LATUDA czekamy
Moderator: moderatorzy
- piotrs
- zaufany użytkownik
LATUDA czekamy
http://www.leki-informacje.pl/content/latuda http://www.ema.europa.eu/docs/pl_PL/doc ... 164685.pdf
na zachodzie w uk usa danii Szwajcarii min już jest nowy japoński lek po którym podobno nie ma tycia i mniejsza nasennosc dzwoniłem do producenta takeda polska i mowilii ze dopiero w Polsce będzie za 2 lata gdzies do ministerstwa zdrowia żeby wprowadzili ale oni nic jak będziemy naciskac to może szybciej wprowadza razem mamy moc
na zachodzie w uk usa danii Szwajcarii min już jest nowy japoński lek po którym podobno nie ma tycia i mniejsza nasennosc dzwoniłem do producenta takeda polska i mowilii ze dopiero w Polsce będzie za 2 lata gdzies do ministerstwa zdrowia żeby wprowadzili ale oni nic jak będziemy naciskac to może szybciej wprowadza razem mamy moc
-
- bywalec
Re: LATUDA czekamy
"Latuda" (LURAZYDON), podobnie, jak (dostępny już od kilku lat na polskim rynku) "Zeldox" (ZYPRASYDON) musi być przyjmowany podczas posiłku, bo inaczej się nie wchłonie do organizmu... Jeszcze nie jest dostępny? Widzę pewną analogię (językową?): Po zyprasydonie (zima/wiosna 2015) miałam (na drugi dzień po zażyciu, bo podawano mi go na noc) ciężką tachykardię zatokową (ciśnienie 185/ 110), ogromne pragnienie, suchość w ustach, myślałam, że serce mi eksploduje. Po kilku miesiącach zażywania RYSPERYDONu ("Rispolept") w 2016 miałam silne ataki cukrzycowe (lepki, sztywny język, pragnienie).
Ostatnio zmieniony pt lut 24, 2017 9:56 pm przez malgorzateka, łącznie zmieniany 1 raz.
- seebek
- zaufany użytkownik
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Nie łudżcie się tym że latuda nie będzie miała skutków ubocznych. To tak jak z abilify, miało być super a wszyscy wiedzą jak wyszło.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
A ja nie czekam, nie zamierzam byc krolikiem doswiadczalny i golis potem wlosy na jezyku, stopach i dloniach
Uwazam, ze w przypadku gdy jest cos takiego jak Solian, nic lepszego byc nie moze i nawet nie potrzeba 

-
- zaufany użytkownik
W sumie solian i jeszcze bardziej sulpiryd mają mniej skutków ubocznych niż inne leki. Przynajmniej tak jak to widać po ulotkach np. w sulpirydzie.
- piotrs
- zaufany użytkownik
abillify to gowno czujesz się jak na kacy wierze ze japonczycy zrobili cos dobrego mniejsza nasennosc i nie tycie może czesc z nas pojdzie do pracy na zachodzie już jest ja wyprobuje to jak z maluchem i mercedesem z czasem postep cos lepszego sprawdzimy przekonamy sie
-
- zaufany użytkownik
Co do abilishit to całkowicie się z tobą zgadzam. To ja już wole clopixol, haloperidol czy fluanxol. Co do latudy oby tylko się nie powtórzyło jak z abilishitem, bardzo duże nadzieje a efekt kiepski.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Ta latuda to nic wielkiego pewnie, jak ta cała reszta.
Co do abilify to mi się udało za drugim razem. Ale, że nie wyszło wam, to nie dziwne w sumie. Mogły to być jakieś interakcje z innymi lekami itd, i dla niektórych coś jest lekiem dla innych trucizną.
Co do abilify to mi się udało za drugim razem. Ale, że nie wyszło wam, to nie dziwne w sumie. Mogły to być jakieś interakcje z innymi lekami itd, i dla niektórych coś jest lekiem dla innych trucizną.
nic
Na mnie też abilify dobrze działa pewnie to problem indywidualny . Można powiedzieć ze niektóre leki zaniżają dopamine a abilfy ja stabilizuje a jak kazdy co odczuwa to inna sprawa .
Ostatnio zmieniony wt kwie 04, 2017 10:21 pm przez wurm, łącznie zmieniany 1 raz.
I'm just the man in the middle
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Oczekujecie latudy a jak była petycja do ministra to tylko kilka osób się podpisało. Z wami to jak ze smarkatym zupy zjeść.
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja dzwoniłem do ministerstwa zdrowia producenta numery w necie sa trzeba im truc dupe może cos zrobia a nie siedza na dupach już tez w usa vraylar czy reksutil nie wiem czy dobrze zapisałem slyszalem z forum tylko lata nim w Polsce wprowadza
-
- zaufany użytkownik
Nieważne jaki byłby rząd, niestety ciężko czy coś się zmieni. Moja lekarka która była ordynatorem w jednym z łódzkich psychiatryków, powiedziała mi do momentu upadku komuny w 1989 roku istniały tylko dwie metody leczenia a były to haloperidol i EW. Nic więcej. Dopiero po upadku komuny pojawiły się nowe leki. A dlaczego tak się działo(i dzieje)? Po prostu: KASA. Byliśmy i jesteśmy biedni pod względem całej ogólno pojętej medycyny w Polsce.
". Byliśmy i jesteśmy biedni pod względem całej ogólno pojętej medycyny w Polsce."
ale jak ktos ma kase to chyba moze inne leki, nowe, brac co?
ale jak ktos ma kase to chyba moze inne leki, nowe, brac co?
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Ktoś z Was poruszył ważny temat, bieda w medycynie. Wiem co to znaczy lecząc się w szpitalu psychiatrycznym w Polsce, i powiem Wam że nigdy więcej. Obecnie jeśli zajdzie taka potrzeba to leczę się w szpitalu w Anglii. Porównywać nie ma co bo to przepaść.
-
- zaufany użytkownik
Nie zrozumiałeś mnie, za komuny po prostu nie było innych leków niż haloperidol w Polsce, natomiast obecnie jak najbardziej jak cię stać na wydatek min. 1000 zł miesięcznie + wydatek 100 paru złotych na lekarza prywatnego to chulaj dusza możesz się leczyć tak jak chcesz, no tak tylko kogo na to stać przy rencie np. socjalnej 740 zł???
" za komuny po prostu nie było innych leków niż haloperidol "
w usa tez nie bylo?
w usa tez nie bylo?
-
- zaufany użytkownik
Matko, kolego, gdzie mi do usa???? Jestem Polakiem, mieszkam w Polsce i prawdopodobnie nigdy nie wyjade na stałe do usa... Nie wiem o co ci chodzi, uspokój się i nie denerwuj. Po co niepotrzebnie bić piane?
czyli na granicy zabraniali przewozu lekow z zachodu do polski?