Rasizm i ksenofobia u naszych rodaków.

Tu znajdują się inne popularne tematy nie związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Rasizm i ksenofobia u naszych rodaków.

Post autor: moi »

Czy zauważyliście, jak wielu ludzi poddaje się bezwolnie narracji, jaką narzuca nam obecny rząd? Uchodźcy to zło, zabiorą nam pracę, będą gwałcić nasze kobiety, narzucą nam szariat. Nie mogę już tego czytać.
Oto, jak nasi rodacy potraktowali Ukrainkę poszukującą pracy w Polsce:
Użytkownicy forum bardzo szybko zaczęli wyścig o to, kto w bardziej wyrafinowany sposób upokorzy Ukrainkę. Pisali o miejscach, gdzie można znaleźć zakwaterowanie, ochronę, duże zarobki i dyskrecję. Inni bez owijania w bawełnę zaczęli zamieszczać linki do portali z anonsami erotycznymi, lub do... Showup.tv - portalu, którego użytkownicy rozbierają się za pieniądze.
W zaledwie kilka godzin post Ukrainki poszukującej pracy stał się zarzewiem antyukraińskiej ofensywy. Ktoś poruszył kwestię Wołynia, inni przywoływali antypolskie hasła, które miały się pojawiać w czasie bliżej nieokreślonego marszu ukraińskich weteranów. Post na grupie, która miała pomagać w znalezieniu pracy stał się barometrem naszej otwartości, a jak niektórzy pisali – chrześcijańskiego miłosierdzia.

– Ukraińska krew, to wroga krew. Jestem Polakiem, żaden Ukrainiec nie jest moim bratem – napisał Łukasz (dodajmy - w Boże Narodzenie). Na nic zdały się apele o rozsądek od osób, które co jakiś czas usiłowały przypomnieć, że dziewczynie chodziło jedynie o znalezienie pracy.
http://natemat.pl/197767,ukrainka-zamie ... spodziewac

Polska, kiedyś kraj słynący z tolerancji. Gdzie mniejszości religijne mogły znaleźć schronienie. Gdzie człowiek był człowiekowi człowiekiem. Gdzie jest ten kraj?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Re: Rasizm i ksenofobia u naszych rodaków.

Post autor: Kiciuś_XXL »

Temat umarł śmiercią naturalną? Gdzie tolerancja? Gdzie gorąca dyskusja o tolerancji? :D

Chciałbym na problem rasizmu wypowiedzieć się obiektywnie, ale nie wiem jak to zrobić, bo nie umiem :D
Jestem bardzo tolerancyjną osobą. Pracuję obecnie w Austrii już kilka lat, wcześniej we Francji, Niemczech, na Słowacji i w Czechach. Czyli już co nieco widziałem. To co w Polsce odpycha między innymi homoseksualizm, inny kolor skóry itp., to w Austrii przyciąga. Słyszeliście o Conchicie Wurst? Na pewno tak. Facet który od dziecka przebiera się za kobietę i śpiewa. Dzięki jego image artystycznemu wygrał Eurowizję 2014r. W darmowych dziennikach piszą o niej codziennie i to pozytywnie.
Obrazek

Był taniec z gwiazdami gdzie tańczyło ze sobą dwóch panów. W PL nie do przyjęcia :roll:
W Polsce nie ma uchodźców i ktoś kto nie miał, nie widział ich w grupie na własne oczy to nie wie jakie to uczucie a w Austrii jest ich bardzo dużo i z tego co wiem zwykli Austriacy boją się ich i przewidują że będzie coraz gorzej gdy będzie ich za ileś tam lat jeszcze więcej.
Mnie osobiście nie przeszkadzają muzułmanie, żydzi, czy inni bo nie miałem bezpośredniej konfrontacji z nimi. Mam znajomych kilku Turków. Co innego ma się do narodu romańskiego w PL. Dużo miałem przykrości z nimi.
malgorzateka
bywalec

Post autor: malgorzateka »

Rasizm jest moi zdaniem wtedy, gdy człowiek uważa, że jedna grupa etniczna jest lepsza od drugiej. Trzeba jednak pamiętać, że w wielu Polakach płynie ukraińska, białoruska, czy litewska krew, bo historia Kresów to rzecz dosyć skomplikowana. Mieszkając za zachodnią granicą, zintegrowałam się z obcym społeczeństwem, ale pewną wrogość i obcość też odczuwałam. Ps. Nie podobają mi się roszczenia Niemców wobec Śląska.
domik
zaufany użytkownik

Post autor: domik »

moi - to, co piszesz to demagogia PO .N - giewu, ogółem "totalnej opozycji"....
Zobacz tylko, co się dzieje w krajach, o których się wypowiadasz !!!
codziennie akty terroru, podkładanie bomb, oblewanie kwasem, gwałty i tym podobne "incydenty" (jak się o nich mówi w tzw. mediach głównego ścieku, aby umniejszyć znaczenie tych faktów).

Tak więc nie idź w demagogię a spójrz trzeźwo na nasz kraj.

Nikt tutaj nie jest homofobem ani rasistą a rząd mamy całkiem normalny w porównaniu do poprzedniego. osobiście pracuję, szukam kolejnej pracy i bacznie obserwuję trendy panujące na rynku - doskonale wiem, że napływ migrantów NISZCZY RYNEK I OBNIŻA PŁACE POLAKÓW, z tego powodu jestem zwolennikiem kontroli Ukraińców i generalnie, nałożenia na nich limitów przyjazdów. tym bardziej, że władze tego kraju traktują nas - Polaków - niegodnie.......
bez urazy ale Ty chyba nigdy nie pracowałaś, skoro masz takie dziwne poglądy. (nikt nie wali sobie młotkiem po palcach i nie cieszy się z tego).

Ja osobiście nie mam TV, wyłączenia pudła z tefałenem i połsatem życze i Tobie.
edit: pomyliłem się i moja wypowiedź odnosi się też do Kiciusia, nie tylko moi
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bobek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 401

Post autor: bobek »

Według mnie "tolerancja" na zachodzie skończy się jak z mniejszością żydowską przed druga wojna światową.
Według zasady stworzymy sobie problem, rozwiążmy go i pokażmy jacy jesteśmy zajebiści.
Jest moda na bycie "dobrym samarytaninem" wiec są poglądy grupy polityczne i głosy.
Demokracja nie jest najlepszy systemem
1. Hitler został wybrany w demokratycznych wyborach.
2. Jezusa demokratycznie wybrali na śmierci.
3. W imię "demokracji" a bardziej wpływów gospodarczych, destabilizuje się kraje i wprowadza chaos. Libia, Syria , Irak , Afganistan ,Algieria ( chodzi tam się nie udało ponieważ była inteligencja rzemieślnicza ),a teraz Wenezuela.

Wolności to iluzja XXI wieku, która karmi się masy. Wolności bez odpowiedzialności róbmy wszystko co dusza zapragnie, a potem powstaje piekło na ziemi.

Ps nie głosowałem na pis nie raczej nie zagłosuje ale przynajmniej robią względny porządek w kraju, dbają o ludzi a nie o korporacje.
żyj i daj żyć innym

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
Mietex
bywalec

Post autor: Mietex »

Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Wy tu o rasizmie i ksenofobii a ja chciałbym zapytać jak to jest, że polak dla polaka zagranicą wilkiem. Dziwicie się że do innych nacji niektórzy są paskudni, jak do siebie jesteśmy wstrętni, to jak ma być dobrze?
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

wowo21975 pisze: śr lis 29, 2017 8:54 pm Wy tu o rasizmie i ksenofobii a ja chciałbym zapytać jak to jest, że polak dla polaka zagranicą wilkiem. Dziwicie się że do innych nacji niektórzy są paskudni, jak do siebie jesteśmy wstrętni, to jak ma być dobrze?
To prawda. Taka nasza kultura. To chyba dlatego, że byliśmy jako naród gnębieni przez wieki przez wielkie imperia.
Pracując poza granicami chciałbym by mnie tolerowano np w takiej Austrii. Dlatego minimum muszę wykazywać się tolerancją w swoim kraju w stosunku do obcych.
Jesteśmy paskudnym narodem dlatego nas nie lubią.
waku
bywalec

Post autor: waku »

Odłączyć wszystkim internet, wyłączyć telewizję, zlikwidować radio i gazety. Problem z głowy :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „tematy dowolne”