Szpital i całkowite odstawienie leków

Moderator: moderatorzy

leonidas
zaufany użytkownik

Szpital i całkowite odstawienie leków

Post autor: leonidas »

Otóż gadałem dzisiaj z ordynatorem szpitala i stwierdził on, że najlepszym rozwiązaniem dla mnie będzie szpital i odstawienie wszystkich leków i chce szukać leków na nowo.
Plusy są takie że klozapol chce odstawić bo się źle czuje wieczorami, chciał bym zostawić abilify i mógł bym odstawić rispolept consta.
Co wy myślicie o takim resecie w leczeniu? Miał ktoś z was takie coś? Jakie jest wasze zdanie?
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Re: Szpital i całkowite odstawienie leków

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Warto spróbować jeżeli "stare leki" nie działają. Mnie próbowali leczyć hydroksyzyną i olanzapiną, ale z mizernym skutkiem. Cały czas w pobycie szpitalu słyszałem głosy, lekarz był zdziwiony tym, że leki na mnie nie działają. Może miałem silną psychozę, a czas był krótki. W szpitalu spędziłem trzy miesiące. Próbowano ze mnie zrobić zboczeńca, niektórym odbijało totalnie. Wspominam to czas jako czas walki o własną godność. Niektórzy z pacjentów mieli totalną jazdę, ale współczuję im.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Re: Szpital i całkowite odstawienie leków

Post autor: pawel534 »

Może to i dobry pomysł. Ja bym chyba nie chciał brać 3 leków naraz. Ja zmieniałem leki tylko u lekarki w PZP. Biorę teraz 2 leki ale 1 w naprawde minimalnej dawce tylko nasennie. Zresztą obie moje dawki są bardzo niskie. Pytanie ile leków już próbowałeś ? Czy jest duże pole manewru ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”