..pociesza mnie myśl że jeszcze 20 lat i umrę..
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: ..pociesza mnie myśl że jeszcze 20 lat i umrę..
Chciałbym żyć jeszcze, to oczywiste
Może zakochać się
Coś jeszcze zrobić na Ziemi tutaj nieco xd
Może zakochać się
Coś jeszcze zrobić na Ziemi tutaj nieco xd
nic
Gdyby wszyscy zmarli od razu wiedzieli, że później nie ma już nic, wszystko rozpada się nieodwracalnie w chaosie Wszechświata i nikt temu nie jest winny, po prostu taka niedoskonałość skrawków jedynej zaistniałej w ogóle rzeczywistości, że już tylko całe nieskończoności pustki, to by pewnie inne decyzje życiowe podejmowali, nie odkładali najważniejszych spraw, relacji, starali się doskonale zamknąć swój los w tych kilkudziesięciu latach, żeby nic im nie umknęło.
A tu jedni chcą się wcielić w inne osoby i żyć dalej, inni górować nad światem i patrzeć z nieba na wnuki i dalszą historię Ziemi, jeszcze inni zmartwychwstać i znowu rościć sobie prawa własności do kawałka zielonej łąki i domku.
Najciekawsze jest zjawisko możliwości przejścia w inną osobę czy istotę, bo one i tak istnieją realnie bez nas w obiektywnym świecie później, ale najbardziej tajemnicze.
A tu jedni chcą się wcielić w inne osoby i żyć dalej, inni górować nad światem i patrzeć z nieba na wnuki i dalszą historię Ziemi, jeszcze inni zmartwychwstać i znowu rościć sobie prawa własności do kawałka zielonej łąki i domku.
Najciekawsze jest zjawisko możliwości przejścia w inną osobę czy istotę, bo one i tak istnieją realnie bez nas w obiektywnym świecie później, ale najbardziej tajemnicze.
- Józef80
- zaufany użytkownik
Bardzo mądre słowa, też tak uważam.cezary123 pisze: ↑pt lut 04, 2022 7:18 am Gdyby wszyscy zmarli od razu wiedzieli, że później nie ma już nic, wszystko rozpada się nieodwracalnie w chaosie Wszechświata i nikt temu nie jest winny, po prostu taka niedoskonałość skrawków jedynej zaistniałej w ogóle rzeczywistości, że już tylko całe nieskończoności pustki, to by pewnie inne decyzje życiowe podejmowali, nie odkładali najważniejszych spraw, relacji, starali się doskonale zamknąć swój los w tych kilkudziesięciu latach, żeby nic im nie umknęło.
Dla tego żyje najlepiej jak potrafię a zarazem skromnie i nie tylko dla siebie. Choć nie wierzę w żadną wiarę to chcę być dobry nie dla nagrody a dla własnego sumienia tu i teraz.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
- amigo
- zaufany użytkownik
Życzę wszystkim długiego żywota. 

Najbardziej tutaj pasuje to co chciała bym opowiedzieć,
A będzie o początku i końcu życia.
Mojemu kuzynowi urodziła się córeczka. Mój brat wysłał mi zdjęcie dzidziusia i zapytał, co ma napisać kuzynowi z tej okazji. Jak się zachować.
Ja zaczęłam się zachwycać nad tym że pojawiło się nowe dzieciątko na świecie i że jest piękna. Mój brat tego mojego zachwycania nie rozumiał.
wyglądało to mniej więcej tak, imię zmieniłam.
-Markowi urodziła się córeczka. Wysłał mi zdjęcie .co napisać.?
-pokaż
-Zaraz.
-Że życzysz mamie i dziecku zdrowia i pomyślności. A tacie Gratulacje. -ale piękna
-jeszcze się nie przyjrzałaś.....
-a już się za nią pomodliłam żeby jej się wiodło
-I co widać dziecko jak dziecko. Ja nic nie widzę.
-jest piękna , naprawdę
-W pieluchy będzie srało i tyle.hehe.
-no tak jak każdy na początku i na końcu życia ;p
-Ja nie. A jak byłem mały to nie pamiętam
-oczywiście
-Hehe
A będzie o początku i końcu życia.
Mojemu kuzynowi urodziła się córeczka. Mój brat wysłał mi zdjęcie dzidziusia i zapytał, co ma napisać kuzynowi z tej okazji. Jak się zachować.
Ja zaczęłam się zachwycać nad tym że pojawiło się nowe dzieciątko na świecie i że jest piękna. Mój brat tego mojego zachwycania nie rozumiał.
wyglądało to mniej więcej tak, imię zmieniłam.
-Markowi urodziła się córeczka. Wysłał mi zdjęcie .co napisać.?
-pokaż

-Zaraz.
-Że życzysz mamie i dziecku zdrowia i pomyślności. A tacie Gratulacje. -ale piękna
-jeszcze się nie przyjrzałaś.....
-a już się za nią pomodliłam żeby jej się wiodło
-I co widać dziecko jak dziecko. Ja nic nie widzę.
-jest piękna , naprawdę
-W pieluchy będzie srało i tyle.hehe.
-no tak jak każdy na początku i na końcu życia ;p
-Ja nie. A jak byłem mały to nie pamiętam
-oczywiście
-Hehe
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
Dopowiem, nie trzymam się kurczowo życia, ale ono jest piękne. Codziennie dostaję coś nowego.
gorzej jak jak się ma co 3 dni ataki lęku aż nie można się pozbierać
ja tak mam
sam nie wiem co gorsze, śmierć czy takie życie
ja tak mam
sam nie wiem co gorsze, śmierć czy takie życie
mam tez lęki. Nie , śmierć jest gorsza bo w obliczu Stwórcy nie potrafiła bym sobie wybaczyć tej mojej niecierpliwości w cierpieniu.
Bogu podobało się zmiażdżyć Jezusa cierpieniem, krzyżem, Bo tak naprawdę nasionko przecież rośnie w ciemności i kiełkuje w ciemności. To symboliczne stwierdzenie tego że poprzez cierpienie czyli duchową ciemność którą można zakończyć śmiercią przekreślamy plan wzrostu i rozwoju. Jesli ziarenko to padło na żyzną glebę ma okazję być ziarenkiem gorczycy, czyli najmniejszym z ziaren, ale dorodnym i przynoszącym obfity owoc.
Bogu podobało się zmiażdżyć Jezusa cierpieniem, krzyżem, Bo tak naprawdę nasionko przecież rośnie w ciemności i kiełkuje w ciemności. To symboliczne stwierdzenie tego że poprzez cierpienie czyli duchową ciemność którą można zakończyć śmiercią przekreślamy plan wzrostu i rozwoju. Jesli ziarenko to padło na żyzną glebę ma okazję być ziarenkiem gorczycy, czyli najmniejszym z ziaren, ale dorodnym i przynoszącym obfity owoc.