Okropne samopoczucie
Moderator: moderatorzy
Re: Okropne samopoczucie
Kolejna bardzo mądra wypowiedź! Dokładnie tak, głodówki odpadają w przypadku farmakoterapii. Możemy nabawić się uszkodzenia wątroby lub wrzodów na żołądku.
Jeść bezwzględnie trzeba ale może to być mądre jedzenie, przykładowo bardzo dużo jabłek w ciągu dnia, a mniej potraw z mięsa. Wszelkie warzywa i owoce są bardzo wskazane. Poczytajcie o poście Ewy Dąbrowskiej oraz Tąbaka.
Jabłka, śliwki oraz otręby są bardzo zdrowe, oczyszczają organizm, a szczególnie jelita i wątrobę jak szczotka.
Jeść bezwzględnie trzeba ale może to być mądre jedzenie, przykładowo bardzo dużo jabłek w ciągu dnia, a mniej potraw z mięsa. Wszelkie warzywa i owoce są bardzo wskazane. Poczytajcie o poście Ewy Dąbrowskiej oraz Tąbaka.
Jabłka, śliwki oraz otręby są bardzo zdrowe, oczyszczają organizm, a szczególnie jelita i wątrobę jak szczotka.
Czy mieliście kiedyś problemy z sercem po psychotropach? Ja szybko się męczę,ciężko jest mi dłużej stać.Mam wysokie tętno.Mam wrażenie że to przede wszystkim wina klizapolu.W czwartek wybieram się do kardiologa,oczywiście muszę prywatnie,bo na NFZ na ten rok już nie ma miejsc.
-
- zaufany użytkownik
Mi bardzo szybko biło serce po Aryzalerze.
Ja też biorę arypiprazol.Może to on?
Po klozapolu były omdlenia.
-
- zaufany użytkownik
Po neuroleptykach mogą występować problemy z sercem.
Dlatego warto rozmawiać z lekarzem, dbać o siebie i nie przesadzać z dawkowaniem. Nadmiar zawsze szkodzi. Lekarstwa to nie wszystko. Trzeba walczyć ze sobą, swoimi słabościami oraz z całym światem. Z czasem człowiek hartuje się jak stal.
Zgadzam się.Lekarstwa to nie wszystko.Ważne są też kontakty międzyludzkie,zdrowe odżywianie,dobry sen,psychoterapia itp.
Jutro idę na badania krwi,więc będę musiała to odrobić w pracy.Co do klozapolu,to podobno mam najmniejszą dawkę.Poniżej 200 mg podobno nie mogę zejść.
Jutro idę na badania krwi,więc będę musiała to odrobić w pracy.Co do klozapolu,to podobno mam najmniejszą dawkę.Poniżej 200 mg podobno nie mogę zejść.
Byłam na wizycie u kardiologa.Będę miała wykonany holter EKG.Dowiedziałam się,że to leki psychiatryczne mogą powodować zaburzenia rytmu i omdlenia.
Ja obecnie nie mam remisji. Biore 4mg rispoleptu,100mg solianu i 100mg perazyny. Lekarka dolaczyla mi klozapol, ale nie chce go brac. Zastanawiam sie czy by mi pomogl , od 4 lat sie tak mecze.
Jeśli chodzi o objawy wytwórcze,to tylko po części się ich pozbyłam.Nadal słyszę czasami głosy w pracy.Gdy nie mam stresu objawy mijają.Skutkami ubocznymi są robienie się słabo i ślinotok.Myślę że mimo wszystko warto spróbować.A no i pamiętaj że trzeba robić regularne badania krwi.Przez pierwsze trzy miesiące co tydzień,a później co miesiąc.

Słyszę głosy tylko kiedy jestem w tłumię, wtedy wyłapuję negatywne myśli.
Jeśli chodzi o tycie,to po klozapolu nie było tak źle.Chyba nie przytyłam po nim,a biorę go od ponad roku.Niestety u mnie klozapol za to wywołał uczucie omdlewania i samo omdlenie,jak również duży ślinotok głównie w nocy.Myślę,że może warto zaryzykować,skoro objawy są uciążliwe.Trzeba próbować wszystkiego.
Rozumiem,to dość uciążliwe.Ja mam różnie,chociaż chyba częściej gdy jest cicho i tylko warczą maszyny w pracy.
Jak sądzicie czy warto zmieniać pracę? Pojawiło się ogłoszenie o pracę w moim zawodzie i nawet nie wiem czy wysyłać CV.Obecna praca jest mało rozwojowa i raczej brak perspektyw na zmianę.
Nie mam siły.Wracam po urlopie do pracy,a tej pracy nienawidzę.

A pracować trzeba by się utrzymać... Ja ostatnio zauważyłem , że jak jak mam przerwę od ćwiczeń na siłowni np 2 tygodnie, to bardzo się męczę... a biorę solian 400 mg :/
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- Catastrophique
- bywalec
Cezary ma prace, ktora kocha - elaboraty i monologi na forum. Prawie nikt tego nie czyta i nic na tym nie zarabia tylko siedzi w domu, ale Konfucjusza namietnie cytuje i radzi innym
.

Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Ja nie muszę, i tak jestem bogaty.Catastrophique pisze: ↑pn lip 26, 2021 7:38 am Cezary ma prace, ktora kocha - elaboraty i monologi na forum. Prawie nikt tego nie czyta i nic na tym nie zarabia tylko siedzi w domu, ale Konfucjusza namietnie cytuje i radzi innym.

Ty nie pomagasz ludziom tylko zniechęcasz.