Przyczyna schizofrenii ?

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Przyczyna schizofrenii ?

Post autor: pawel534 »

Ostatnio czytałem ciekawe orędzie które mówiło, że przyczyną problemów psychicznych jest brak przebaczenia.

Orędzie ze strony http://www.mensajesdelbuenpastorenoc.org/francais.html
Moje dzieci, blisko z przebaczenia, spowiedzi, postu, modlitwy i pokuty którekolwiek drzwi OPEN duchowego Ci za demon żadne ciało nie może można stracić!

1 MAJA 2018 - 15.15

PILNY ODWOŁANIE OD JEZUSA SAKRAMENT ŚWIĘTEGO DO SWOICH WIERNYCH LUDZI

Mój pokój niech będzie z wami, moje dzieci

Ten świat jest w mocy ciemności, moje wierne dzieci cierpią ataki złego i jego wysłanników zła. Mój lud zaczął chodzić po pustyni oczyszczenia; wszystkie demony ciała są na wolności, a wiele dusz zostanie utraconych przez ataki tych złych istot. Twój umysł jest polem bitwy, więc musisz go chronić, zwłaszcza podczas modlitwy bojowej; wiązać i sklejać w imię moje wszelką niewolniczą myśl, która chce ograbić cię z pokoju.

Moje dzieci, bliskich z przebaczenia, spowiedzi, postu, modlitwy i pokuty całego duchowego drzwi otworzysz, na żadnym demonem ciała może spowodować utratę. Módlcie się o wewnętrzne uzdrowienie, przebaczcie sercem tym wszystkim, którzy skrzywdzili was przez całe życie i proszą o przebaczenie wszystkim tym, których obraziliście. Tylko dzięki przebaczeniu można zamknąć rany duszy, które są otwarte; tylko przez wybaczenie i przebaczenie, będziecie mogli uzdrawiać wewnątrz.

Moja owczarnia, wszelki brak przebaczenia tkwi w podświadomości, a czas staje się urazą; zakorzenione urazy przekształcają się w nienawiść i nienawiść w urazę; wszystko to są demony braku przebaczenia, które umartwiają ducha tych, którzy opierają się przebaczeniu. Urazów, niepewność, lęki, depresja, niepokój, nerwowość i inne problemy psychiczne, są wynikiem nieprzebaczenia każdy korzeń urazy jest brak miłości i przebaczenia.

Módlcie się za swoje wewnętrzne dziecko w sobie, jeśli przeszedł on traumę w dzieciństwie przez fizyczne i psychiczne znęcanie się, znęcanie się lub brak miłości. Mówię wam to, moje dzieci, ponieważ ogromna większość dorosłych problemów psychologicznych ma swoje korzenie w dzieciństwie z powodu urazów spowodowanych przez znęcanie się lub znęcanie się. Jeśli dziecko w tobie przeżywa traumę, umartwia umysł dorosłego i sprawia, że ​​cierpi on na depresję i lęk. Dlatego módlcie się do moich dzieci za wewnętrzne uzdrowienie dziecka w sobie, abyście mogli mieć pokój w swoim umyśle, ciele i umyśle, a więc żaden demon umysłu nie może zakłócić równowagi.

Przyjdź do mojego Namiotów i pytają mnie uzdrowić swoje wewnętrzne dziecko, łamane lub nadużywane, będę chętnie zrobić, jeśli otworzysz swoje serce do przebaczenia i pozwalają zatopić siłą moją miłością was wyzwoli. Jestem doskonałą miłością, a w miłości nie ma strachu. Zbliżaj się do mnie, nie bój się, oderwać swoje serce i otwarte do przebaczenia i zapewniam was, że wszystkie obawy, lęki, twoje niepewności, depresja i uraz znikają i nie wracać do zakłócają spokój twojej duszy , Czekam na ciebie, nie zwlekaj, umyj się w fontannie przebaczenia, miłości i miłosierdzia, a będziesz czysty. Mój pokój zostawiam ci, mój pokój daję ci. Nawracajcie się i nawracajcie się, bo Królestwo Boże jest blisko.

Wasz Mistrz, Jezus Najświętszy Sakrament

Przekaż moje wiadomości moim dzieciom, całej ludzkości.
Źródło: http://www.mensajesdelbuenpastorenoc.org/francais.html (tłumaczenie google translate)
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Re: Przyczyna schizofrenii ?

Post autor: wowo »

Bzdura. Religia jest jedną z głównych przyczyn choroby, bo zamiast twardo stać w rzeczywistości to ucieka się w jakieś bóstwa robiąc swojej psychice krzywdę a ostatecznie trafia się do szpitala. Na koniec księża mają nas za opętanych przez złe duchy i każą się nawracać, co prowadzi tylko do utrwalenia choroby i jej rozwoju. Czym prędzej zdasz sobie z tego sprawę, tym lepiej. W szpitalach masa takich ludzi którzy brną w to co ich zgubiło.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Religia w dużym stopniu przyczynia się do choroby a ostatecznie ją wywołuje. Od dawna wiadomo że duża religijność to objaw choroby jednak tu trzeb a powiedzieć więcej, nie tylko się objawia ale i wywołuje.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Ja mam inne zdanie na ten temat ale nie będę się spierał. We wspólnocie do której chodzę jest wiele religijnych osób i nie mają schizofrenii.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

pawel534 pisze: śr maja 16, 2018 10:48 am Ja mam inne zdanie na ten temat ale nie będę się spierał. We wspólnocie do której chodzę jest wiele religijnych osób i nie mają schizofrenii.
Nie mają bo dla jednego to lekarstwo a dla drugiego trucizna. Tylko jakiś tam procent zachoruje.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Uważam że trzeb a spełniać pewne warunki, wtedy już religia bardzo się przyczyni do zachorowania.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

To Twoja teoria chyba upada.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

pawel534 pisze: śr maja 16, 2018 1:26 pm To Twoja teoria chyba upada.
Paweł kiedy ja analizuje swoje życie to widzę co mnie doprowadziło do psychozy. Podejrzewam że takich jak ja jest wielu. Nie wciskam tego komuś na siłę tylko przedstawiam do rozpatrzenia w swojej historii choroby. Ja wiem że trudno przyjąć że religia może wyrządzić zło, ale ja się o tym przekonałem na własnej skórze.
Awatar użytkownika
dzwonkowy
zaufany użytkownik
Status: schizofrenik - rezydent

Post autor: dzwonkowy »

wowo21975 pisze: śr maja 16, 2018 1:24 pm Uważam że trzeb a spełniać pewne warunki, wtedy już religia bardzo się przyczyni do zachorowania.
Może autorytarny sposób myślenia?
U mnie tak właśnie było - napięcie pomiędzy ślepym posłuszeństwem wobec religii i kościoła a wstrętem do takiego posłuszeństwa i pragnieniem wolności osobistej.
Każdy dźwiga własny schiz.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

dzwonkowy pisze: śr maja 16, 2018 1:47 pm
wowo21975 pisze: śr maja 16, 2018 1:24 pm Uważam że trzeb a spełniać pewne warunki, wtedy już religia bardzo się przyczyni do zachorowania.
Może autorytarny sposób myślenia?
U mnie tak właśnie było - napięcie pomiędzy ślepym posłuszeństwem wobec religii i kościoła a wstrętem do takiego posłuszeństwa i pragnieniem wolności osobistej.
Nawet tak jak u Ciebie.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Podobnie i u mnie jak u dzwonkowego wystąpił konflikt. Konflikt ten wywołała religia którą wpajano mi przez lata. Zaczęły pojawiać się urojenia i tak rozwijała się psychoza. Dlatego uważam religię jako przyczynę rozwoju choroby, co jeszcze przez długie lata konflikt miał miejsce. Dopiero kiedy odzyskałem pełny krytycyzm zauważyłem wpływ religii na moją chorobę i musiałem się określić, czy chcę dalej żyć w urojeniach czy przejść na drogę wolności osobistej i zrównoważonego umysłu. Od kiedy odszedłem od religijnych nakazów i przykazów które krępowały moje życie stan zdrowia się poprawił na tyle że do dnia dzisiejszego już ponad cztery lata jest pełna remisja. Fakt jest taki że bardzo długo mi to zajęło ale ostatecznie wyszedłem z tego.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Ja zachorowałem na schizofrenię gdy z kościołem miałem niewiele wspólnego, bardzo rzadko chodziłem do kościoła i prawie wcale się nie modliłem natomiast odkąd się nawróciłem i żyje kościołem lepiej się czuję.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Zgadzam się, jednak to samo nie jest dobre dla nas wszystkich.
pSych0
zaufany użytkownik

Post autor: pSych0 »

Katalizatorem choroby może być wszystko. Brak jednego zdarzenia, nie gwarantuje braku kolejnego. Łatwo obwinić coś lub kogoś jako źródło/winowajcę, jednocześnie hipotetyzując, że „gdyby nie to, to bym nie zachorował/a”.

Jeśli ktoś ma ochotę zgłebić zagadnienie urojeń religijnych: http://www.psychiatriapolska.pl/uploads ... 8v52i1.pdf
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

pSych0 pisze: sob maja 19, 2018 3:30 am Katalizatorem choroby może być wszystko. Brak jednego zdarzenia, nie gwarantuje braku kolejnego. Łatwo obwinić coś lub kogoś jako źródło/winowajcę, jednocześnie hipotetyzując, że „gdyby nie to, to bym nie zachorował/a”.

Jeśli ktoś ma ochotę zgłebić zagadnienie urojeń religijnych: http://www.psychiatriapolska.pl/uploads ... 8v52i1.pdf
Rzecz w tym że religia i modlitwa były ucieczką od problemu psychiki, gdyby człowiek zareagował racjonalnie do problemu a nie uciekał w religię to historia choroby mogła by się inaczej potoczyć.
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Post autor: danielek »

wowo21975 pisze: sob maja 19, 2018 8:40 am
pSych0 pisze: sob maja 19, 2018 3:30 am Katalizatorem choroby może być wszystko. Brak jednego zdarzenia, nie gwarantuje braku kolejnego. Łatwo obwinić coś lub kogoś jako źródło/winowajcę, jednocześnie hipotetyzując, że „gdyby nie to, to bym nie zachorował/a”.

Rzecz w tym że religia i modlitwa były ucieczką od problemu psychiki, gdyby człowiek zareagował racjonalnie do problemu a nie uciekał w religię to historia choroby mogła by się inaczej potoczyć.
wowo masz rację.To takie oszukiwanie siebie.Udanego dnia,pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Dokładnie Daniel, a jak to się skończyło to wiadomo.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

pawel534 pisze: wt maja 15, 2018 3:35 pm Ostatnio czytałem ciekawe orędzie które mówiło, że przyczyną problemów psychicznych jest brak przebaczenia.

Ale tego przebaczenia od nas w stronę naszych winowajców? Oczywiście. Frustracja, poczucie krzywdy albo gniew i nienawiść i inne tego typu emocje niszczą psychikę.
I zemsta jest słodka i przebaczenie innym jest słodkie, tyle że zemsta nakręca błędne koło wendety i ściąga obie strony po spiralnej krzywej wprost do piachu. Ileż to młodych ludzi niespodziewanie dla siebie ukręciło łeb swoim planom życiowym i spełnieniu przez mściwość.
Przebaczenie musi być takie, żeby nie pozostawiało poczucia krzywdy i frustracji a zamiast zemsty lepiej szukać sprawiedliwości i życia. Dla siebie i dla wrogów. Nie ma nic piękniejszego niż dawny wróg zmieniający się w oczekiwany sposób w istotę taką, jaką powinien być. Podobno zdarzają się takie rzeczy. Człowiek to skomplikowana istota i wiele może.
cezary123
zaufany użytkownik

pawel534 pisze: śr maja 16, 2018 10:48 am Ja mam inne zdanie na ten temat ale nie będę się spierał. We wspólnocie do której chodzę jest wiele religijnych osób i nie mają schizofrenii.
I ta wspólnota uznaje owe orędzia kombinowane przez jakieś ludzkie umysły? (bo nie sądzę, żeby komputery już tak głosiły) :)
cezary123
zaufany użytkownik

https://www.deon.pl/161/art,3560,poznaj ... sciol.html

W sumie, skoro uznał już tyle objawień i przekazów z transcendencji..
Szkoda tylko, że są one dosyć monotematyczne. Te same obrazy, te same postacie (ludzka kobieta, ludzki mężczyzna, czasem ze skrzydłami podobnymi do ptasich, czasem zjawisko atmosferyczne), podobne fabuły i scenariusze (jakiś drobny upominek dla populacji gatunku Homo Sapiens, jakieś uzdrowienie organizmu, złagodzenie konfliktu stad ssaków walczących o swój rewir, przypomnienie im o tym, że bogowie śledzą ludzką politykę i być może czasem się niepostrzeżenie wtrącają...)
A Ziemia od 3,5 miliarda lat bujnie rozkwita niesamowitym bogactwem form życia. Ewolucja przyspiesza tempa. Nie wiadomo ile jeszcze potencjału tkwi w samym kodzie. A ile w możliwościach innych połączeń atomów w systemy.
Zaledwie za milion lat nie będzie już nasz gatunek najbardziej rozwiniętą formą istnienia materii świadomej siebie na tej planecie. Staniemy się, łącznie z wszystkimi wcześniejszymi formami życia nadal się rozmnażających według swojego zacofanego kodu, "zwierzątkami" dla owych istot. Na szczęście prawdopodobnie nie dowiemy się, że to my byliśmy po tej stronie a nie ktoś inny, jakieś umysły istot prymitywnych, podobnie jak teraz naszych zwierząt.
Wszechświat jest przestrzenią nieskończonych możliwości, atomy i galaktyki żyją swoim życiem nad naszymi nic nie znaczącymi problemami i wojenkami...
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”