sprzedam sprzęt i oprogramowanie muzyczne
Moderator: moderatorzy
sprzedam sprzęt i oprogramowanie muzyczne
Mam na sprzedaż dużo oprogramowania (DAWy, wtyczki, edytory audio) oraz keyboard midi, interfejs, słuchawki i mikrofon.
Sprzedam w komplecie i osobno, zauważyłem, że wielu z Was interesuje się muzyką i komponuje.
Oprogramowanie i doświadczenia gromadziłem ponad 20 lat, chętnie również coś doradzę.
Posiadam, m.in Cubase pro, Wavelab, interfejs steinberga + wiele dodatków, słuchawki i mikrofon (sprzedaję to w komplecie ze względu na e-licenser) - cena około 2600-3000 zł
Reason, rebirth, recycle + banki i wtyczki
FL producer,
i wiele innych dodatków i wtyczek VST.
Zainteresowanych proszę o kontakt - całość puszczę za 5000-6000 zł (warto choćby na handel, aby sprzedać, na "sztuki")
Sprzedam w komplecie i osobno, zauważyłem, że wielu z Was interesuje się muzyką i komponuje.
Oprogramowanie i doświadczenia gromadziłem ponad 20 lat, chętnie również coś doradzę.
Posiadam, m.in Cubase pro, Wavelab, interfejs steinberga + wiele dodatków, słuchawki i mikrofon (sprzedaję to w komplecie ze względu na e-licenser) - cena około 2600-3000 zł
Reason, rebirth, recycle + banki i wtyczki
FL producer,
i wiele innych dodatków i wtyczek VST.
Zainteresowanych proszę o kontakt - całość puszczę za 5000-6000 zł (warto choćby na handel, aby sprzedać, na "sztuki")
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Re: sprzedam sprzęt i oprogramowanie muzyczne
Czy licencje zezwalają na sprzedaż na rynku wtórnym?
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
zezwalają, to całkiem legalne - upewniłem się co do tego (inaczej bym tego nie wystawiał)
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Licencja może sobie zezwalać lub nie, nie ma to znaczenia. Jest podobno wyrok trybunału unijnego, że oprogramowanie można odsprzedawać.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
A jak z głośnikami/monitorami? Masz, sprzedajesz? Bo to jest to, co muszę kupić przede wszystkim.
niestety, układałem na starej wieży sony i słuchawkach Senheiser (jakkolwiek to się pisze), posiadam też proste monitory, jednak zatrzymuję je do słuchania muzyki.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
To może doradzisz, jakie parametry powinny mieć te głośniki od wieży by miało to sens. Nie oczekuję jakiś subtelności przy słuchaniu. Najważniejsze by mieć stereo, bo na razie używam głośnika w telewizorze, który zaczyna rzęzić po całym dniu odsłuchiwania jednego utworu.
parametrów Ci nie doradzę, jednak tanie monitory można dostać już za 300 zł około za parę.
Sam używam creative labs gigaworks T20 https://allegro.pl/oferta/mocne-glosnik ... 8513231667
do odsłuchu całkiem dobre, aktywne (i można regulować wysokie i niskie tony).
Sam używam creative labs gigaworks T20 https://allegro.pl/oferta/mocne-glosnik ... 8513231667
do odsłuchu całkiem dobre, aktywne (i można regulować wysokie i niskie tony).
Posłuchaj tannoy m1-nie zawiedziesz sie. Do tego wzm. np.sony na stk.Mam arcama na mosfetach ale to nie to.klucz żurawi pisze: ↑śr paź 02, 2019 11:13 am To może doradzisz, jakie parametry powinny mieć te głośniki od wieży by miało to sens. Nie oczekuję jakiś subtelności przy słuchaniu. Najważniejsze by mieć stereo, bo na razie używam głośnika w telewizorze, który zaczyna rzęzić po całym dniu odsłuchiwania jednego utworu.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Czyli do tych głośniki od wieży będę potrzebował wzmacniacz? Dodatkowe koszty. To chyba proste monitory z interfejsem audio cenowo wyjdą tylko trochę więcej. A jeśli kupie te:
https://www.ceneo.pl/40117030#pid=15947 ... chrome_ext
obejdę się bez interfejsu.
Zorientuj sie jakie mają pasmo przenoszenia,bo nawet nie jest podane.Dobre opinie są o behringer truth.Pod wieże mozesz podłączyć wszystko byle ohmy się zgadzały.klucz żurawi pisze: ↑czw paź 03, 2019 11:06 am Czyli do tych głośniki od wieży będę potrzebował wzmacniacz? Dodatkowe koszty. To chyba proste monitory z interfejsem audio cenowo wyjdą tylko trochę więcej. A jeśli kupie te:
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
No właśnie nie mam wieży. A jeśli mam kupować to wolę zainwestować w interfejs audio. Pasmo przenoszenia to po angielsku impedance? Jak już będę miał uzbierane pieniądze, dopytam się o to. Ale te monitory, które podałem są podobno dobre na początek. Nie oddadzą pełnej barwy dźwięku ale są polecane tutaj:
https://live-act.pl/blog/2019/02/jakie- ... -do-500zl/
https://live-act.pl/blog/2019/02/jakie- ... -do-500zl/
pasmo przenoszenia-Hz
impedancja-Ohm
impedancja-Ohm
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Dominik, teraz ja z pewną nieśmiałością pytam. A z nieśmiałością, bo nie wiem czy pojawią się niespodziewane wydatki. Ale tak po 14 grudnia powinienem mieć większą kasę.
Więc interesuję mnie Reason, Czy jest 64bit, co zawiera i jaka cena?
Więc interesuję mnie Reason, Czy jest 64bit, co zawiera i jaka cena?
Hej! Pakiet zawiera:
Reason 10 full
dużo banków brzmień (samych sonic flavours mam 12)
recycle
rebirth
do tego jestem w stanie dołożyć wszystkie moje RE za gruba kasę (jest ich ze 20 - 30)
całość liczę co najmniej 1600 zł, niestety, właśnie uruchomiłem sprzęt i nie wiem, czy jestem zdecydowany sprzedać.
Pozdrawiam
Reason 10 full
dużo banków brzmień (samych sonic flavours mam 12)
recycle
rebirth
do tego jestem w stanie dołożyć wszystkie moje RE za gruba kasę (jest ich ze 20 - 30)
całość liczę co najmniej 1600 zł, niestety, właśnie uruchomiłem sprzęt i nie wiem, czy jestem zdecydowany sprzedać.
Pozdrawiam
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Czyli chciałeś to sprzedać w większym pakiecie. No cóż dla mnie to cena zaporowa i musiałbym zbierać pieniądze jeszcze kilka miesięcy. Nie, no w końcu bym uzbierał i kupił
. Ale skoro nie chcesz sprzedawać to zastanowię się nad kupnem samego reason u producenta.

Podpowiem Ci jeszcze, że jeśli używasz wersji standalone zmiany są kosmetyczne - zakup wersji 11 u producenta ma sens w momencie dysponowania podstawowym DAW (w moim przypadku to cubase), ponieważ nowy reason pracuje jako wtyczka VST 64 .....
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
No ja mam Reaper.
Standalone, to ten pakiet ze średnią ceną?
Standalone, to ten pakiet ze średnią ceną?
stand alone to użycie Reasona jako osobnego programu - zarówno DAW jak i brzmieniowego. wszystkie 3 wersje są takie, różnią się liczbą instrumentów i brzmień.
Pozdrawiam
Pozdrawiam