Niebezpieczny i bardzo szkodliwy użytkownik - Amannn

dział techniczny, tu proszę kierować pytania i uwagi do administratora i moderatorów

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Niebezpieczny i bardzo szkodliwy użytkownik - Amannn

Post autor: Catastrophique »

Z racji tego, że Zbyszek (admin) opuścił forum i nie ma tu żadnego moderatora postanowiłem zadziałać.

Użytkownik Amannn pisze bardzo szkodliwe i wymyślne bzdury, nakłania do rezygnacji z leków.
Wszyscy wiemy czym skończy się ich rzucenie - psychozą i bardzo możliwymi, ciężkimi konsekwencjami z nią związanymi.
W najlepszym wypadku wylądujecie w szpitalu ze zresetowanym życiorysem.

Amannn specjalnie nawołuje do rzucenia lekow aby zaszkodzić innym, daje mu to chora satysfakcję.
Widzicie jak specjalnie prowokuje, denerwuje innych.
Widzicie tez jak sie do innych odnosi - nienawidzi ludzi, zyczy im zle i jak widac czynnie chce Wam uczynic zlo, krzywdę.

Jezeli ktos z Was posłuchał sie Amannna i dostal psychozy z negatywnymi konsekwencjami tego - niech Amannn za to odpowie prawnie. Macie na dowód masę jego postów z antypsychiatrycznymi treściami, antylekowymi zwłaszcza.
Nie uda mu sie uniknąć konsekwencji jezeli zadzialacie w tym temacie. Do tego jest masa świadków - userow tego forum.
Policja nie będzie miala problemu z namierzeniem jego.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Re: Niebezpieczny i bardzo szkodliwy użytkownik - Amannn

Post autor: Amannn »

Powiedziałem że cię pociągnę do odpowiedzialności prawnej . Za twoje pomówienia i zniewagi. Niebezpieczny jesteś ty chcesz żeby i ludzie byli chorzy i to bardzo Ja niczego nie doradzam i do niczego nie nawołuję tylko udostępniam linki do najnowszych badań naukowych przeprowadzonych przez amerykańskich profesorów psychiatrii Uniemożliwiając publikacje wyników badań naukowych i informacji na temat norweskiej służby zdrowia łamiesz prawo!!! Podżegając do nękania mnie innych łamiesz prawo karne -art 190a kk w ze. z art 26 kk. I jeśli ktokolwiek będzie mnie nękał złoże wniosek o ściganie cię. Masz to pewne jak w banku. Każdego psychiatra sam decyduje jak leczyć, jakimi lekami i jak długo. Jeśli artykuły naukowe z przeprowadzonych przez profesorów psychiatrii badań wydadzą mu się niewiarygodne to nie musi ich słuchać - ja osobiście analizowałem je od każdej strony i nie doszukałem się niczego co mogłoby obniżać ich wiarygodność, a też szukałem ich jakiejś słabej strony, ale psychiatra może mieć inne zdanie.

To jakie są wyniki badań naukowych jest niezależne od ciebie i ode mnie I nie zmienisz tego swoją mową nienawiści czy bezprawnym zastraszaniem grożeniem i nękaniem oraz znieważaniem i pomawianiem mojej osoby. Badania te nie nawołują też wcale do niebrania leków jak insynujesz tylko pomagają psychiatrom ustalić optymalny czas brania leków. Dla każdego psychiatry stanowią też one element wiedzy medycznej i po ich jego analizie są brane pod uwagę przy podejmowaniu przez niego decyzji że konkretny pacjent powinien albo może zejść z leków po jakimś upływie czasu. Przy tym psychiatra mówi jak schodzić z leków, w tym przepisując coraz to mniejsze dawki, i obserwuje czy nic się nie dzieje a potem często dla bezpieczeństwa prosi jeszcze o wizyty kontrolne!

Ponieważ zioniesz nienawiścią poprosiłem Zbyszka aby usunął te linki i na forum nie będzie odniesień do badań naukowych.
Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2023 12:54 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 23 razy.
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

Myslalem ze post brzmi "Niebzpieczny i bardzo szybki"
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Tylko oczerniasz i nakłaniasz do czynów niedozwolonych innych. Zazdrościsz każdemu komu psychiatrzy pozwolili zejść z leków. Prawda do jakiej prowadzą badania naukowe cię w ogóle nie interesuje. I nie łżyj że ich wynikiem jest ze jak ktoś nie będzie brał leków to nie będzie miał psychozy. One wskazują jaki jest optymalny okres brania leków. Psychiatra bierze pod uwagę te badania i te wszystkie czynniki i podejmuje decyzje o zejściu z leków. W twoim przypadku może być to niemożliwe z uwagi na twoje potencjalne ciągłe stany psychotyczne i urojenia wielkościowe i ksobne, w tym agresję i nienawiść do innych ludzi, co lekarz też uwzględnia. Warunkiem niezbędnym do zejścia jest stabilny stan pacjenta a u ciebie tego może nie być i patrząc po twoim zachowaniu na forum nie ma. Źle życzysz innym wiec ty i ty jesteś niebezpiecznym użytkownikiem. Na poparcie swoich bzdur nigdy nie zacytowałes żadnego artykułu naukowego ani nie próbowałeś podważyć żadnego artykułu naukowego.

Polska psychiatra Danuta Byczyńska pisze też być może kierując się tymi badaniami że po dwóch latach od pierwszego epizodu leki się odstawia.

https://psychiatra.bydgoszcz.eu/publika ... nie-lekow/

„Odstawienie leków po dwóch latach nieprzerwanego leczenia zmniejsza to ryzyko do 15-20%. Ta zasada dotyczy tylko pierwszego epizodu schizofrenii. Po wyleczeniu drugiego epizodu chorobowego czas leczenia powinien trwać 5 lat.”

W standardach międzynarodowych jest to co najmniej rok a przy wielu epizodach 2-5 lat

„Therefore, most guidelines recommend continuation of treatment with antipsychotic medication for at least 1 year. Recently, however, these guidelines have been questioned as one study has shown that more patients achieved long-term functional remission in an early discontinuation condition—a finding that was not replicated in another recently published long-term study.”

https://trialsjournal.biomedcentral.com ... 019-3822-5

„The WFSBP 2013 guidelines recommend antipsychotic maintenance for least 1 year in first-episode psychosis and 2 to 5 years treatment for multiple episodes.”

https://psychopharmacologyinstitute.com ... dence-2261

Wszystkie te standardy (zalecenia) nie gwarantują jednak tego, że po odstawieniu zgodnie z nimi leków ktoś nie dostanie na pewno psychozy.
Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2023 12:23 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 14 razy.
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Według definicji psychozy, to ja mam ją non stop. Nie halucynuję, ale popadam w marzycielstwo, czyli mam urojenia. CHOĆ leki biorę z powrotem od trzech miesięcy w wysokiej dawce, NADAL mam brak orientacji w terenie, mocno osłabioną pamięć operacyjną/ krótkoterminową i brak podzielności uwagi. Leków nie brałam trzy miesiące między lipcem a październikiem 2022. Żyłam bez stałego rytmu dobowego, czyli bez FARMAKOLOGICZNEGO GORSETU, ale i tak było i ugotowane i posprzątane i jeszcze zawsze umiałam dopilnować, by moja mama zjadła choć jeden ciepły posiłek. Myłam podłogę, robiłam pranie, zamiatałam przed domem na ganku, sprzątałam liście. Jedyne, czego nie robiłam, to przestałam oglądać telewizję. Chwaliłam się tu na forum o niebraniu leków, więc użyto broni elektromagnetycznej, o tym pisałam już. Do tego sprowokowano mnie do wyjścia z domu, o czym napiszę w dziale "dyskusja ogólna"/ "nasze środowisko"/"Z premedytacją..!" . Więc sprowokowano mnie do opuszczenia nocą domu i zadzwonienia na policję, która jak z automatu wpakowała mnie do szpitala psychiatrycznego. Uważam bowiem, że pewna grupa ludzi hakuje mi umysł, bo nie raz przyśniło mi się z rana coś, co ściśle było związane z pytaniami w wieczornym teleturnieju telewizyjnym, albo osobami wyświetlającymi się na Facebooku. Nie martw się Amann: Jest akcja, to jest i kontrakcja.
Ostatnio zmieniony czw sty 26, 2023 6:57 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Ja go pociągnę do odpowiedzialności prawnej. On nie ma nic do zaoferowania poza oczernianiem A ze wyniki badań naukowych są nie po jego myśli to sączy jad.
Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2023 11:55 am przez Amannn, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Niech wszyscy przeczytają i zobaczą jakim katastrofa jest łgarzem i szkodnikiem .
Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2023 12:22 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

Patenty na leki/ środki farmakologiczne i tzw. obiektywne badania kliniczne powstają w Ameryce, Niemczech i Belgii. A to właśnie głównie w tych dwóch pierwszych krajach podnoszą się w społeczeństwie protesty przeciw przymusowi lekowemu. Z kolei polscy psychiatrzy to dzieci komuny, utożsamiają przepisywanie leków z postsowieckim dobrobytem. Jakiś nie-przepracowany kompleks wobec Zachodu. Tylko u nas opakowania od słodyczy i chusteczek higienicznych tak bardzo cieszą wzrok, są tak kolorowe i pstre.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Katastrofa kiedy przeprosisz?
Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2023 12:22 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

W Polsce był też przypadek przynajmniej jeden niepodania leków antypsychotycznych wcale mimo ostrej psychozy przez polskich psychiatrów: https://otwartydialog.pl/event/czy-mozn ... o-dialogu/
Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2023 11:58 am przez Amannn, łącznie zmieniany 14 razy.
spring_
bywalec

Post autor: spring_ »

A co wiesz o lekach że naklaniasz do ich zażywania?

Schizofrenicy maja leki? To nic *słowo niedozwolone* że to nie choroba tylko empiryczne doznanie.

Mnie sasiadka przebrana za matke chciała zabic pietro nizej.

puls spadał poniżej 60.

Odmowiłem zdrowaś maryjo i lęk minąl po 2 minutach.

Albo dlaczego czuje lek kiedy wystawiam krzeslo do okna balkonowego?

I co abiprazol albo olazapina pomoże? Skoro substancja czynna był 1gram cukru. O czym pewnie nie wiedza firmy farmaceutyczne.

Lepiej i mowie powaznie kupic LANDRYNKI.
każdy user twgo forum wie że choruje to znaczy ma "wgląd" czyli jest zdrowy.

Każdy leczący się jest zdrowy.

A że bieda nuda głód trudności życiowe to inna sprawa
spring_
bywalec

Maksi jrst psychologiem powiedziałem że choruje akopleksje rozrozniam ludzi nawet w przebraniu i potega umyslu autosugestia powtarzam i wtedy to sie dzieje.

Psychologia i pdychiatria to miejsce alibi zamykania ust

spring_
bywalec

Jestem w ZOL to nic że nie mam wsparcia w rodzicach.,bo pewnie zostalimzabici przez 666 i ich uzurpuja.

Bo nie wierze ze nie zadzwonia o to zebym mogl sie bmyc bez pytania.

ZOL byc fajny cały dzien dla siebie za 1250 pln miesiecznie

spring_
bywalec

Piotr nie mógł porozumienia z rodzicami w domu ja podobnie. Szanuje bo już nie potrafie kochać (20 na MiT przeroniony na szpital na innych uczelnia także

O tym wam powie irmine@)

Ludzie tu udają psychicznych a to studenci. Wykladowcy lekarzy.

Sam w 2006/07 prosilem żeby trafić do szpital. Bo usunąlem kamery orwella wszystkie obce bóstwazakończyłem dożywotnie wyroki.

Myślałem że wygrałem. I wygrałem dopiero teraz bo ludzie ktorzy maja po 8 tozsamosci mogą być tylko jedną.

Byłem olimpijczykiem z nauki i sportowo.

wszyscy pokoj jedynki z prysznicem.

W tym zol. Tylko moi wrogowie ....

spring_
bywalec

Maniek nas zmemował

Meduzola
zaufany użytkownik

Kto tu jest niebezpieczny? To @Catastrophique z tygodnia na tydzień ujawnia coraz więcej sadystycznych cech. On nie chce niczyjego wyzdrowienia, tylko przemycenia swojej prymitywnej ideologii. I ta wynika tylko z tego, że on chce się komuś przypodobać. Tylko komu? No on tkwi w tym środowisku, mniej czy bardziej bezpośrednio. Katastrofa nie ma pojęcia o złożoności życia, nie mówiąc o złożoności takich nauk jak biologia, socjologia, historia, psychiatria z psychologią. Jego posty są wybiórcze, pozbawione głębi i wielorakości aspektów danego zagadnienia. Ciągle mówi, że psychoza po odstawieniu środków psychotropowych jest nieunikniona. Znam wiele osób regularnie zażywających wskazany przez lekarza lek/ wskazane przez lekarza leki, a dalej halucynujących. Psychotropy oddziałują na korę mózgową, a nie na módżek, którego chwilowe dezaktywowanie się powoduje omam. Jedyny profil działania leków to sedacja, czyli wyciszenie centralnego układu nerwowego.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Gdyby chodziło mu o prawdę to próbowałby podważyć same badania albo te zalecenia dla psychiatrów międzynarodowe lub krajowe ale tu nie ma on żadnego argumentu.
Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2023 12:00 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Katastrofa powinien przeczytać też zalecenia polskich psychiatrów. W jednym polskim artykule polska psychiatra Danuta Byczyńska pisze wprost

„Odstawienie leków po dwóch latach nieprzerwanego leczenia zmniejsza to ryzyko do 15-20%. Ta zasada dotyczy tylko pierwszego epizodu schizofrenii. Po wyleczeniu drugiego epizodu chorobowego czas leczenia powinien trwać 5 lat”

https://psychiatra.bydgoszcz.eu/publika ... nie-lekow/.

Z tego wynika ze po dwóch latach od pierwszego epizodu nie trzeba nawet prosić lekarza ale on sam odstawia leki. A jak się powtórzy psychoza to potem lekarz odstawia leki po 5 latach. Dopiero trzecia psychoza według tych zaleceń uzasadnia ich podawanie całe życie.
Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2023 12:02 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 10 razy.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Tylko prawda jest taka ze niektórzy psychiatrzy jak podejmą decyzje o zejściu przez konkretnego pacjenta z leków każą schodzić z leków miesiącami jak nie latami by nie dostać psychozy

https://www.mind.org.uk/information-sup ... sychotics/

https://www.ucl.ac.uk/news/2021/mar/com ... w-withdraw
Ostatnio zmieniony pn lut 13, 2023 7:44 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 3 razy.
spring_
bywalec

Meduzola pisze: pt sty 27, 2023 2:55 pm Kto tu jest niebezpieczny? To @Catastrophique z tygodnia na tydzień ujawnia coraz więcej sadystycznych cech. On nie chce niczyjego wyzdrowienia, tylko przemycenia swojej prymitywnej ideologii. I ta wynika tylko z tego, że on chce się komuś przypodobać. Tylko komu? No on tkwi w tym środowisku, mniej czy bardziej bezpośrednio. Katastrofa nie ma pojęcia o złożoności życia, nie mówiąc o złożoności takich nauk jak biologia, socjologia, historia, psychiatria z psychologią. Jego posty są wybiórcze, pozbawione głębi i wielorakości aspektów danego zagadnienia. Ciągle mówi, że psychoza po odstawieniu środków psychotropowych jest nieunikniona. Znam wiele osób regularnie zażywających wskazany przez lekarza lek/ wskazane przez lekarza leki, a dalej halucynujących. Psychotropy oddziałują na korę mózgową, a nie na módżek, którego chwilowe dezaktywowanie się powoduje omam. Jedyny profil działania leków to sedacja, czyli wyciszenie centralnego układu nerwowego.

Ta psychoedukacja to katolicyzm

ODPOWIEDZ

Wróć do „o tym forum”