Apel do wegetarian
Moderator: moderatorzy
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Re: Apel do wegetarian
Miód to jedno z najlepszych i najsmaczniejszych wytworów natury. Mniam! zwłaszcza z mlekiem <3
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Kolejny cios dla wegan.
Ostatnio naukowcy zwrócili uwagę na cholinę. Już wcześniej pisano, że jest ważna dla kobiet w ciąży, w zapobieganiu schizofrenii. Podobno w produktach roślinnych występuje w znikomych ilościach!!! Głównie w mleku sojowym i jajach (opcja wegetariańska).
Podejrzewam, że z powodu 500+ w Polsce wzrosło spożycie mięsa.
Ostatnio naukowcy zwrócili uwagę na cholinę. Już wcześniej pisano, że jest ważna dla kobiet w ciąży, w zapobieganiu schizofrenii. Podobno w produktach roślinnych występuje w znikomych ilościach!!! Głównie w mleku sojowym i jajach (opcja wegetariańska).
Podejrzewam, że z powodu 500+ w Polsce wzrosło spożycie mięsa.
To nie prawda, wzrosło spożycie głównie słodyczy w tym czekolady. Ponoć fabryki ledwo wyrabiają z produkcją i takiego wzrostu sprzedaży jak obecnie w tym segmencie nie notowano od lat. Poza tym mamy niesamowity wzrost gospodarczy, również nie notowany od lat. Bezrobocie na niskim poziomie poniżej 6% także nie notowane od lat. Właśnie w radiu usłyszałem, że to zawdzięczamy znakomitej sytuacji gospodarczej naszych partnerów biznesowych czyli Niemcom i Anglii. Tyle, że za czasów rządów PO nasi partnerzy również mili się doskonale, a w my kraju mieliśmy biedę z nędzą i zarobki rzędu 2-4zł za godzinę. Jak w domu była trójka dzieci i ojciec bez pracy, to tylko sznur konopny pozostawał i mydło, bo nie było co jeść i skąd pieniędzy brać.
Człowiek jest wszystkożerny:) Kiedyś czytałem badania(teraz nie pamiętam gdzie), ze powinniśmy przez 2 dni jeść mięso czerwone, 2 dni białe, 2 ryby i 1 dzień w tygodniu wegetariański posiłek- ogółem z bilansowana dieta, a do tego masa owoców i warzyw i mięso w 30% potraw:). WIęc dieta czysto mięsna , wegańska, wegetariańska jest dla nas nie zdrowa:)
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Muszą tak pisać i to ludziom wmawiać bo by im sprzedaż mięsa siadła. A tak jest sprzedaż, jest masa chorób i znowu hajs dla firm co produkują lekarstwa. Zawał, udar, miażdżyca i koło się kręci. Mięso powinno się jeść raz góra dwa razy tygodniowo w niewielkich ilościach.