Wasza najkrótsza wizyta u lekarza

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Wasza najkrótsza wizyta u lekarza

Post autor: Walet Pikowy »

Witam :roll:
Ja dzis widzialem sie z lekarzem jak szedl do toalety i powiedzialem mu dzien dobry usmiechnal sie.Powinno mu wystarczyc,bo przesunalalem wizyte z marca na kwiecien,bo czeka mnie mordercza praca :roll: A wasz czas to?
Bardo
moderator
moderator

Re: Wasza najkrótsza wizyta u lekarza

Post autor: Bardo »

Kiedy jeszcze chodziłem do psychiatry po leki niektóre wizyty trwały parę minut, standardowe pytanie "jak pan się czuje" - "ok", wypisanie recepty i tyle. Pierwsze lata choroby opowiadałem jeszcze o objawach, problemach ale po kilkunastu latach zdałem sobie sprawę z tego że to właściwie nie ma sensu, bo zmieniana była tylko dawka, ewentualnie dołączony jakiś lek dodatkowy typu antydepresant. Teraz już nie pokładam większej nadziei w tabletkach, biorę podstawowy neuroleptyk żeby znowu nie zwariować a z innymi sprawami staram się radzić sobie samodzielnie.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

- Dzien dobry, jak sie pani czuje?
- Dobrze.
Psychiatra podaje recepte.
- Do widzenia.
*Pseudopacjentka wyrzuca recepte...*
Tak wygladaly moje co dwumiesieczne wizyty u pseudomedykow, gdy jeszcze do nich chodzilam. :P
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
Spokojny80
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 38754286

Post autor: Spokojny80 »

Bardo pisze:Kiedy jeszcze chodziłem do psychiatry po leki niektóre wizyty trwały parę minut, standardowe pytanie "jak pan się czuje" - "ok", wypisanie recepty i tyle. Pierwsze lata choroby opowiadałem jeszcze o objawach, problemach ale po kilkunastu latach zdałem sobie sprawę z tego że to właściwie nie ma sensu, bo zmieniana była tylko dawka, ewentualnie dołączony jakiś lek dodatkowy typu antydepresant. Teraz już nie pokładam większej nadziei w tabletkach, biorę podstawowy neuroleptyk żeby znowu nie zwariować a z innymi sprawami staram się radzić sobie samodzielnie.
Ja mam tak samo,wcodze do lekarza i standardowe pytanie Jak sie Pan czuje i recepta,a jak zaczne mowic ze cos nietak to tylko zwiekszona dawka leku lub inny lek dodany i to wszystko.
Michal
Awatar użytkownika
Spokojny80
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 38754286

Post autor: Spokojny80 »

Akwarysta pisze:
Bardo pisze:Kiedy jeszcze chodziłem do psychiatry po leki niektóre wizyty trwały parę minut, standardowe pytanie "jak pan się czuje" - "ok", wypisanie recepty i tyle. Pierwsze lata choroby opowiadałem jeszcze o objawach, problemach ale po kilkunastu latach zdałem sobie sprawę z tego że to właściwie nie ma sensu, bo zmieniana była tylko dawka, ewentualnie dołączony jakiś lek dodatkowy typu antydepresant. Teraz już nie pokładam większej nadziei w tabletkach, biorę podstawowy neuroleptyk żeby znowu nie zwariować a z innymi sprawami staram się radzić sobie samodzielnie.
Ja mam tak samo,wcodze do lekarza i standardowe pytanie Jak sie Pan czuje i recepta,a jak zaczne mowic ze cos nietak to tylko zwiekszona dawka leku lub inny lek dodany i to wszystko.
Wizyta trwa ok.2 minut.
Michal
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Pare sekund powiedziałem mu tylko dzień dobry na korytarzu.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Z dziesięć minut. Zapytał się jak się czuję. Powiedziałem ładnie, to mi leki wypisał trochę inne. Ale i tak biorę to co biorę nie zmieniałem leków. Tak trochę się dziwnie czułem, bez rozmowy, bez pokazania tego co mam do powiedzenia. Lekarz prosty, zamiast coś zalecić to się spieprzyło. Chodzę teraz a raczej ciągle, do prywatnego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”