Jak czuliście sie na Seroquelu ?

Moderator: moderatorzy

geronimo
zaufany użytkownik

Jak czuliście sie na Seroquelu ?

Post autor: geronimo »

Wiem od lekarza że jest nowy lek polski odpowiednik Seroquelu. Lekarka mi mówiła, ze jest to świetny lek generyczny ( co to znaczy ? ). Ja do tej pory brałem zaprexę a od roku biorę zolafren i mam juź tej olazepiny dośyc. Czekałem własnie na jakiśnowy lek i pojawiła sie nadzieja. Mam zmienić właśnie na ten polski Seroquel. i mam pytanie czy to jest dobry lek. Czy nan można w miarę funkcjowanoc , pracować, życ towarzysko itp ? 8)
geronimo
zaufany użytkownik

Seroquel

Post autor: geronimo »

Dziekuje Ci Wiktorio za tak dokładne wyjaśnienie o tym leku. Mówisz że by lepiej nie zaczynać z tym Seroquelem. Ale jezeli 200 mg kosztuje 180 zł. i jeżeli bym tyle brał nawet 400 mg na dzień to 180 zł. to nie jest tak strasznie duzo w porównaniu jak seroquel kosztował prawie 600 zł.
A może bym se poczuł dużo lepiej. Cyba spróbuję :D
bobo_kasz
zarejestrowany użytkownik

Post autor: bobo_kasz »

Wiktoria pisze:Jeżeli masz kase i stać Cię na wieloletnią kurację, bo tak wymaga schizofrenia .To życze powodzenia.
pane """geranymo""" ma zamiar chyba z chorych zrobic wariatów
Oiselle

Ketrel

Post autor: Oiselle »

Witam,
od niedawna biorę Ketrel, zaproponowano mi to w szpitalu po próbie Klozapolu. Efekty są widoczne, ale trzeba cierpieć z powodu dość nagłej pustki popsychotycznej...
Oiselle

Ketrel

Post autor: Oiselle »

Rzekomo taką mam schi. Działa, już prawie wszystko ze mnie wymiótł, być może niestety...
oiselle
zaufany użytkownik

Ketrel

Post autor: oiselle »

Biorę od paru tygodni 600mg, a ile płaci moja matka, tego nie wiem. Ale czytałam w którymś poście że to b. drogo...

Ta pustka to być może fragment depresji. Przyrównuję ją do straty przyjaciela, z resztą faktycznie odeszli ode mnie ci, których rzekomo sobie wymyśliłam... Na to lekarz dał mi Fevarin, który tak średnio działa...
No more death
oiselle
zaufany użytkownik

...

Post autor: oiselle »

Oiselle w Kobierzynie odstawili Ketrel (seroquel) twierdząc, że to słaby lek. Najpierw wrócili do Klozapolu, dali Haloperidol, a potem w ogóle zmienili leki na Zalastę i Clopixol.

Głosy itd utrzymują się, ogólna apatia i senność na porządku dziennym. To chyba wygasająca schizofrenia przemieniająca się w depresję psychotyczną...

Pozdrawiam,
oiselle
No more death
Valdi

Post autor: Valdi »

Witam,
ja kupuje Ketrel w rewelacyjnej cenie w aptece przy Puławskiej 96 (Warszawa) 200mg(60 tab) kosztuje około 130 zł. Działa równie rewelacyjnie, polecam. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”