Wasz ulubiony film
Moderator: moderatorzy
Re: Wasz ulubiony film
Teraz "leci w kinach" mocny film produkcji skandynawskiej "Millenium: mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet". Jest też dostępny w wydaniu DVD, choć za słoną cenę (około 40 pln).
Film jest czymś więcej niż thillerem, dzieje się współcześnie, a sposób gry aktorskiej w niczym nie przypomina oklepanego stylu by USA.
Trwa aż 150 minut (czego widz nie odczuwa) i zawiera sceny z przemocą (jednak istotne dla treści filmu).
Gorąco polecam!!!
Film jest czymś więcej niż thillerem, dzieje się współcześnie, a sposób gry aktorskiej w niczym nie przypomina oklepanego stylu by USA.
Trwa aż 150 minut (czego widz nie odczuwa) i zawiera sceny z przemocą (jednak istotne dla treści filmu).
Gorąco polecam!!!
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Czytam właśnie całą serię milenium, bardzo dobra książka i na film też się wybiorę 

Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

Ktoś polecał na forum film "Lot nad kukułczym gniazdem" to nie mój ulubiony, nigdy nie widziałam ale piszę bo dziś jest na TVP1 (czyli bez reklam!) o 00.05.
- lea
- zaufany użytkownik
Jeden z moich ulubionych filmów to " Requiem dla snu" .
Monty Python - wszystko
Jeśli interesuje was film z motywem obłędu to polecam "Jacob's Ladder" z Timem Robbinsem. Jak na razie nikt go tutaj nie wymienił a to świetny film.
Z nowszych filmów polecam "Kodeks 46". Film który warto obejrzeć dla świetnej Samanthy Morton. Ciekawe są też w tym filmie ujęcia. W zasadzie to taki długi teledysk.
Z nowszych filmów polecam "Kodeks 46". Film który warto obejrzeć dla świetnej Samanthy Morton. Ciekawe są też w tym filmie ujęcia. W zasadzie to taki długi teledysk.
- Jestem jak wampir, który brzydzi się krwi,
Jestem jak ryba, która topi się w wodzie,
Jestem jak ptak, który nie umie latać.
No Requiem dla snu ma wypasioną muzykę, która wchodzi do ucha i nie chce wyleźć. No ja polecam na chwilkę obecną Darmozjada Polskiego Łukasza Wylężałka, znakomity film, cudne dialogi, na miarę Rejsu Piwowskiego, nie przesadzam, ściągajcie oglądajcie...
Doskonały świat
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
Clint Eastwood w świetnej formie. To lubię.
- Jestem jak wampir, który brzydzi się krwi,
Jestem jak ryba, która topi się w wodzie,
Jestem jak ptak, który nie umie latać.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Polecam, bardzo mocny dramat o internetowej grze Archlord, autyzmie i milosci:
http://kino-online.name/index.php?podst ... tl&id=3946
Ogladamy film bez sciagania, instalowania czego kolwiek, w polowie filmu przerwa na kawe, kanapke, itd, po uplywie niecalej godziny odswierzamy strone, wlaczamy od przerwanego momentu i ogladamy do konca. Nawet dobrze sie sklada, polecam rozlozyc ogladanie na 2 dni, film daje duzo do myslenia, czas na refleksje.
PS strzaleczka w prostokaciku to na caly ekran rozszerzenie.
http://kino-online.name/index.php?podst ... tl&id=3946
Ogladamy film bez sciagania, instalowania czego kolwiek, w polowie filmu przerwa na kawe, kanapke, itd, po uplywie niecalej godziny odswierzamy strone, wlaczamy od przerwanego momentu i ogladamy do konca. Nawet dobrze sie sklada, polecam rozlozyc ogladanie na 2 dni, film daje duzo do myslenia, czas na refleksje.
PS strzaleczka w prostokaciku to na caly ekran rozszerzenie.
Kontrolerzy, Billy Elliot, Nagi Lunch, Big Lebowski, Pozwól mi wejść, C.R.A.Z.Y. i najbardziej pozytywny film jaki udało mi się dotąd obejrzeć (na podstawie książki) Autostopem przez Galaktykę
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Swietny ujmujacy film o schizofrenii i milosci "Ogrod Luizy", dla odmiany polski z Dorocinskim:
http://www.iplex.pl/vod/p1902-ogrod_luizy.html
bez sciagania, jak na you tube.
http://www.iplex.pl/vod/p1902-ogrod_luizy.html
bez sciagania, jak na you tube.
"Evilenko", na faktach.
Ostatnio zmieniony śr paź 06, 2010 6:26 pm przez zelazny, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wyspa Tajemnic" Martina Scorsese. Film z wątkiem o tym, co jest iluzją, a co prawdą. Akcja rozgrywa się w szpitalu psychiatrycznym dla kryminalistów.
Polecam. Filmweb
Polecam. Filmweb

Fajny kameralny film Jima Jarmuscha ‘Kawa i papierosy’. Seria zabawnych czasem absurdalnych rozmów przy wspomnianych używkach rozbawi każdego, szczególnie od strony aktorskiej. Jak znalazł na długie jesienne wieczory. Można się zdrowo uśmiechnąć 

-
- zarejestrowany użytkownik
- Kontakt:
a mój nr 1 to Pan życia i śmierci
- jak dla mnie rewelacja 

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Noo dobry film, swietny aktor!
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Ten jest świetny.ocean pisze:Niedawno obejrzałem Bezdroża (Sideways).

Trudno byłoby mi wybrać jeden ulubiony, polecam więc "Magnolię" Paula Thomasa Andersona, której chyba nikt tu jeszcze nie wymieniał. Wspaniały film, jeden z moich ulubionych.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
-
- zarejestrowany użytkownik
Ptasiek