Praca

Moderator: moderatorzy

kolumbiako
zarejestrowany użytkownik

Praca

Post autor: kolumbiako »

Witam, mam taki dylemat czy wrócić do pracy czy nie. Aktualnie jestem na chorobowym za granicą już prawie dwa lata, i zaraz będę się starał o rentę. Chory jestem od prawie 11 lat, ale dopiero tak na poważnie się lecze od czasu kiedy będąc na urlopie się upiłem, naćpałem amfetaminy i pociąłem se rękę. Trafiłem do psychiatryka, po 2 tyg wypuścili mnie i tak siedzę w domu od prawie 2 lat. Leki zmieniałem kilka razy, bo nic nie pomagały, ale winę niestety widzę w sobię bo co chwilę się upijałem albo ćpałem. Lekceważyłem to, uznawłem te zwolnienie jako wakacje, bo myślałem że należą mi się, bo w Polsce przez jakieś 5 lat nie wiedziałem co mi jest przeżywałem tąką dziwną psychozę (myślałem że muszę skupiać się na czole żeby czuć się normalnie, albo na gardle). Po tych 5 latach wpadłem już w taką klasyczną psychozę na kilka miesięcy (myślałem że z TV do mnie gadają, że czytam w myślach, że jestem zbawicielem itp) Teraz mam okres że nie pije tydzień i nie cpam tydzień i jestem bardzo zmotywowany żeby to wszystko żucić. Wcześniej nie miałem tej motywacja i bywało że 2 razy w ciągu tygodnia potrafiłem się porobi ć, czasami bywało że częściej a czasami mniej. Teraz męczą mnie wyrzuty sumienia ze ciągne pieniądze od mojej firmy, a tak naprawdę przez te 2 lata moje leczenie wyglądało tak średnio. Co prawda brałem leki, ale często przestawałem i był raz chyba taki okres że 2 miesiące byłem czysty na lekach ale dalej się źle czułem i miałem głosy i lęki. Teraz nadal mam głosy I uciski w głowie. Biorę olanzapina 10 mg i jakiś antydepresant I doraźnie lorazepan 2,5 mg na tą nerwice. Ale od miesiące zaczęłem żyć aktywniej, ćwiczę, uczę się języka, więcej pomagam w domu i trochę radość z rzycia wraca. Jak dostanę rentę to chciałbym se dorabiać jako doręczyciel z pizzy. Jak myślicie, należy mi się ta renta czy powinienem wrócić do pracy ponieważ źle wykorzystałem ten czas zwolnienia na uporanie się z ojawami?
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Re: Praca

Post autor: Bright Angel »

Jeżeli jesteś w stanie pracować i możesz dostać pracę to nie ma, co się w ogóle zastanawiać, idź do pracy. To też działa silnie terapeutycznie.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”