...

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Re: Wokół ROCK and rolla

Post autor: Piotrek007 »

.
Ostatnio zmieniony śr sty 18, 2017 6:44 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

A co ma Pan Morgan Freeman do tej kiszki?
nic
the end
zaufany użytkownik

Obrazek
Może o to chodzi?
nic
marchewkowy
bywalec

Post autor: marchewkowy »

Eden pisze:Mimo, że ktoś wymyślił sformułowanie "muzyka Szatana, satanizm", to często w utworach otwarcie pojawia się temat Boga, modlitwy, lub Mesjasza. (Np. Livin on a prayer - Bon Jovi.)
http://whale.to/c/bon_jovi_l.html
Bon Jovi sings in "Homebound Train":

"When I was just a boy
THE DEVIL TOOK MY HAND
Took me from my home
He made me a man . . .
I'm going DOWN, DOWN, DOWN, DOWN, DOWN
On the homebound train."

In Smash Hits magazine, Bon Jovi says: ". . . I'd kill my mother for rock and roll. I WOULD SELL MY SOUL."
Eden znany jesteś z mieszania faktów, tak samo jak je mieszają muzycy, także rockowi...

Poszukaj jak wielu z nich otwarcie przyznaje się do satanizmu. bon jovi jest jednym z nich... podobnie z resztą jak większość muzyki hip-hop, cała muzyka pop, oczywiście cała muzyka metalowa.

Wiem jakich argumentów zamierzasz użyć... jednak pamietaj kim jest szatan, jego opisy znajdziesz we wszelkich księgach:
Qur'an 3:54—And they (the unbelievers) planned to deceive, and Allah planned to deceive (the unbelievers), and Allah is the best of deceivers.
2 Kor 11, 14:
Ci fałszywi apostołowie to podstępni działacze, udający apostołów Chrystusa. I nic dziwnego. Sam bowiem szatan podaje się za anioła światłości.
Także przestań bronić tego chłamu pisząc o zespołach metalowych twierdzących, że ich fascynacja szatanem to taka zabawa, że grają po kościołach i się nawrócili...
marchewkowy
bywalec

Eden pisze:...jaki ten muzyk artysta ma stosunek wobec pokoju i dobra...
Tak, tak... tak samo jak twierdzą sataniści... tak samo z resztą twierdzili najwięksi zbrodniarze... wszyscy walczyli o pokój i dobro... a idioci im wierzyli...
Niemcy narodowosocjalistyczne pragną pokoju w wyniku swoich najgłębszych przekonań światopoglądowych.
Zagadnienie pokoju jako aktualnego programu socjalistów oraz związana z nim sprawa warunków pokoju interesuje wszystkich.
Przeczytaj cytaty które przytoczyłem ze zrozumieniem...

To co kiedyś wyprawiali zbrodniarze osobiście dzisiaj głoszą ich marionetki przy pomocy tak zwanej "sztuki"...
the end
zaufany użytkownik

Co do hip hopu się zgodzę, że jest to islam nieraz, choć nie zawsze "czysty". Ale satanizm to trochę kiszka by była.
Są nawet świetni raperzy czarnoskórzy hebrajczycy.
nic
marchewkowy
bywalec

karuna pisze:Co do hip hopu się zgodzę, że jest to islam nieraz, choć nie zawsze "czysty". Ale satanizm to trochę kiszka by była.
Są nawet świetni raperzy czarnoskórzy hebrajczycy.
islam = satanizm

Przeczytaj koran, przeczytaj historię życia pedofila, mordercy, gwałciciela mohammeda.

Co do satanizmu - czy się to komuś podoba czy nie jest to sekta która rządzi światem muzyki rozrywkowej - albo należysz do niej i się wybijasz... albo nie istniejesz w mediach.
the end
zaufany użytkownik

Nawet cesarz Chin potrafił posiadać pełen młodych dziewczyn harem, było takich władców mnóstwo, satanistą nie był. Idealizowałem trochę te stare Chiny, święte widać nie są.

Nie jestem eternalistą, wierzącym, żeby wypowiadać się na temat "satanizm = islam". Więc nie będę.
nic
marchewkowy
bywalec

marchewkowy
bywalec

Niestety czasy się zmieniają... chcieliśmy nowoczesności... wyrwaliśmy się spod wpływu ZSSR ale zamiast ku wolności i niezależności wpadliśmy pod rynne nawet gorszego bagna niż poprzednie.

Niestety zachód jest tym gorszym bagnem... cenzura z czasów PRL jest niczym w porównaniu do obecnej manipulacji medialno-rozrywkowej. Więc przytaczanie i porównywanie muzyków z tamtych czasów do tych z obecnych jest kpiną.

Obecnie Ci którzy się nie podporządkowali zostali odsunięci od dostępu do mediów.
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

Piotrek007 pisze: Pamiętam że w tym utworze była gitarowa interpretacja "Dla Elizy" Beethovena ale obecnie nie mogę tego znaleźć na yt.
Może to był Accept, "Metal Heart". Tam jest fragment "Dla Elizy".
A to cover Dimmu Borgir:
[youtube]pHzuE0-ltEc[/youtube]
LaDopamina
ODPOWIEDZ

Wróć do „muzyka”