Jakie znacie kosmetyki nie testowane na zwierzętach
Moderator: moderatorzy
Jakie znacie kosmetyki nie testowane na zwierzętach
Kupiłam szampon wegański Alterra sensitiv na razie jest ok boję się, tylko że za słaby się okaże na dłuższą metę.
Re: Jakie znacie kosmetyki nie testowane na zwierzętach
Ja używam żelu pod prysznic Alterry i jest ok.
Najwięcej kosmetyków mam z firmy Bandi, ma certyfikat cruelty free.
W internecie są listy producentów z takimi certyfikatami, można przejrzeć przed zakupami.
Najwięcej kosmetyków mam z firmy Bandi, ma certyfikat cruelty free.
W internecie są listy producentów z takimi certyfikatami, można przejrzeć przed zakupami.
LaDopamina
Również od jakiegoś już czasu używam głównie Alterry, zwłaszcza żeli pod prysznic, szamponu do włosów, których niewiele już zostało
jak i odżywki oraz kremy. Bardzo polubiłem te kosmetyki bo nie dość, że są vegan i niewiele kosztują to przyjemnie odświeżają.
Polecam Wam fajnego bloga na którym znaleźć można dużo ciekawych i pomocnych informacji dotyczących vegańskiego stylu życia - https://kocieuszy.blogspot.com/
Nabyłem ostatnio takie o to masło do ciała Bielendy , która niestety nie określiła się jednoznacznie, czy testuje na zwierzętach, ale masło bardzo fajnie nawilża. https://kocieuszy.blogspot.com/2015/02/ ... etach.html

Polecam Wam fajnego bloga na którym znaleźć można dużo ciekawych i pomocnych informacji dotyczących vegańskiego stylu życia - https://kocieuszy.blogspot.com/
Nabyłem ostatnio takie o to masło do ciała Bielendy , która niestety nie określiła się jednoznacznie, czy testuje na zwierzętach, ale masło bardzo fajnie nawilża. https://kocieuszy.blogspot.com/2015/02/ ... etach.html

Ostatnio zmieniony wt lis 05, 2019 8:42 pm przez Tal, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Ziaja też na szczęście podobno nie testuje.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
woda... zdrowa woda, trzeba się nawadniać, urody doda i życie przedłuży
nic
We respect animal rights and for that reason our cosmetics are not tested on animals. What is more, we expect the same attitude from our business partners and suppliers.
https://bielendaprofessional.pl/en/about-firm
LaDopamina
None of the raw materials is tested on animals or qualified as CMR - cancerogenic, mutagenic, affecting reproduction. All of them are qualified as REACH.
https://www.zjashop.com/pages/about-ziaja
LaDopamina
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jak to w dzisiejszych czasach często bywa, jedna poprawa doprowadzi do jeszcze większej katastrofy.
Obawiam, że wymuszenie przez aktywistów braku testów kosmetyków na zwierzętach doprowadzi do dużo większej tragedii. Czyli koncerny kosmetyczne zaczną testować swoje produkty np. na dzieciach z Afryki, bo o dzieci z Afryki nikt się nie upomina i nikomu nawet do głowy nie przyjdzie, że firma, która dba o zwierzątka może znęcać się nad dziećmi. A kosmetyki zanim wejdą na rynek muszą być na kimś przetestowane.
Obawiam, że wymuszenie przez aktywistów braku testów kosmetyków na zwierzętach doprowadzi do dużo większej tragedii. Czyli koncerny kosmetyczne zaczną testować swoje produkty np. na dzieciach z Afryki, bo o dzieci z Afryki nikt się nie upomina i nikomu nawet do głowy nie przyjdzie, że firma, która dba o zwierzątka może znęcać się nad dziećmi. A kosmetyki zanim wejdą na rynek muszą być na kimś przetestowane.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Grzegorz1991
- zaufany użytkownik
Ja używam Garnier Fructis Goodbye Damage Szampon wzmacniający do włosów bardzo zniszczonych.
Tylko nie mam pewności czy jest nie testowany na zwierzętach. Ale chyba nie.
Natomiast włosy bardzo mi się poprawiły. Polecam ten szampon z czystym sumieniem.
Natomiast włosy bardzo mi się poprawiły. Polecam ten szampon z czystym sumieniem.
Tu chodzi o to, że badania danej substancji są wykonane na zwierzętach tylko raz (na przykład były wykonane w latach 60-siątych), a inne firmy kosmetyczne je odkupują, zamiast wykonywać na własną rękę ponownie.
LaDopamina
Garnier (L'Oreal) testuje na zwierzętachGrzegorz1991 pisze: ↑śr lis 06, 2019 9:39 am Ja używam Garnier Fructis Goodbye Damage Szampon wzmacniający do włosów bardzo zniszczonych.
- Grzegorz1991
- zaufany użytkownik
To nawet nie mam pojęcia. W takim razie sorki, bo wydawało mi się że nie testuje. Dobrze wiedzieć. Dzięki!
Niestety szampon się raczej nie sprawdził.
Wrócę do czerwonego Joanny przeciw wypadaniu włosów. Joanna chyba nie testuje.
Wrócę do czerwonego Joanny przeciw wypadaniu włosów. Joanna chyba nie testuje.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ja w większości nie mam takich problemów, bo nie używam zwykłych kosmetyków
Do codziennych pryszniców (oprócz Szabatów oczywiście) używam mydła oliwkowo-laurowego, też nim myję włosy i zastępuję nim żel, krem do golenia. Rzadko do mycia włosów używam szamponu Bambino, który jest już na rynku chyba z 50 lat. Do skóry nie używam żadnych kremów czy balsamów po goleniu, tylko ziół i olejów naturalnych 

Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
a ja nie sprawdzam czy kosmetyki ktore uzywam sa testowane na zwierzetach, ale moze teraz bede zwracal na to wieksza uwage.