Biblia Króla Jakuba Księga, która odmieniła świat

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Biblia Króla Jakuba Księga, która odmieniła świat

Post autor: Tal »

Postanowiłem założyć osobny temat, ponieważ istnieje już taki bałagan, że chyba tylko poprzez tworzenie osobnych tematów jest się w stanie coś "wyłowić" z tego forum..

Materiał zachęcam obejrzeć przede wszystkim osobom niewierzącym, którzy powinni lepiej zrozumieć czym było i jest dla wierzących Słowo Boże.

[youtube]NpgpGSkZb00[/youtube]
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: Biblia Króla Jakuba Księga, która odmieniła świat

Post autor: Catastrophique »

Osoby nie wierzace raczej sie tym nie zainteresuja. Tak to jest jak sie z gory zakłada, ze czegos nie ma i tyle.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Wierzę jednak i mam nadzieję, że w odpowiednim czasie Bóg da pokutę takim ludziom, aby uznali prawdę (2Tm 2,25).
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Tal pisze: wt lis 27, 2018 10:59 am Wierzę jednak i mam nadzieję, że w odpowiednim czasie Bóg da pokutę takim ludziom, aby uznali prawdę (2Tm 2,25).
czyli życzysz źle swoim bliźnim tylko dlatego że mają odrębny od Ciebie światopogląd :!: :!:

PS. Jaki miałeś dawniej nick, bo tego "Tal" zupełnie sobie nie przypominam :?: :?:
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

hvp2 pisze: wt lis 27, 2018 11:39 am
Tal pisze: wt lis 27, 2018 10:59 am Wierzę jednak i mam nadzieję, że w odpowiednim czasie Bóg da pokutę takim ludziom, aby uznali prawdę (2Tm 2,25).
czyli życzysz źle swoim bliźnim tylko dlatego że mają odrębny od Ciebie światopogląd :!: :!:

PS. Jaki miałeś dawniej nick, bo tego "Tal" zupełnie sobie nie przypominam :?: :?:
Wpierw pomóż mi zrozumieć Twój błędny wniosek. Jakim sposobem źle życzę swoim bliźnim życząc im opamiętania i przyjęcia prawdy w Jezusie Chrystusie dającej prawdziwą wolność i pokój?

ps. sądziłem, że moja "fanatyczna" aktywność w celu zwrócenia się ze swoimi problemami i trudnościami do Chrystusa Jezusa nadała mi zasłużoną łatkę i pozwoliła mi się "zsynchronizować" z tutejszą społecznością ... :D
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Jest wielu ludzi wyznających Jezusa, ale do wolności (radości) i pokojowego nastawienia to im duzo brakuje.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: wt lis 27, 2018 5:02 pm Jest wielu ludzi wyznających Jezusa, ale do wolności (radości) i pokojowego nastawienia to im duzo brakuje.
Takim wyznawcą Jezus osobiście odpowie:

21 Nie każdy, kto mi mówi: Panie, Panie, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto wypełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie. 22 Wielu powie mi tego dnia: Panie, Panie, czyż nie prorokowaliśmy w twoim imieniu i w twoim imieniu nie wypędzaliśmy demonów, i w twoim imieniu nie czyniliśmy wielu cudów? 23 A wtedy im oświadczę: Nigdy was nie znałem. Odstąpcie ode mnie wy, którzy czynicie nieprawość. 24 Każdego więc, kto słucha tych moich słów i wypełnia je, przyrównam do człowieka mądrego, który zbudował swój dom na skale. 25 I spadł deszcz, przyszła powódź, zerwały się wichry i uderzyły w ten dom, ale się nie zawalił, bo był założony na skale. 26 A każdy, kto słucha tych moich słów, a nie wypełnia ich, będzie przyrównany do człowieka głupiego, który zbudował swój dom na piasku. 27 I spadł deszcz, przyszła powódź, zerwały się wichry i uderzyły w ten dom, i zawalił się, a jego upadek był wielki. (Mat 7,21-27)
ODPOWIEDZ

Wróć do „filmy”