Moim zdaniem tak nie będzie ponieważ jesteśmy lekko oszukani religijnie. Nawet w sprawie reinkarnacji udało mi się dowieść wykorzystanie jej do manipulacji jako powodu takich działań.Mamzuelicho pisze: ↑ndz lis 27, 2022 6:18 pm ...Kto wie czy po śmierci nie wyjdziemy z ciała a umysł pozostanie ten sam , chory i uszkodzony...i będziemy się błąkać jako duchy schizofrenicy...
Jak rozgraniczyć głosy ?
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: Jak rozgraniczyć głosy ?
-
- bywalec
Jeżeli masz taką sytuację to znaczy że to jest szatan. Oni zawsze przychodzą jako bóg z kościołem. Następnie dają się rozpoznać jako bóg. A następnie rozpoczyna się oszustwo którego ty masz być ofiarą że uwierzyłeś że Bóg jest szatanem. Na końcu wychodzą że to był Szatan. Następnie ty jesteś tego ofiarą czyli tobie przypisują winę że uwierzyłeś że Bóg jest szatanem.Pumba pisze: ↑pn lis 28, 2022 11:29 am I Bóg istnieje i demony czyli upadłe anioły również istnieją i wszystkie te istoty mają możliwość komunikacji tylko kwestia czy akurat komunikują się ze mną, może brakuje jakiejś łaski rozpoznania dla mnie ze strony Boga Ojca żebym mógł wiedzieć skąd dany głos w danej chwili pochodzi.
___
Ps. Nie istnieją upadłe anioły. Gdyby istniały upadłe anioły to inni aniołowie by bronili ciebie w interesie religii dlatego że strażnicy dharmy czyli strażnicy religii to jest to ich obowiązek to jest ochrona religii.
Ostatnio zmieniony sob sty 21, 2023 12:11 pm przez TomekTeamGłosy, łącznie zmieniany 1 raz.
Poczytaj psychiatrów a się dowiesz ze głosy to wynik nieświadomości zbiorowej i nieświadomości . Możesz zacząć od Junga . Boga nie ma i nie może do ciebie przemówić . Jest natomiast nieświadomość i ona jak jej zaszczepisz taki koncept ja bóg nim się posługuje . Nie jesteś pierwszym schizofrenikiem któremu wydaje się ze słyszy Boga lub ma kontakt z bogiem . Prawie każdy schizofrenik który słyszał o Bogu a nie daj Boże miał religie jak był dzieckiem tak ma . Archetyp Boga jest bardzo silnyTomekTeamGłosy pisze: ↑sob sty 21, 2023 11:48 amBrawo nie dość że oszukujesz że głosy to wynik nieświadomości zbiorowej który nie ma nic wspólnego z Bogiem to jednocześnie pomagasz ludziom tym drugim stwierdzeniem.Amannn pisze: ↑ndz lis 27, 2022 3:16 pm Pumpa twoje głosy to wynik działania skomplikowanej nieświadomości i nieświadomości zbiorowej. One nie pochodzą od Boga mimo iż tobie się tak wydaje. Tylko lekarze uznają to za chorobę. Masz prawo sadzić inaczej że nie jest to choroba ale z bogiem to nie ma nic wspólnego.
-
- bywalec
Przykro mi ale istnienie Boga jest również dowiedzione naukowo. Przepraszam ale jeżeli będziesz chciał kontynuować tą dyskusję tylko w temacie czy Bóg istnieje czy też nie to nie będę mógł odpowiadać z góry informuję.Amannn pisze: ↑sob sty 21, 2023 12:10 pm
Poczytaj psychiatrów a się dowiesz ze głosy to wynik nieświadomości zbiorowej i nieświadomości . Możesz zacząć od Junga . Boga nie ma i nie może do ciebie przemówić . Jest natomiast nieświadomość i ona jak jej zaszczepisz taki koncept ja bóg nim się posługuje . Nie jesteś pierwszym schizofrenikiem któremu wydaje się ze słyszy Boga lub ma kontakt z bogiem . Prawie każdy schizofrenik który słyszał o Bogu a nie daj Boże miał religie jak był dzieckiem tak ma . Archetyp Boga jest bardzo silny
Naukowo to jest dowiedzione ale ze go na pewno nie ma. Pytanie też który bóg Tor np.? O niego ci chodzi? Czy o Odyna?TomekTeamGłosy pisze: ↑sob sty 21, 2023 12:14 pmPrzykro mi ale istnienie Boga jest również dowiedzione naukowo. Przepraszam ale jeżeli będziesz chciał kontynuować tą dyskusję tylko w temacie czy Bóg istnieje czy też nie to nie będę mógł odpowiadać z góry informuję.Amannn pisze: ↑sob sty 21, 2023 12:10 pm
Poczytaj psychiatrów a się dowiesz ze głosy to wynik nieświadomości zbiorowej i nieświadomości . Możesz zacząć od Junga . Boga nie ma i nie może do ciebie przemówić . Jest natomiast nieświadomość i ona jak jej zaszczepisz taki koncept ja bóg nim się posługuje . Nie jesteś pierwszym schizofrenikiem któremu wydaje się ze słyszy Boga lub ma kontakt z bogiem . Prawie każdy schizofrenik który słyszał o Bogu a nie daj Boże miał religie jak był dzieckiem tak ma . Archetyp Boga jest bardzo silny
-
- bywalec
Kolejny raz brawo. Tylko pamiętaj że on jeszcze kombinuje że to był Szatan żeby ciebie (nas) oskarżyć. Tym nie mniej brawo brawo potwierdzam. Też to widziałem ten sam poziom i później wychodzą że to szatan był. Dlatego to właśnie się nazywa SzatanMamzuelicho pisze: ↑pn lis 28, 2022 2:12 pm [
Moja teoria z moich obserwacji jest taka że człowiek staje się chory z powodu kontaktu z bogiem... Tak jak plastikowy durszlak leżący zbyt blisko palnika topi się i deformuje pod wpływem ognia...Analogicznie umysł człowieka pod wpływem ognia ingerencji boga staje się chory...zdeformowany i uszkodzony... Bóg jest pierwszym poruszycielem schizofrenii...stale podgrzewa temperaturę , celowo wciągając człowieka w chorobę... To jest po części choroba a po części dręczenie... Bóg to kanalia i sadysta który ma niejedno za uszami... Nie ma nikogo nad sobą i robi co chce... Czyli jest nie tylko wszechmogący ale i wszystkomogący ...Gdyby go rozliczyć ze wszystkich jego uczynków byłby w sądzie ludzkim skazany na śmierć przez powieszenie razy sto trylionów...
Ostatnio zmieniony sob sty 21, 2023 12:39 pm przez TomekTeamGłosy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- bywalec
Dlatego mam propozycję abyśmy my którzy to mamy zebrali się poszli do prokuratora że on próbuje nas dopaść otaczającą nas religią. Wygranie tego jest bardzo proste. Otóż udowodnimy że prawo na ziemi jest lepsze od tego prawa religijnego z nieba. Że prawo na ziemi stanie po stronie ofiary a prawo religi stanie przeciwko ofierze. Na dodatek możecie jeszcze dodać do tego że te systemy ziemskie co miały reprezentować władze szatana na ziemi to są systemy socjalne czyli chrześcijańskie czyli wcale to nie są systemy szatana.
Ps. Przypominam osobom które będą chciały wejść na tą ścieżkę prawną czyli prokuratury i nie będą wiedziały co mówić I po co tam przyszły to po to przyszły (notabene ja też na to forum) żeby siebie w razie czego zabezpieczyć przed religią że występuje tam zjawisko przymusu bezpośredniego czyli przymuszenia siłowego do przyjęcia do wiadomości że do nas mówi Bóg. I dlatego właśnie prawo ziemskie przewyższa to prawo religijne. To nie ofiara ma odpowiadać w prawie na ziemi tylko sprawca ma odpowiadać. W religii natomiast jest na odwrót to ofiara ma odpowiadać.
Ps. Przypominam osobom które będą chciały wejść na tą ścieżkę prawną czyli prokuratury i nie będą wiedziały co mówić I po co tam przyszły to po to przyszły (notabene ja też na to forum) żeby siebie w razie czego zabezpieczyć przed religią że występuje tam zjawisko przymusu bezpośredniego czyli przymuszenia siłowego do przyjęcia do wiadomości że do nas mówi Bóg. I dlatego właśnie prawo ziemskie przewyższa to prawo religijne. To nie ofiara ma odpowiadać w prawie na ziemi tylko sprawca ma odpowiadać. W religii natomiast jest na odwrót to ofiara ma odpowiadać.
-
- bywalec
Jeżeli niektóre z osób czują się pokrzywdzone na tym forum przez inne osoby które naruszają nie tylko artykuł 196 KK informuję że jest możliwość uzyskania dużej rekompensaty z tego tytułu. Moderatora prosiłbym o niedopuszczanie do takiej sytuacji ponieważ są to działania szkodliwe wobec osób uznanych za chorych lub ciężko doświadczonych.
Gdybym na przykład się dowiedział że Pumba popełnił samobójstwo to na pewno pozwę osoby za to odpowiedzialne na tym forum.
A tobie Pumba powiem trzymaj się jeśli żyjesz ja ci pomogę. Takich jak my są tysiące na terenie Polski. Dlatego jesteśmy tutaj aby powiedzieć że wy mówicie prawdę. I potwierdzam że widzę szykanowanie was na tym forum. I na pewno damy z tym sobie radę nawet jakbyśmy mieli sięgnąć po prawo, świadek jest świadkiem, religia jest nauką, prawo jest prawem.
Gdybym na przykład się dowiedział że Pumba popełnił samobójstwo to na pewno pozwę osoby za to odpowiedzialne na tym forum.
A tobie Pumba powiem trzymaj się jeśli żyjesz ja ci pomogę. Takich jak my są tysiące na terenie Polski. Dlatego jesteśmy tutaj aby powiedzieć że wy mówicie prawdę. I potwierdzam że widzę szykanowanie was na tym forum. I na pewno damy z tym sobie radę nawet jakbyśmy mieli sięgnąć po prawo, świadek jest świadkiem, religia jest nauką, prawo jest prawem.
-
- bywalec
To co tutaj opisujesz jest nam znane również . Nazywa się Iswara. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/I%C5%9Bwara
Również
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Brahman

__
A teraz paradoksalnie musicie uciec do tego co mówi Aman i powiedzieć że to wszystko to są bzdury bo inaczej oni czyli świat duchowy was wciągną w taką kabałę że to się w głowie nie mieści.
Jedną z najlepszych metod jest powiedzieć że nie wierzycie że to robi Bóg tylko że to robi UFO bo u Boga coś takiego jest niemożliwe.
Bóg nie może przejawiać działań o cechach demonicznych ponieważ jest to tak zwana prowokacja demoniczna. Jeżeli te głosy będą z wami nadal kwestionować to co powyżej to przestańcie w ogóle z nimi rozmawiać w miarę waszych możliwości zajmijcie się czymś innym.
-
- bywalec
Pumba takie same zjawisko występuje również u moich znajomych. Jest to kolejny przykład tak zwanego paradoksu świata duchowego. Z punktu widzenia nauki nie może jednocześnie przebywać zły duch i dobry duch i dobry duch reprezentujący królestwo nie mieć władzy nad tą istotą która do ciebie przemawia złe rzeczy. opowiem ci taki przykład najbliższy u kolegi jest jednocześnie w jednym pokoju Szatan, kościół i Bóg Jehowa którzy przyszli na pomoc mojemu koledze. Dzwonię po kilku dniach i pytam się i co się dzieje i on odpowiada mi że dalej dręczy. Z punktu widzenia naukowego to nie może się dziać. A jednak się dzieje. Co z tego wynika. Wynika z tego prowokacja której ty jesteś pośrednio ofiarą. Dlatego staraj się nie traktować kontaktu z tą złą istotą jako istotą posiadającą autorytet i zajmij się czymś innym czytaniem o czymś oglądaniem czegoś słuchaniem czegoś pójściem żeby komuś w czymś pomóc może rodzinie w czymś pomóc i tak dalej.
Możesz w zasadzie poprosić prawdziwego Boga o pomoc ale w tym momencie może zacząć się kolejny problem który często jest reprezentowany przez ten świat jako działanie. Prosząc Boga o pomoc używaj imienia Bóg bez nadawania imienia kolejnego Bogu.
Gdybyście chcieli coś jeszcze wiedzieć to tu zostawiam kontakt do mnie.

Ostatnio zmieniony sob sty 21, 2023 3:25 pm przez TomekTeamGłosy, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozmawiałeś o tym z psychiatrą? Pewnie powiedział ci ze jesteś bardzo chory i przepisał bardzo silne leki dewastujące zdrowie fizyczne antypsychotyczne. Czy straszyła go wtedy ze obraża uczucia religijne. Jak będziesz tak straszył psychiatrę to zamkną cię w psychiatryku i do końca życia nie wypuszczą.
-
- bywalec
Niestety nie masz racji. Po pierwsze są psychiatrzy którzy twierdzą że to Bóg widziałem takich. Po drugie ludzie sami zgłaszają się do psychiatrów i u nich szukają pomocy i psychiatrzy robią to co mogą tak jak mogą pomóc. Co do dewastacji zdrowia poprzez leki to przyznam rację że się zgadzam. Ale widziałem takie przypadki że najlepiej wtedy podać komuś coś usypiającego.Amannn pisze: ↑sob sty 21, 2023 3:19 pm Rozmawiałeś o tym z psychiatrą? Pewnie powiedział ci ze jesteś bardzo chory i przepisał bardzo silne leki dewastujące zdrowie fizyczne antypsychotyczne. Czy straszyła go wtedy ze obraża uczucia religijne. Jak będziesz tak straszył psychiatrę to zamkną cię w psychiatryku i do końca życia nie wypuszczą.
Tak straszenie prawem może być przekroczeniem ale w nieuzasadnionym przypadku.
To chyba nie w Polsce . Polski psychiatra uważa schizofrenie nie za kontakt z bogiem ale za poważną chorobę która leczy nie bacząc na konsekwencje najsilniejszymi możliwymi psychotropami ryzykując skrócenie pacjentowi życia o 25 lat
-
- bywalec
Ja nie powiedziałem że ty czasami nie masz racji ; ) tym niemniej ten przypadek miał miejsce w Polsce. Poszedłem kiedyś do przychodni i nie było mojego lekarza w zastępstwie była jakaś starsza lekarz. Powiedziałem co się dzieje i ona wtedy powiedziała co pewnie coś złego zrobiłeś i Bóg ciebie każe ? Odpowiedziałem że absolutnie nie że to coś innego. Istotnie to w czym byłem to była pewna wojna ale nie mogę więcej na ten temat mówić.
Jest coś takiego jak sumienie i wtedy ktoś się sam może karać
-
- bywalec
- piotrs
- zaufany użytkownik
nie czytam
pewnie pisalem na psychoze
brac tylko leki w odpowiedniej dawce
bo przyjada
pewnie pisalem na psychoze
brac tylko leki w odpowiedniej dawce
bo przyjada

- FreshEscape
- bywalec
Sumienie jest konstraktem wymyslonym przez kosciół dla zapanowania nad laudzmi. Choć dziś od podrezednego proboszcza wg. nauk koscioła usłyszysz ze prezpraszaja to dzieci. Dorosły człowiek idzie do spowiedzi. Wiec sie zastanów na swoim zpolaczkowanym genotypem i wyciagnij wnioski.
No właśnie dopuszczam i taką możliwość, że to szatan cały czas mnie oszukuje a Bóg nawet nigdy ani razu do mnie nie przemówił, z drugiej strony czy szatan miałby możliwość przewidywania przyszłości co u mnie często się zdarza w głosach .Jeżeli masz taką sytuację to znaczy że to jest szatan. Oni zawsze przychodzą jako bóg z kościołem. Następnie dają się rozpoznać jako bóg. A następnie rozpoczyna się oszustwo którego ty masz być ofiarą że uwierzyłeś że Bóg jest szatanem. Na końcu wychodzą że to był Szatan. Następnie ty jesteś tego ofiarą czyli tobie przypisują winę że uwierzyłeś że Bóg jest szatanem.
Pumba to działanie twojej nieświadomości i nieświadomości zbiorowej Nie ma szatana jako takiego. To wytwór twojej wyobraźni.