Biblia Króla Jakuba Księga, która odmieniła świat
Moderator: moderatorzy
Biblia Króla Jakuba Księga, która odmieniła świat
Postanowiłem założyć osobny temat, ponieważ istnieje już taki bałagan, że chyba tylko poprzez tworzenie osobnych tematów jest się w stanie coś "wyłowić" z tego forum..
Materiał zachęcam obejrzeć przede wszystkim osobom niewierzącym, którzy powinni lepiej zrozumieć czym było i jest dla wierzących Słowo Boże.
[youtube]NpgpGSkZb00[/youtube]
Materiał zachęcam obejrzeć przede wszystkim osobom niewierzącym, którzy powinni lepiej zrozumieć czym było i jest dla wierzących Słowo Boże.
[youtube]NpgpGSkZb00[/youtube]
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
- Catastrophique
- bywalec
Re: Biblia Króla Jakuba Księga, która odmieniła świat
Osoby nie wierzace raczej sie tym nie zainteresuja. Tak to jest jak sie z gory zakłada, ze czegos nie ma i tyle.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Wierzę jednak i mam nadzieję, że w odpowiednim czasie Bóg da pokutę takim ludziom, aby uznali prawdę (2Tm 2,25).
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
czyli życzysz źle swoim bliźnim tylko dlatego że mają odrębny od Ciebie światopogląd

PS. Jaki miałeś dawniej nick, bo tego "Tal" zupełnie sobie nie przypominam

Wpierw pomóż mi zrozumieć Twój błędny wniosek. Jakim sposobem źle życzę swoim bliźnim życząc im opamiętania i przyjęcia prawdy w Jezusie Chrystusie dającej prawdziwą wolność i pokój?
ps. sądziłem, że moja "fanatyczna" aktywność w celu zwrócenia się ze swoimi problemami i trudnościami do Chrystusa Jezusa nadała mi zasłużoną łatkę i pozwoliła mi się "zsynchronizować" z tutejszą społecznością ...

- Catastrophique
- bywalec
Jest wielu ludzi wyznających Jezusa, ale do wolności (radości) i pokojowego nastawienia to im duzo brakuje.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Takim wyznawcą Jezus osobiście odpowie:Catastrophique pisze: ↑wt lis 27, 2018 5:02 pm Jest wielu ludzi wyznających Jezusa, ale do wolności (radości) i pokojowego nastawienia to im duzo brakuje.
21 Nie każdy, kto mi mówi: Panie, Panie, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto wypełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie. 22 Wielu powie mi tego dnia: Panie, Panie, czyż nie prorokowaliśmy w twoim imieniu i w twoim imieniu nie wypędzaliśmy demonów, i w twoim imieniu nie czyniliśmy wielu cudów? 23 A wtedy im oświadczę: Nigdy was nie znałem. Odstąpcie ode mnie wy, którzy czynicie nieprawość. 24 Każdego więc, kto słucha tych moich słów i wypełnia je, przyrównam do człowieka mądrego, który zbudował swój dom na skale. 25 I spadł deszcz, przyszła powódź, zerwały się wichry i uderzyły w ten dom, ale się nie zawalił, bo był założony na skale. 26 A każdy, kto słucha tych moich słów, a nie wypełnia ich, będzie przyrównany do człowieka głupiego, który zbudował swój dom na piasku. 27 I spadł deszcz, przyszła powódź, zerwały się wichry i uderzyły w ten dom, i zawalił się, a jego upadek był wielki. (Mat 7,21-27)