Sceny z filmów które rozczulają (temat zbiorczy)
Moderator: moderatorzy
Sceny z filmów które rozczulają (temat zbiorczy)
za każdym razem
Re: Sceny z filmów które rozczulają (temat zbiorczy)
Mógłbym znaleźć kilka takich scen, ale taka dawka wzruszeń naraz mogłaby się skończyć bardzo dramatycznie.
Wszystko zależy od nastroju.
Na początek polecam scenę dziwnego przejścia pośmiertnego i spotkania pozagrobowego istot tu na ziemi z filmu "Arytmetyka diabła", zaczynającą się słowami: "Moja Rivkah!".
Wszystko zależy od nastroju.
Na początek polecam scenę dziwnego przejścia pośmiertnego i spotkania pozagrobowego istot tu na ziemi z filmu "Arytmetyka diabła", zaczynającą się słowami: "Moja Rivkah!".
"CQ, Tu W9O, czy mnie słyszysz?"... i dalsze słowa do kogoś przez radio krótkofalowe w gwiazdy w filmie "Kontakt" w 23 minucie.
Późniejsza scena ze spotkania, nibyspotkania oczywiście tylko zasmuca.
Późniejsza scena ze spotkania, nibyspotkania oczywiście tylko zasmuca.
Z weselszych, niespodziewana scena zwycięstwa uczuć nad dosłowną logiką u aspergerki w filmie "Lato na Mazurach". Ta z zatrzymaniem pociągu.
Ze smutniejszych: scena, w której chłopak nagle zmienia plany i zamiast pojechać z piękną, chętną dziewczyną na swój bal maturalny nagle wsiada do taksówki i każe zawieść się do szpitala, żeby odwiedzić chorującą na białaczkę przyjaciółkę, którą na początku lekceważył. I siedzi tak przy jej łóżku i wyświetla bezsensowny i denerwujący film, na którym migają chaotyczne wzorki. Oczywiście wszystko jest bez sensu, ale...
Z filmu "Earl, ja i umierająca dziewczyna".
Z filmu "Earl, ja i umierająca dziewczyna".
Z zabawniejszych:
Kobieta rozmawia z koleżanką o swoim nowym ciekawym znajomym:
- Jaki jest w łóżku?
- Nie wiem, odkąd go znam sypia na podłodze.
Z filmu "Krokodyl Dundee"
Kobieta rozmawia z koleżanką o swoim nowym ciekawym znajomym:
- Jaki jest w łóżku?
- Nie wiem, odkąd go znam sypia na podłodze.
Z filmu "Krokodyl Dundee"
[youtube]Ebh-hSCSdv0[/youtube]
[youtube]Jorf-2o5YfU[/youtube]
I jedno i drugie już w innym wymiarze, symbolicznym. Być może po śmierci. Powrót do domu Ojca, spotkanie żywej Miłości i inne takie.
Najbardziej rozczula to, że to takie idealne, nierealne, nieziemskie.
I jedno i drugie już w innym wymiarze, symbolicznym. Być może po śmierci. Powrót do domu Ojca, spotkanie żywej Miłości i inne takie.
Najbardziej rozczula to, że to takie idealne, nierealne, nieziemskie.
Ale wymodelowane tylko przez nieidealny ocean, z którym nie ma kontaktu. Zupełnie jak z sednem całej naszej powszechnej rzeczywistości.
Serial "Touched by an angel" (Dotyk anioła) obfitował w takie rozczulające sceny. Jedne były naiwne i przesłodzone, trochę naciągane, ale niektóre dosyć głębokie i mądre.
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Stare horrory tylko preferuję!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
przypomina mi się zaklinaczka duchów.. tam też są takie końcowe sceny
w serialu asy z klasy był taki świąteczny odcinek... harrison chciał popełnić samobójstwo i jego anioł pokazał mu przyszłość
ze jak będzie dalej żył to będzie miał syna i on sie wtedy rozpłakał... i ja też :/
ze jak będzie dalej żył to będzie miał syna i on sie wtedy rozpłakał... i ja też :/