rozczarowanie
Moderator: moderatorzy
rozczarowanie
...
Ostatnio zmieniony wt mar 19, 2019 5:23 am przez sheche, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: rozczarowanie katolicyzmem
Mi pomogła swego czasu lektura "Księgi Duchów" Allana Kardeca, może tobie też pomoże. https://chomikuj.pl/Selia/Allan+Kardec/ ... 593384.pdf
Wszyscy kiedyś zostaniemy rozliczeni z tego czym kierowalismy się w życiu - czy miłością, miłosierdziem czy obłudą, pychą itp. A ci, którzy przyczyniają się do demoralizowania innych szczególnie...
Melisa
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
- piotrs
- zaufany użytkownik
scheche ,, nie sądz a nie bedziesz sądzona" polecam ci lekture PISMA ŚWIETOGO przeczytaj EWANGIELIE dzieje apostolskie naewno sie nawrocisz. To arcydzieli sprzedalo sie w 500 mln egzemplarzy ja sie zakochalem w BIBLII kilka minut 10 kilka stron
Przecież w PŚ napisano, że niewielu będzie zbawionych. Czyli nie wszyscy katolicy. Jaki sens pozbawiać się wiary, dlatego że nie wszyscy katolicy są tacy jak trzeba?
...
Ostatnio zmieniony wt mar 19, 2019 5:23 am przez sheche, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja wierzę że kościół katolicki jest tym założonym przez Jezusa choć są w kościele czarne owce też. Nie każda osoba która podaje się za katolika jest naprawdę nawrócona i wyznaje wartości katolickie i nimi żyje. Niech Cię do katolicyzmu nie zniechęca postawa pojedynczych osób. W kościele naprawdę wiele można odkryć. Są kapłani z prawdziwym powołaniem, są wartościowe wspólnoty trzeba tylko się rozejrzeć i poszukać. Ja polecam kanał DotykBoga na youtube i ich programy "Gdzie dwóch lub trzech" i "Dotyk Boga". Są tam naprawdę wartościowe świadectwa nawrócenia ludzi i działania Boga w życiu ludzi a to wszystko w kościele katolickim.
- piotrs
- zaufany użytkownik
tak ci co wierza jest zapisane w PŚ będą zbawieni ,a co nie wierzą potepieni a tam płacz i zgrzytanie zębów, chyba w Ewangielii Mateusza, w Janie ,, kto we mnie wierzy ma życie wieczne ", Pamal ma racje po co tracic zbawienie paczac na innych, mozna sie rozwijac duchowo jak sugeruje Pawel 534
dziękuje, pomogły mi Wasze posty
Mnie na wiele lat zniechęcił do Kościoła ksiądz na religii w czasach liceum np wyśmiewaniem demonstracji bólu po stracie bliskiej osoby. Za to zachwycał się Bogiem zegarmistrzem, który stworzył mrowisko. Nie wiem, czy facet pracuje jeszcze w branży, bo nie mogłam znaleźć nazwiska w internecie. Mam nadzieję, że nie.
Ale z perspektywy czasu widzę, że to sobie krzywdę zrobiłam odejściem od Kościoła.
Ale z perspektywy czasu widzę, że to sobie krzywdę zrobiłam odejściem od Kościoła.
- piotrs
- zaufany użytkownik
najczesciej Pamal krytykuja ci co nie chodza do kosciola mozna brac przyklad z kaplanow takich jak Jezus czy papieze Franciszek, JAN PAWEL II przez nie wiare sami sie skazujemy , KATOLICYZM to jedyna prawdziwa religia,
moj 500 post maly jubileusz przez rok ponad to duzo sie udzielam, glownie w sprawie wiary i LEKÓW bo wiekszosc co sa dla schizofrenikow na polskim rynku w roznych dawkach bralem
moj 500 post maly jubileusz przez rok ponad to duzo sie udzielam, glownie w sprawie wiary i LEKÓW bo wiekszosc co sa dla schizofrenikow na polskim rynku w roznych dawkach bralem
Właśnie co raz mnie zaskakuje Jan Paweł II mądrością swoich słów, planowałam przeczytać encykliki, ale chyba nie dam rady.
Katolicyzm nie jest jedyną prawdziwą religią. Prawda jest uniwersalna, niezależna od religii.