Jaka jest najwyższa dawka amisanu

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Jaka jest najwyższa dawka amisanu

Post autor: klucz żurawi »

Złamałem się. Po dwóch tygodniach ostrej psychozy całe nastawienie " będę brał mniejsze dawki i zaakceptuję małe urojenia", poszło się *słowo niedozwolone*. Zaczełem brać dodatkowe 400 mg amisanu. Biorę teraz w sumie 1000 amisanu i 3 rispoleptu. Więc jaka jest najwyższa dawka amisanu? Tak bym nie przesadził.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Jaka jest najwyższa dawka amisanu

Post autor: the end »

Chyba 1200, ale nie przesadzaj, poczekaj lepiej. Nie opłaca sie brać duże dawki na dłuższą metę.
Dawkowanie preparatu Solian
Preparat ma postać tabletek (dawki 100 mg i 200 mg) oraz tabletek powlekanych (dawka 400 mg). Przeznaczony jest do stosowania doustnego. Stosuj preparat zgodnie z zaleceniami. Nie przekraczaj zaleconych dawek ponieważ nie zwiększy to skuteczności działania leku a może zaszkodzić Twojemu zdrowiu i życiu. Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące stosowania preparatu skonsultuj się z lekarzem.
Lekarz dostosowuje dawkę indywidualnie, w zależności od reakcji chorego na lek. Dawki powyżej 400 mg należy podawać w 2 dawkach podzielonych.
W ostrych zaburzeniach psychotycznych stosuje się 400–800 mg/dobę, niekiedy do 1200 mg/dobę. Nie zaleca się stosowania dawek powyżej 1200 mg/dobę. U osób z objawami pozytywnymi i negatywnymi dawkę należy dobrać tak, aby optymalnie kontrolować objawy pozytywne (400–800 mg/dobę). U pacjentów z przewagą objawów negatywnych 50–300 mg/dobę. W leczeniu podtrzymującym należy stosować najmniejszą dawkę skuteczną.
U osób w podeszłym wieku zachować szczególną ostrożność ze względu na możliwość wystąpienia ortostatycznych spadków ciśnienia tętniczego lub nadmiernej sedacji (uspokojenia). U osób z niewydolnością nerek lekarz dostosuje dawkę w zależności od klirensu kreatyniny. Nie ma konieczności modyfikacji dawki w przypadku zaburzeń czynności wątroby.
nic
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Najwyższa dawka Amisanu, to taka, po której będziesz mulił jak Intel Pentium pierwszej generacji w dzisiejszym komputerze.
Albo więcej leków i zmuła, albo mniej leków i zdrowe prowadzenie się.
Wykonaj eksperyment i zrób tak jak opisałem to w drugim zdaniu.
Po wszystkim przyjdziesz do nas z dobrą nowiną.
Nie ma innego wyjścia i będę to powtarzał do znudzenia.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Założę się, że twoją dietą nie pożywiłby się suseł.
Zapewne nie ruszasz się, nie uprawiasz gimnastyki i słuchasz przygnębiającej muzyki.
To wszystko też ma wpływ i nie pokładaj wszystkiego w lekach. Jeszcze raz Ci mówię.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

A konsultujesz to w ogóle z lekarzem?
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Post autor: klucz żurawi »

Z lekarzem będę rozmawiał w przyszłym miesiącu. I prawdopodobnie zmniejsze amisan z powrotem do 600 mg i wezmę coś innego dodatkowo. Bo czuję zwiększone skutki uboczne. Głównie znów śpię po 10 godzin, mięśnie są jakieś sztywniejsze i snuję się po domu.
I tak, tak kombinowanie z lekami bez nadzoru lekarza to krawędź. Ja po prostu jestem zdesperowany. 18 dni zwiększonych urojeń. Jak pomyślę że musiałbym żyć z tymi wyobrażeniami do następnego spotkania z psychiatrą, plus dwa tygodnie do nasycenia lekiem... a szpital kategorycznie nie.
Acid, przygnębiająca muzyka nie, reszta tak.
Nigdy nie chciałem maksymalnych dawek. Tylko po prostu jestem zdesperowany. Teraz 6 dzień na zwiększonej dawce już trochę napięcie zeszło. Ale sześć dni temu miałem nastawienie "niech ktoś naszprycuje mnie lekami, będę leżał na łóżku i gapił się w sufit a przynajmniej nie będę miał lęków".
Ostatnio zmieniony czw mar 11, 2021 5:54 pm przez klucz żurawi, łącznie zmieniany 1 raz.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Ja z lekarką mam uzgodnione co robić, jak się pogarsza. Dostałam na takie chwile benzo - dzisiaj miałam okazję wziąć. Także też uzgodnij z to z lekarzem.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Sportowiec
bywalec
Status: Student

Post autor: Sportowiec »

Haloperidol to 20 mg na dobę!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane! :eusa-violin: :angelic-grayflying:
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”