Jaka jest najwyższa dawka amisanu
Moderator: moderatorzy
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Jaka jest najwyższa dawka amisanu
Złamałem się. Po dwóch tygodniach ostrej psychozy całe nastawienie " będę brał mniejsze dawki i zaakceptuję małe urojenia", poszło się *słowo niedozwolone*. Zaczełem brać dodatkowe 400 mg amisanu. Biorę teraz w sumie 1000 amisanu i 3 rispoleptu. Więc jaka jest najwyższa dawka amisanu? Tak bym nie przesadził.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Jaka jest najwyższa dawka amisanu
Chyba 1200, ale nie przesadzaj, poczekaj lepiej. Nie opłaca sie brać duże dawki na dłuższą metę.
Dawkowanie preparatu Solian
Preparat ma postać tabletek (dawki 100 mg i 200 mg) oraz tabletek powlekanych (dawka 400 mg). Przeznaczony jest do stosowania doustnego. Stosuj preparat zgodnie z zaleceniami. Nie przekraczaj zaleconych dawek ponieważ nie zwiększy to skuteczności działania leku a może zaszkodzić Twojemu zdrowiu i życiu. Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące stosowania preparatu skonsultuj się z lekarzem.
Lekarz dostosowuje dawkę indywidualnie, w zależności od reakcji chorego na lek. Dawki powyżej 400 mg należy podawać w 2 dawkach podzielonych.
W ostrych zaburzeniach psychotycznych stosuje się 400–800 mg/dobę, niekiedy do 1200 mg/dobę. Nie zaleca się stosowania dawek powyżej 1200 mg/dobę. U osób z objawami pozytywnymi i negatywnymi dawkę należy dobrać tak, aby optymalnie kontrolować objawy pozytywne (400–800 mg/dobę). U pacjentów z przewagą objawów negatywnych 50–300 mg/dobę. W leczeniu podtrzymującym należy stosować najmniejszą dawkę skuteczną.
U osób w podeszłym wieku zachować szczególną ostrożność ze względu na możliwość wystąpienia ortostatycznych spadków ciśnienia tętniczego lub nadmiernej sedacji (uspokojenia). U osób z niewydolnością nerek lekarz dostosuje dawkę w zależności od klirensu kreatyniny. Nie ma konieczności modyfikacji dawki w przypadku zaburzeń czynności wątroby.
nic
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Najwyższa dawka Amisanu, to taka, po której będziesz mulił jak Intel Pentium pierwszej generacji w dzisiejszym komputerze.
Albo więcej leków i zmuła, albo mniej leków i zdrowe prowadzenie się.
Wykonaj eksperyment i zrób tak jak opisałem to w drugim zdaniu.
Po wszystkim przyjdziesz do nas z dobrą nowiną.
Nie ma innego wyjścia i będę to powtarzał do znudzenia.
Albo więcej leków i zmuła, albo mniej leków i zdrowe prowadzenie się.
Wykonaj eksperyment i zrób tak jak opisałem to w drugim zdaniu.
Po wszystkim przyjdziesz do nas z dobrą nowiną.
Nie ma innego wyjścia i będę to powtarzał do znudzenia.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Założę się, że twoją dietą nie pożywiłby się suseł.
Zapewne nie ruszasz się, nie uprawiasz gimnastyki i słuchasz przygnębiającej muzyki.
To wszystko też ma wpływ i nie pokładaj wszystkiego w lekach. Jeszcze raz Ci mówię.
Zapewne nie ruszasz się, nie uprawiasz gimnastyki i słuchasz przygnębiającej muzyki.
To wszystko też ma wpływ i nie pokładaj wszystkiego w lekach. Jeszcze raz Ci mówię.
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
A konsultujesz to w ogóle z lekarzem?
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Z lekarzem będę rozmawiał w przyszłym miesiącu. I prawdopodobnie zmniejsze amisan z powrotem do 600 mg i wezmę coś innego dodatkowo. Bo czuję zwiększone skutki uboczne. Głównie znów śpię po 10 godzin, mięśnie są jakieś sztywniejsze i snuję się po domu.
I tak, tak kombinowanie z lekami bez nadzoru lekarza to krawędź. Ja po prostu jestem zdesperowany. 18 dni zwiększonych urojeń. Jak pomyślę że musiałbym żyć z tymi wyobrażeniami do następnego spotkania z psychiatrą, plus dwa tygodnie do nasycenia lekiem... a szpital kategorycznie nie.
Acid, przygnębiająca muzyka nie, reszta tak.
Nigdy nie chciałem maksymalnych dawek. Tylko po prostu jestem zdesperowany. Teraz 6 dzień na zwiększonej dawce już trochę napięcie zeszło. Ale sześć dni temu miałem nastawienie "niech ktoś naszprycuje mnie lekami, będę leżał na łóżku i gapił się w sufit a przynajmniej nie będę miał lęków".
I tak, tak kombinowanie z lekami bez nadzoru lekarza to krawędź. Ja po prostu jestem zdesperowany. 18 dni zwiększonych urojeń. Jak pomyślę że musiałbym żyć z tymi wyobrażeniami do następnego spotkania z psychiatrą, plus dwa tygodnie do nasycenia lekiem... a szpital kategorycznie nie.
Acid, przygnębiająca muzyka nie, reszta tak.
Nigdy nie chciałem maksymalnych dawek. Tylko po prostu jestem zdesperowany. Teraz 6 dzień na zwiększonej dawce już trochę napięcie zeszło. Ale sześć dni temu miałem nastawienie "niech ktoś naszprycuje mnie lekami, będę leżał na łóżku i gapił się w sufit a przynajmniej nie będę miał lęków".
Ostatnio zmieniony czw mar 11, 2021 5:54 pm przez klucz żurawi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Ja z lekarką mam uzgodnione co robić, jak się pogarsza. Dostałam na takie chwile benzo - dzisiaj miałam okazję wziąć. Także też uzgodnij z to z lekarzem.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Haloperidol to 20 mg na dobę!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!