Głos Boga
Moderator: moderatorzy
- Tonhar
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 64192154
Głos Boga
Miałem wcześniej urojenia, jednak już nie mam, gdyż biorę leki. Ale do czego zmierzam? Otóż moje wcześniejsze urojenia polegały na tym, że nikt nie był w stanie mi wytłumaczyć, iż nie jest tak jak myślę. Teraz mam myśli tego typu, że mam przeczucie, iż mój głos wewnętrzny to nie kto inny jak Bóg i choć mam poczucie, że to może być nierealne, to i tak się boję, że to rzeczywiście Bóg do mnie przemawia. Czy to dalej są jakieś zalążki urojeń i czy mówić o tym psychiatrze? Bo ja już czasem nie daję sobie z tym rady. Powiedzenie, że moje myśli są błędne tu nic nie da, bo i tak będę się bał...
Jedno życie, a spraw tyle...
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Re: Głos Boga
Pewnie że Twoje myśli są błędne. Pamiętaj, to choroba, zaburzenie które powoduje że brak Ci krytycyzmu co do objawów jak i choroby.
Wydaje mi się, że Bóg może przemawiać do człowieka przez głos wewnętrzny, ale nawet zdrowemu trudno rozeznać czy to rzeczywiście Bóg także byłabym ostrożna.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Najlepiej odstaw religię do boku, bo to nie pomaga w powrocie do zdrowia. Po prostu tak nie możesz myśleć, to napędza chorobę.
- Tonhar
- zaufany użytkownik
Dziękuję za otuchę. Biorę te leki, swego czasu było dobrze no i pojawił się nagle nawrót...
- Tonhar
- zaufany użytkownik
Wolę w to nie wnikać, bo mi się rzeczywiście jeszcze pogorszy.
- piotrs
- zaufany użytkownik
w tak ciezkiej chorobie tylko religia wiara BÓG pozostaje
bierz LEKI schizofrenicy maja poczucie czesto ze sa wyjatkowi Bóg do nich mowi
ja jestem w REMISJI a wiem ze jestem ŚWIADKIEM KOŃCA CZASÓW poczytajcie o tym w necie juz sie pojawil i zbliza sie koniec świata
Prowadź pamiętnik, to w niewielkim stopniu, ale jednak pomaga w uwolnieniu się od nadmiaru myśli. Jak chcesz to dziel się tym na forum.
- Tonhar
- zaufany użytkownik
Ja raz mam fazę na to że jestem wyjątkowy, święty za życia ale miałem też taką, że diabeł mnie ściga i jestem skazany na piekło. Także no, dalej rozkminiać czy któreś z tych może być prawdą ..