lęk przed ludzmi

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik
Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
Gadu-Gadu: Czarnokrwista

Re: lęk przed ludzmi

Post autor: Francesco »

Gehenna poruszamy każdy przypadek "lęku przed ludźmi".
Oczywiście masz rację;p
Gehenna pisze:2- lęk przed starszą panią pracującą w osiedlowym sklepie, bo trzeba się zwykłym słowem do zwykłego człowieka odezwać...
a) Inny rodzaj świadomości. Niemożność wykrztuszenia słowa z ust. Poczucie innego świata. Oderwanie od rzeczywistości. Coś co powinno przejść. Można to samemu przemóc, bo przyczyna leży w osobie, a nie w pani ze sklepu osiedlowego.

b) Lub myśli paranoiczne, że starsza babcia coś knuje, czyha na życie. W niej jest przyczyna mojego lęku, oskarżenie ją o swój lęk. Niebezpieczne takie myślenie, ale nie bezpodstawne. Być może owa kobieta należy do ogółu obrazu życia jaki dana osoba widzi. I widzi w niej przyczynę swojego lęku. Zależy czym kobieta handluje, czy jest z osiedla, jaki jest jej profil i co się składa na paranoiczne myślenie. Może boi się owej starszej pani, że dosypuje czegoś do jedzenia.. a wiadomo jedzenie i tak jest zchemizowane (osoba czuje, że coś z tym jedzeniem jest nie tak przez obserwację ciała i wnioski lub bez wniosków - podświadomie wie), może boi się, że starsza kobieta knuje by zrujnowć owej osobie życie, oczywiście życie rujnuje rząd antypolski i zacoofanie rodzicieli którzy przyczynili się do danej sytuacji społecznej jaką mamy. Ale kobieta ze sklepu również odgrywa rolę marionetki która rujnuje społeczność w być może jakimś stopniu.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Dokladnie, tez tak uwazam, ze to wszystko wina tej zouzy! I oczywiscie tych zacofanych rodzicieli mamy, choc bez nich by mnie tez nie bylo. Tylko za tym rzadem nie nadazam juz.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Ja mam lęk przed nowymi ludźmi, przed przełożonymi.
Zdrowaśny
zaufany użytkownik

Post autor: Zdrowaśny »

Strach to jak wiemy czego się boimy, a lęk to już bardziej gdy przyczyna jest bliżej nieznana- czujemy, że się boimy, ale nie jesteśmy w stanie określić dlaczego. W wypisie ze szpitala mam napisane : lęk przed ludźmi.. Uważam to za nadinterpretacje lekarza ze szpitala. Faktycznie, bałem się ludzi obcych i na dodatek chorych lub z jakimiś problemami. Stąd lekarz nie zrozumiał co miałem na myśli mówiąc, że boję się ludzi. Na chwilę obecną nie mam żadnych uprzedzeń co do ludzi.
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Z powodu lęków kilka razy uciekałem. Człowiek się podrywa i jak stoi tak wieje. Niezbyt bezpieczne. Leki pozostają.
bogdan
zaufany użytkownik

Post autor: bogdan »

Ja chyba po prostu nienawidzę ludzi, a boję się siebie.
We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Awatar użytkownika
Stasiek
zaufany użytkownik

Post autor: Stasiek »

ja czuje lęk i wstyd przed ludzmi przez moją chorobę, który mnie paraliżuje , walcze , nie mogę sobie z tym poradzić
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

W zasadzie nie boję się ludzi, zwłaszcza jak mam z nimi do czynienia w sklepie, czyli tam gdzie jest ich duże skupisko, ale boję się młodych, pewnych siebie i natarczywych mężczyzn, oraz starszych, bo zwłaszcza Ci młodzi potrafią mnie zaczepić na ulicy i natrętnie chcą się ze mną umówić, mimo że jestem osobą otyłą i nie liczę na ich uwagę. Krótka odmowa nic nie daje... Z powodu lęku przed bezczelnymi młodymi mężczyznami przestałam chodzić na długie spacery, co na pewno negatywnie wpłynęło na moje zdrowie fizyczne i psychiczne. :(
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Patros
zaufany użytkownik

Post autor: Patros »

jojo pojawiłaś się na forum po sporej przerwie xD
ODPOWIEDZ

Wróć do „lęki”