24 pm Zdecydowanie wiecej osob odstraszyl Twoj czesty, bezsensowny belkot i dziwaczne zachowanie.
Ten domniemany bełkot, to nie bełkot, tylko twoja populistyczna figura retoryczna. Wierzę, że jesteś w stanie resztkami empatii wczuć się w logikę lub retorykę rozmówcy, tylko twoje konkluzje są na wyrost.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Oj dajmy już sobie spokój i ja wiem ze Meduzola jest nieszkodliwa i ze Katastrofa jest nieszkodliwy. A poglądy im ciekawsze tym lepiej sie rozmawia czyni takiego człowieka kimś bardziej wyjątkowym i szczególnym. Problem jezeli juz by miał jakis być to tylko ordynarne chamstwo pingui. Ocenanie Ammana, jakieś teksty z dupy w dyskusji jego. No ale jak móie to tylko kropki i przecinki na tym forum.
Awatar użytkownika
Ratel
zaufany użytkownik

Post autor: Ratel »

Szczerze to się uśmiałem. właściciel forum nie widzi problemu jprd. Ten facet jest tak samo odklejony jak Amanek. Pinqui jest zaburzony, ale on nie jest problemem.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Catastrophique pisze: pt lut 17, 2023 12:36 pm Wszyscy, ktorzy korzystaja z forum, z wyjatkiem jak Ty i moze DIgital, a ze jest nas wszystkich kilka osob to juz inna historia.
Ktokolwiek nowy sie pokaze, Amannn zaczyna sie z nim klocic i te osoby rezygnuja z forum.
NIe przeprowadzil do tej pory, od kiedy tu jest, ani jednej zyczliwej, normalnej konwersacji z druga osoba.
O czyms to swiadczy.
To jest kompletna bzdura i zwykłe pomówienia które także są karalne z paragrafu jako bezzasadne oczernianie.
Zrozum Kato, sam masz bardzo mocno zaburzone przez chorobę poglądy i ogólnie całościowy światopogląd. Nie jesteś tutaj nawet odrobinę wiarygodny. W swojej paranoi sam stworzyłeś sobie wroga lecz ja jestem świadkiem, iż od samego początku jego tu obecności na forum to ty go nękałeś i łaziłeś za nim po wątkach gdy on próbował w dobrej wierze przestrzegać użytkowników przed zgubnym wpływem wielu skutków ubocznych naszych lekarstw. Nie jeden raz próbował prowadzić merytoryczną konwersację lecz za każdym razem mu w tym przeszkadzałeś. Z początku ty, następnie Trick i potem jeszcze kilka waszych subkont - i to właśnie ta cała gromadka osób którym Am "może zaszkodzić".
Cała ta twoja batalia przeciwko niemu jest już nudna, a od dawna śmieszna, opiera się wyłącznie na twojej subiektywnym i mocno wykrzywionym postrzeganiu rzeczywistości. Idziesz z tym w zaparte jak tępy bawół. Sam Admin odpowiedział już tobie ale gdzie tam, do ciebie po prostu nic nie dociera. Ja się poddaję. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Digital pisze: pt lut 17, 2023 2:29 pm
Catastrophique pisze: pt lut 17, 2023 12:36 pm Wszyscy, ktorzy korzystaja z forum, z wyjatkiem jak Ty i moze DIgital, a ze jest nas wszystkich kilka osob to juz inna historia.
O czyms to swiadczy.
To jest kompletna bzdura i zwykłe pomówienia które także są karalne z paragrafu jako bezzasadne oczernianie.
Zrozum Kato, sam masz bardzo mocno zaburzone przez chorobę poglądy i ogólnie całościowy światopogląd. Nie jesteś tutaj nawet odrobinę wiarygodny. W swojej paranoi sam stworzyłeś sobie wroga lecz ja jestem świadkiem, iż od samego początku jego tu obecności na forum to ty go nękałeś i łaziłeś za nim po wątkach gdy on próbował w dobrej wierze przestrzegać użytkowników przed zgubnym wpływem wielu skutków ubocznych naszych lekarstw. Nie jeden raz próbował prowadzić merytoryczną konwersację lecz za każdym razem mu w tym przeszkadzałeś. Z początku ty, następnie Trick i potem jeszcze kilka waszych subkont - i to właśnie ta cała gromadka osób którym Am "może zaszkodzić".
Cała ta twoja batalia przeciwko niemu jest już nudna, a od dawna śmieszna, opiera się wyłącznie na twojej subiektywnym i mocno wykrzywionym postrzeganiu rzeczywistości. Idziesz z tym w zaparte jak tępy bawół. Sam Admin odpowiedział już tobie ale gdzie tam, do ciebie po prostu nic nie dociera. Ja się poddaję. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.
Digital powiedz szczerze czy te jego sub konta są teraz z tobą w pokoju ? Jak sie boisz, to mrugnij trzy razy. Pomożemy :)
Sam adminn powiedział wiec to jest świete ? Skoro powiedział żeby zaaprzestać grozeniem sobie sądem ty mimo tego nadal to czynisz ! haha, to jest właśnie ta podwójna moralność ciebie, ammana i pingui.
A już o takich rzeczach kto za kim łazi na forum i kto kogo nęka to już kurn..a takie przegiecie ze chyba wpiepszasz juz cała butelke tego CBD THC na raz. Ja nie jesteś na forum na bierząco to może nie mów głupot. Bo twoja wiarygodność przynajmniej w moich oczach spada do zera. Obsesje ammana na punckie catastrofy od początku była nienorlmalna, a z czasem zwieksza sie i zwieksza. Nikogo tu nie bronie i prosze mnie nie traktować ze trzymam z catastrofą. Po prostu jestem na bieżąco z forum. Człowiek z prawidłowo ukształtowaną osobowoscia raczej na zdanie jakiegos randoma z internetu nie płakał by ze go krzywdzi i ze jest non stop przez niiego krzywdzony. Z tym ze was krzywdzi i obraza to że ktoś ma własne zdanie i poglądy. To ze ktoś wchodzi w waszą paranoje i burzy waszą skrupulatnie utkaną paranoje... Takie moje zdanie !
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Digital pisze: pt lut 17, 2023 2:29 pm
O czyms to swiadczy.
Myślę że wszyscy się z tym zgadzają.
Meduzola
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: pt lut 17, 2023 2:52 pm Człowiek z prawidłowo ukształtowaną osobowoscia raczej na zdanie jakiegos randoma z internetu nie płakał by ze go krzywdzi i ze jest non stop przez niiego krzywdzony. Z tym ze was krzywdzi i obraza to że ktoś ma własne zdanie i poglądy. To ze ktoś wchodzi w waszą paranoje i burzy waszą skrupulatnie utkaną paranoje... (...)
Ten "random z internetu" to 14636 postów w niecałe dziesięć lat, trudno to prześwietlić, ile to postów dziennie, ale zdanie moje jest takie, że torpedował on wiele rzeczowych dyskusji na temat, czym schizofrenia jest. No to ja też się pobawię w logomachię: Jeśli schizofrenia to psychoza endogenna, a psychoza to stan, w którym człowiek słyszy, widzi lub czuje rzecz, których nie ma, to schizofrenia to dożywotnia psychoza i słowo "remisja" możemy wykluczyć. Dla mnie schizofrenia to ubywanie komórek nerwowych w danym tempie i w danych rejonach mózgu, a znane nam leki, to tylko wyciszanie centralnego układu nerwowego i zabawa w pogawędkę o neuroprzekaźnikach, głównie dopaminie to taniec wokół sztucznie usypanej góry.
Meduzola
zaufany użytkownik

Rezonans czy tomografia dobrze pokazują te ubytki, ale wiedza o tym jest ignorowana w środowisku psychiatrów
EW- elektrowstrząsy wcale nie stabilizują pracy między danymi rejonami mózgu poprzez stymulację przepływu dopaminy. Konkretnie i rzeczowo by się zrobiło wraz z nagłaśnianiem, że są inne metody, choćby rTMS- przezczaszkowa stymulacja magnetyczna, dotyczy ona obszarów mniej aktywnych i wyciszanie tych bardziej pobudzonych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”