Pytanie do osób posiadających prawo jazdy
Moderator: moderatorzy
Pytanie do osób posiadających prawo jazdy
Mam pytanie odnośnie badań lekarskich - Czy przyznawaliście się do choroby ? A jeśli tak to czy zdarzyło się komuś, że nie otrzymał pozwolenia od lekarza na zrobienie kursu i jazdę samochodem ?
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
Re: Pytanie do osób posiadających prawo jazdy
Jeszcze jedno pytanie - Czy obecnie lekarz ma wgląd np. do informacji na jakie leki dostaje recepty u innych lekarzy?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ja robiłem prawko przed zachorowaniem, więc nie pomogę Ci.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Ja tez robilem prawko przed zachorowaniem, ale lepiej nie mowic ze sie choruje podobnie jak idzie sie do pracy to jest twoja osobista sprawa i nikogo to nie powinno interesowac.
Dzięki za odpowiedzi.Raczej napewno się nie przyznam,ale ciekaw jestem czy przy schizofrenii i zażywaniu leków neuroleptycznych z automatu nie dostaje się pozwolenia czy może wszystko zależy od zaświadczenia psychiatry.
Z tego co się dowiedziałem trzeba mieć zaświadczenie od psychiatry o braku przeciwwskazań do prowadzenia pojazdów.Jeśli jest się w długiej remisji i leki nie powodują dużej ospałości to nie ma co się obawiać.Sama choroba schizofrenii nie jest przeciwwskazaniem - wszystko zależy od stanu chorego .
Najlepiej nic nie mowic ze jest sie chorym i tyle w temacie.
- 137
- bywalec
- Kontakt:
Przy schizofrenii i braniu leków oficjalnie nie można prowadzić samochodu. Tylko i wyłącznie za zgodą lekarza Twojego psychiatry.
W praktyce jak Cie zatrzyma policja, to oni nie mają informacji, że jesteś chory...
Ja jeżdże czasem. Ale ograniczam to, żeby się nie stało nic złego
W praktyce jak Cie zatrzyma policja, to oni nie mają informacji, że jesteś chory...
Ja jeżdże czasem. Ale ograniczam to, żeby się nie stało nic złego