rozczarowanie

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
sheche
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67364081

rozczarowanie

Post autor: sheche »

...
Ostatnio zmieniony wt mar 19, 2019 5:23 am przez sheche, łącznie zmieniany 2 razy.
lukaszbb
zaufany użytkownik

Re: rozczarowanie katolicyzmem

Post autor: lukaszbb »

Mi pomogła swego czasu lektura "Księgi Duchów" Allana Kardeca, może tobie też pomoże. https://chomikuj.pl/Selia/Allan+Kardec/ ... 593384.pdf
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

sheche pisze: czw lis 23, 2017 6:46 pm Brakuje mi męża jego rad i mądrości.
Chciałabym móc kiedyś coś takiego napisać.
LaDopamina
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

sheche pisze: czw lis 23, 2017 6:46 pm odkryłam niesamowitą obłudę w otoczeniu czyli wśród katolików.
Wszyscy kiedyś zostaniemy rozliczeni z tego czym kierowalismy się w życiu - czy miłością, miłosierdziem czy obłudą, pychą itp. A ci, którzy przyczyniają się do demoralizowania innych szczególnie...
Melisa
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Post autor: danielek »

Melisa pisze: sob lis 25, 2017 12:35 pm
sheche pisze: czw lis 23, 2017 6:46 pm odkryłam niesamowitą obłudę w otoczeniu czyli wśród katolików.
Wszyscy kiedyś zostaniemy rozliczeni z tego czym kierowalismy się w życiu - czy miłością, miłosierdziem czy obłudą, pychą itp. A ci, którzy przyczyniają się do demoralizowania innych szczególnie...
Nie wiadomo co to bedzie ;)
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

scheche ,, nie sądz a nie bedziesz sądzona" polecam ci lekture PISMA ŚWIETOGO przeczytaj EWANGIELIE dzieje apostolskie naewno sie nawrocisz. To arcydzieli sprzedalo sie w 500 mln egzemplarzy ja sie zakochalem w BIBLII kilka minut 10 kilka stron
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Przecież w PŚ napisano, że niewielu będzie zbawionych. Czyli nie wszyscy katolicy. Jaki sens pozbawiać się wiary, dlatego że nie wszyscy katolicy są tacy jak trzeba?
Awatar użytkownika
sheche
zaufany użytkownik

...
Ostatnio zmieniony wt mar 19, 2019 5:23 am przez sheche, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Ja wierzę że kościół katolicki jest tym założonym przez Jezusa choć są w kościele czarne owce też. Nie każda osoba która podaje się za katolika jest naprawdę nawrócona i wyznaje wartości katolickie i nimi żyje. Niech Cię do katolicyzmu nie zniechęca postawa pojedynczych osób. W kościele naprawdę wiele można odkryć. Są kapłani z prawdziwym powołaniem, są wartościowe wspólnoty trzeba tylko się rozejrzeć i poszukać. Ja polecam kanał DotykBoga na youtube i ich programy "Gdzie dwóch lub trzech" i "Dotyk Boga". Są tam naprawdę wartościowe świadectwa nawrócenia ludzi i działania Boga w życiu ludzi a to wszystko w kościele katolickim.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

tak ci co wierza jest zapisane w PŚ będą zbawieni ,a co nie wierzą potepieni a tam płacz i zgrzytanie zębów, chyba w Ewangielii Mateusza, w Janie ,, kto we mnie wierzy ma życie wieczne ", Pamal ma racje po co tracic zbawienie paczac na innych, mozna sie rozwijac duchowo jak sugeruje Pawel 534
Awatar użytkownika
sheche
zaufany użytkownik

dziękuje, pomogły mi Wasze posty
Pamal
zaufany użytkownik

Mnie na wiele lat zniechęcił do Kościoła ksiądz na religii w czasach liceum np wyśmiewaniem demonstracji bólu po stracie bliskiej osoby. Za to zachwycał się Bogiem zegarmistrzem, który stworzył mrowisko. Nie wiem, czy facet pracuje jeszcze w branży, bo nie mogłam znaleźć nazwiska w internecie. Mam nadzieję, że nie.
Ale z perspektywy czasu widzę, że to sobie krzywdę zrobiłam odejściem od Kościoła.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

najczesciej Pamal krytykuja ci co nie chodza do kosciola mozna brac przyklad z kaplanow takich jak Jezus czy papieze Franciszek, JAN PAWEL II przez nie wiare sami sie skazujemy , KATOLICYZM to jedyna prawdziwa religia,
moj 500 post maly jubileusz przez rok ponad to duzo sie udzielam, glownie w sprawie wiary i LEKÓW bo wiekszosc co sa dla schizofrenikow na polskim rynku w roznych dawkach bralem
Pamal
zaufany użytkownik

Właśnie co raz mnie zaskakuje Jan Paweł II mądrością swoich słów, planowałam przeczytać encykliki, ale chyba nie dam rady.
lukaszbb
zaufany użytkownik

Post autor: lukaszbb »

Katolicyzm nie jest jedyną prawdziwą religią. Prawda jest uniwersalna, niezależna od religii.
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Post autor: danielek »

sheche pisze: czw lis 23, 2017 6:46 pm Brakuje mi męża jego rad i mądrości.
Ja też mam braki ale już się przyzwyczaiłem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „sheche”