PODSUMOWANIE LECZENIA

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

PODSUMOWANIE LECZENIA

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

Panowie i Panie - Gentlemen and Lord, czas na posumowanie Waszego dotychczasowego leczenia. Jakie wnioski ? Co najbardziej Ci pomogło ? Jakie plany na przyszłość ? Jaka jest Twoja opinia na temat psychiatrów i psychologów i dotychczasowego leczenia ? Zapraszam do tematu.
Awatar użytkownika
sailorka
bywalec
Status: grafik komputerowy

Re: PODSUMOWANIE LECZENIA

Post autor: sailorka »

Jakie można mieć wnioski... Nie mam żadnych. Najbardziej pomogła olanzapina. Plany na przyszłość - chcę być grafikiem. Moja opinia na temat psychiatrów jest pozytywna, na temat psychologów raczej negatywna, nie trafiłam na dobrych, na temat leczenia - jest OK. To znaczy nie do końca OK, bo mam właśnie trzecią psychozę, ale szybko ją ogarnęłam z pomocą mojej lekarki i olanzapiny.
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Post autor: danielek »

Też nie znoszzzę przycholog.ow.a plan.ow na razie nie mam.bede sięspotykal z koleżnakami na miesicie.leki mam dobre.
agat
bywalec

Post autor: agat »

Moje leczenie jeszcze się nie kończy, choć chciałabym być w remisji i odstawić leki. Na razie mi się to nie udaje, ale to mój plan na przyszłość, mam nadzieję, że nie jest naiwny. Najbardziej pomogły mi leki, ale i moja lekarka, która jest bardzo sensowną osobą, a poznałam różnych lekarzy, np. takich którzy tylko zalekowują pacjenta i zostawiają na pastwę losu. Co do psychologów, to spotkałam jednego, który mi odpowiada. To świetny człowiek z szerokim poglądem na rzeczywistość i można z nim fajnie pogadać, ale bez fajerwerków. Podsumowując, mam szczęście, że na nich trafiłam, ale walka z objawami nadal trwa.
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Post autor: danielek »

agat pisze: pn lut 05, 2018 6:57 am Moje leczenie jeszcze się nie kończy, choć chciałabym być w remisji i odstawić leki. Na razie mi się to nie udaje, ale to mój plan na przyszłość, mam nadzieję, że nie jest naiwny. Najbardziej pomogły mi leki, ale i moja lekarka, która jest bardzo sensowną osobą, a poznałam różnych lekarzy, np. takich którzy tylko zalekowują pacjenta i zostawiają na pastwę losu. Co do psychologów, to spotkałam jednego, który mi odpowiada. To świetny człowiek z szerokim poglądem na rzeczywistość i można z nim fajnie pogadać, ale bez fajerwerków. Podsumowując, mam szczęście, że na nich trafiłam, ale walka z objawami nadal trwa.
Agat nie chcę Cie martwicale jak odstawisz leki to to wszystko wr.oci.Powodzenia.
Awatar użytkownika
Alex1950
zaufany użytkownik

Post autor: Alex1950 »

Danielek ma rację. Największy błąd jaki może być to odstawić leki z dnia na dzień. Można stopniowo zmniejszać, ale nie nagle rzucić.
Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
agat
bywalec

Post autor: agat »

wiem, że tak nie można robić. Dzięki za troskę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”