Cenzura

dział techniczny, tu proszę kierować pytania i uwagi do administratora i moderatorów

Moderator: moderatorzy

marchewkowy
bywalec

Re: Cenzura

Post autor: marchewkowy »

W związku z tym wnoszę o przywrócenie wątków wyrzuconych do działu niechciane - włącznie z pojedyńczymi postami wyrzuconymi z wątków z działu polityka.

Tak czy inaczej uważam, że moi nie powinna pełnić funkcji moderatora - w szczególności w dziale polityka, jak sama napisała jest czynnym działaczem organizacji politycznej, nie można być sędzią we własnej sprawie.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

To teraz ja CI coś powiem Zbyszku i posłuchaj mnie uważnie. Przesunęłam parę postów i wątków Marchewkowego do "Niechcianych". Efekt? Przestał używać słowa "lewak", "czarna małpa" "Lewackie ścierwo" i innych.
Ten człowiek ma nawrót choroby i nie pozwala innym normalnie czuć się na forum - odpycha ich od dyskusji. To miejsce dla wszystkich, a nie dla jednego człowieka.
Jeśłi taka narracja wygra - ja już nigdy tu nie zaglądnę. Myślę, że z czasem odejdzie wiele osób. Tu nie chodzi o cenzurę, ale o normalne standardy rozmowy. Żeby szanować inne osoby, nawet te o odmiennych poglądach.
Od tego trzeba zacząć.

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

Błąd - zmusiłaś mnie do tego cenzurą - musiałem szukać takiego rozwiązania jak za czasów komuny szukali ci którzy z nią walczyli. To że kod to byłe sbki, ubeki i ich dzieci to kwestia oczywista - jednak czy znowy musimy wracać do czasów komuny?

Lewackie metody w akcji - przesunęła ważny wątek o powiązaniach clinotnowej z kkk, przykłady jakiego słownictwa używa amerykańskie lewactwo - otwarcie i to na wiecach politycznych.

Nie można nawet napisać, że dla nich wyrażenie nigger - czyli czarnuch jest czymś zupełnie normalnym.
Ostatnio zmieniony czw gru 29, 2016 11:16 pm przez marchewkowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Ja nie mam nic przeciwko Twoim poglądom - dyskutuj. Zmieniłeś nieco treść swoich postów, wyzbyłeś je wulgarnych określeń i -proszę! - oto sa na forum, tam gdzie były. Można? Można.

Niech wypowiedzą się inni uczestnicy forum. Ich zdanie jest ważne. Dla wielu z nich to9n wypowiedzi Marchewkowego jest odrażający.

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

To że bronisz czarnych to jedno, to że wyrzucasz posty w których piszę, że lewactwo używa normalnie wyrażeń typu czarnuch to zupełnie inna sprawa.

To jest cenzura - dokładnie to co lewaccy kodziarze chcą nam wprowadzić.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Sprzeciwiam się tego typu wypowiedziom jak wyżej.
Moim zdaniem nie ma miejsca na forum dla takiej narracji. Dla takiej nienawiści i agresji. Jeśłi to zaburzenie, lub nawrót, to niech Marchewkowy ma swój dział osobny, gdzie będzie do woli wyżywał się na "lewakach"> Ale tylko tam. Znajdźmy jakiś kompromis.
Zbyszku, mam wiele sygnałów od innych użytkowników forum, że to ich odpycha od udziału w dyskusji.

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

Z resztą po cholerę dyskutować z osobnikiem który nie potrafi odpowiedzieć na posta który nie pasuje mu do modelu, odpowiada jedynie na małą jego część robiąc aferę z użytych słów a kompletnie pomijając treści,
kimś kto wstawia słowa w czyjeś usta mimo wcześniejszego przewidzenia takiego obrotu sprawy i napisania żeby tego nie robić.

Wszyscy logicznie myślący znają taktyki lewactwa - nie dziw się, że są wulgarni - po prostu lewactwo takie jest i kulturalna rozmowa z nimi nie ma sensy... nie obalają twierdzeń, obalają słowa. Jak nie potrafią nawet słowa obalić to wymyślają, że coś się powiedziało i obalają to co wymyślili.
marchewkowy
bywalec

Ok, moi - udowodnij, że nie jesteś lewakiem. Olej wszystkie poprzednie nasze rozmowy.

Powiedz czy dział polityka powinien być moderowany przez kogoś czynnie zajmującego się polityką?

Udowodnić możesz to tylko w jeden sposób - zrób coś czego lewak by nie zrobił - postąp z honorem i z racji tego, że nie jest to forum polityczne a ty masz polityczne powiązania - zrezygnuj chociażby z moderacji tego działu.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

A czy TY, mają tak jednostronne poglądy i nieumiejący przyjąć punktu widzenia odmiennego od swojego powinieneś brać udział w dyskusjach politycznych? Co do tych dyskusji wnosisz oprócz wyzwisk na "lewaków"?
Ja nie mam nic przeciwko Twoim poglądom. Wszystkie posty, w których nie obrażałeś innych zostawiłam w spokoju. Przesunęłam jedynie te z wyzwiskami.

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

Widzisz różnicę między dyskusją a moderacją?

Czy ja groziłem ci czymś w dyskusji?

Zacytować twoje groźby?

To jest to widzisz słowa nie widzisz treści - aż chce mi się zacytować jak przekręcałaś moje wypowiedzi w cytatach...

Nagle jak stworzyłem posta w którym to pokazałem zaczęłaś grozić, dzień później usuwać moje wątki i posty.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Tak, zacytuj mi moje groźby.
Wielokrotnie wyzywałeś mnie w dyskusji, chociaż prosiłam Cię o to (prosiłam, podkreślam), byś tego nie robił.
Co stało na przeszkodzie, byś uszanował moją prośbę? Potrafisz odpowiedzieć?

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

Jak ciebie wyzwałem? Nazwałem lewakiem, nic więcej.

Proszę cytuj...

Ale wtedy cytuj insynuacje jakie ty wyprowadzałaś w moją stronę, żebym ja nie musiał.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

No właśnie.
Obelgi, wyzwiska, deprecjonowanie rozmówców o innych poglądach. Zalew agresji i nienawiści płynący z postów.
Jeśli to choroba, to usłysz, co mówią do Ciebie inni. Świat nie jest zbudowany tak, że wygrywa ten, kto jest najbardziej agresywny. Tym się różnimy od zwierząt właśnie. Choć to złe porównanie, bo one potrafią kochać bezinteresownie.

Ja nie będę teraz przeszukiwać postów. Wypisze CI z pamięci to, co pisałeś: "lewackie szmaty", "lewackie głupki" , "lewacy debile", "lewacka zdzira" (O Hilary Clinton), "czarna małpa" (o Obamie), "dzicz" (o imigrantach).

Jak bardzo chcesz, jutro w wolnej chwili Ci to wyszukam. Chyba, że edytujesz posty i już nie znajdę. Dziś jestem za bardzo zmęczona.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

marchewkowy pisze: ... dokładnie to co lewaccy kodziarze chcą nam ....
OK, Marchewkowy, załóżmy dla uproszczenia, że członkami KOD są sami dawni funkcjonariusze UB, załóżmy, że to ma coś wspólnego z lewicowymi poglądami i załóżmy, z oni chcą źle dla Polski. Ale teraz inne pytanie do Ciebie. Czy zdajesz sobie sprawę, że Moi ma uczucie schańbienia, gdy piszesz "kodziarze" z małej litery, lub "lewactwo" zamiast "lewicowość" ? - Pytam tylko o Twoją świadomość i ocenę uczuć Moi !

Masz już odpowiedź ?
To teraz drugie pytanie :
Czy uważasz, że Moi się to poniżenie, może za działania KOD jakoś należy ? - Odpowiedz proszę szczerze !
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Dziękuję Zbyszku za te pytania. Też staram się to zrozumieć. Naprawdę.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

I naprawdę nie jestem aż tak drobiazgowa. Niech sobie Marchewkowy pisze KOD z małej litery. Ale "lewackie szmaty"? "lewackie głupki" ,?"lewacy debile"? "lewacka zdzira" (O Hilary Clinton)? "czarna małpa" (o Obamie)? "dzicz" (o imigrantach)?

Dlaczego tak postrzegasz świat, Marchewkowy? Przecież jesteśmy tu po to, by się zrozumieć nawzajem.
Ja przynajmniej staram się Ciebie zrozumieć. Ale nie pozwalasz mi na to, bo nazywasz mnie "lewacką szmatą". Jak więc mam z Tobą rozmawiać? Jakim językiem? Jaka dajesz szansę innym na dialog?

Pozdrawiam.m.
marchewkowy
bywalec

zbyszek pisze:
marchewkowy pisze: ... dokładnie to co lewaccy kodziarze chcą nam ....
OK, Marchewkowy, załóżmy dla uproszczenia, że członkami KOD są sami dawni funkcjonariusze UB, załóżmy, że to ma coś wspólnego z lewicowymi poglądami i załóżmy, z oni chcą źle dla Polski. Ale teraz inne pytanie do Ciebie. Czy zdajesz sobie sprawę, że Moi ma uczucie schańbienia, gdy piszesz "kodziarze" z małej litery, lub "lewactwo" zamiast "lewicowość" ? - Pytam tylko o Twoją świadomość i ocenę uczuć Moi !

Masz już odpowiedź ?
To teraz drugie pytanie :
Czy uważasz, że Moi się to poniżenie, może za działania KOD jakoś należy ? - Odpowiedz proszę szczerze !
Tak mam odpowiedź - nie, nie wszyscy - ale zdecydowana większość ma takie same taktyki...

lewactwo a lewicowość: już wyjaśniam, mamy obecnie u władzy lewicową partię - PIS - nie mają nic wspólnego z lewactwem... nie twierdzę, że popieram lewicowy (tak polityka PIS jest lewicowa, czy się to nam podoba czy nie), jednak uważam, że jest to najlepsza opcja jaką mieliśmy realną szansę wybrać... jak bym mógł nie rozróżniać lewactwa od polityków prowadzących lewicową politykę wewnętrzną? Sami lewacy siebie w ten sposób oddzielają od reszty - chociażby tworząc firmy jak "lewacka szmata".

Co do moi i jej zarzutów - proszę cytuj moje posty - gdzie wyzwałem od lewackich szmat?

Co do tego dlaczego tak postrzegam świat - czytaj moje posty zwracając uwagę na treść a nie słowa jakich użyłem do jej przekazania. Wyobraź sobie, że takie nazewnictwo jest bezpośrednim rezultatem wprowadzenia przez lewactwo poprawności politycznej... Jak zakazujesz ludziom mówić jak jest zawsze znajdzie się grupa ludzi którzy zaczną postępować przeciwnie, z czasem ta grupa rośnie aż wypleni tych co chcą cenzurować.

Co do obrażania hilarii clinton czy husseina obamy - chcesz dam ci ich adresy, ba nawet chyba numery telefonów mogę wyszukać... zadzwoń i donieś - niech wytoczą mi proces.

PS. Znowu manipulujesz - nie cytujesz postów w których obraziłem jakiegoś użytkownika forum.

PPS. Zrezygnuj chociażby z moderacji działu polityka, tutaj powód:
moi pisze:Skąd ta pewność, że KOD zmieni się w partię polityczną? Raczej nic na to nie wskazuje. A wierz mi - jestem tam blisko spraw dość głębokich ;)

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

To nie chodzi o to, że oni mają Ci wytaczać proces, ale o to, że obraźliwie, pogardliwie wyrażasz się o innych ludziach. A ja nie będę milczeć, gdy obraża się innych. NIe zgadzam się na to!
Prosiłam Cię też o to, byś nie nazywał mnie lewakiem. Poprosiłam. Co stało na przeszkodzie, byś uszanował tę prośbę?

zbyszek pisze: Czy uważasz, że Moi się to poniżenie, może za działania KOD jakoś należy ? - Odpowiedz proszę szczerze !
zbyszek pisze:Czy zdajesz sobie sprawę, że Moi ma uczucie schańbienia, gdy piszesz "kodziarze" z małej litery, lub "lewactwo" zamiast "lewicowość" ? - Pytam tylko o Twoją świadomość i ocenę uczuć Moi !
Zbyszek zadał CI pytania - dlaczego na nie nie odpowiedziałeś?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

marchewkowy pisze:
zbyszek pisze:...Czy zdajesz sobie sprawę, że Moi ma uczucie schańbienia, gdy piszesz "kodziarze" z małej litery, lub "lewactwo" zamiast "lewicowość" ? - Pytam tylko o Twoją świadomość i ocenę uczuć Moi !
Tak mam odpowiedź - nie, nie wszyscy - ale zdecydowana większość ma takie same taktyki...
O czym Ty piszesz ? Jakie taktyki ? To nie jest wątek o KOD, lecz o cenzurze ! Pytałem o to, ze zdajesz sobie sprawę, że Moi czuje się poniżona słowami "kodziarze" . Odpowiedz proszę tylko, czy to wiesz, czy nie !
marchewkowy
bywalec

Nie odpowiedziałem, bo przeczytałem co sama napisałaś przed moim postem - od kiedy jesteś taka drobiazgowa, jakoś odpowiadając na moje posty odpowiadasz wyrywkowo... po co mam odpowiadać na zarzut Zbyszka w moją stronę kiedy sama zainteresowana mnie z tego zarzutu zwolniła? Pytanie czemu najpierw mnie zwalnia a następnie wyciąga to ponownie...

Tutaj cytat:
moi pisze:I naprawdę nie jestem aż tak drobiazgowa. Niech sobie Marchewkowy pisze KOD z małej litery. Ale "lewackie szmaty"? "lewackie głupki" ,?"lewacy debile"? "lewacka zdzira" (O Hilary Clinton)? "czarna małpa" (o Obamie)? "dzicz" (o imigrantach)?
Co do reszty zarzutów - lewackie głupki - wszystkie? lewaccy debile - wszyscy? lewacka ździra o hilarii - cóż mocno sobie na to zapracowała - przeczytaj wątek o jej mentorze - ten który usunęłaś przez kilka wyrazów i musiałem zastosować autocenzurę aby chociaż część informacji o tym jakim potworem ona jest była dostępna, czarna małpa o obamie - zobacz co on robi teraz - tuż przed opuszczeniem urzędu... dzicz o najeźdźcach - sami mocno na to określenie pracują - uwierz nazywanie ich dziczą jest niczym w porównaniu do epidemii gwałtów i terroru jaki sieją...
zbyszek pisze:
marchewkowy pisze:
zbyszek pisze:...Czy zdajesz sobie sprawę, że Moi ma uczucie schańbienia, gdy piszesz "kodziarze" z małej litery, lub "lewactwo" zamiast "lewicowość" ? - Pytam tylko o Twoją świadomość i ocenę uczuć Moi !
O czym Ty piszesz ? Jakie taktyki ? To nie jest wątek o KOD, lecz o cenzurze ! Pytałem o to, ze zdajesz sobie sprawę, że Moi czuje się poniżona słowami "kodziarze" . Podpowiedz proszę tylko, czy to wiesz, czy nie !
Napisałeś "lewactwo" zamiast "lewicowość" - tłumaczyłem różnicę - nic więcej. Nie mogę pisać lewicowość - ponieważ lewicowość i lewactwo to dwa zupełnie różne pojęcia, to co napisałem miało to wyjaśnić na przykładzie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „o tym forum”