W ogniu krytyki

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

W ogniu krytyki

Post autor: Walet Pikowy »

Witam

Mój styl życia ogólnie rzecz biorąc nie jest akceptowany w moim otoczeniu.Każdy ma dobre rady i pomysły jak powinienem żyć.Ciągle mi się pali grunt pod nogami,a jestem cały.Wyciskam maks, a może 200% z swojego potencjału w trudnych warunkach,Jedynie czas może mnie rozliczyć,a nie ludzie.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Re: W ogniu krytyki

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Wystarczy odrobina skromności. Wozisz się po forum jak Bóg jeden wie co. We wszystkim Ci wychodzi. Wszystko cacy. Trochę pokory. Ja tak to widzę.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Chłopiec Papuśny pisze:Wystarczy odrobina skromności. Wozisz się po forum jak Bóg jeden wie co. We wszystkim Ci wychodzi. Wszystko cacy. Trochę pokory. Ja tak to widzę.
Gdybym był skromny,to jakbym dał się poznać na forum,nie mylmy forum z życiem,tu panują inne reguły tam inne.Nigdy nie nazywałem siebie jako Boga jedynie może generałem,ale co mam być sztywny i nie można odrobinę żartować.A wiesz ile wysiłku kosztuję by tak wychodziło?Jednym wychodzi drugim nie są jakieś tego przyczyny.Właśnie nie wszystko cacy,bo nie przewija się tylko w moich postach patrzenie na wszystko przez różowe okulary.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Skromny w sensie cichy,małomówny

Skromność rzadko dziś popłaca

Choć w wiadomościach co jakiś czas pokazują skromnych bohaterów, których ponadprzeciętny zryw miał pozytywny wpływ na świat lub życie innego człowiek, to jest to jedynie pewien margines. W dzisiejszych realiach jedynie wysoko podniesiona głowa daleka od skromności pozwala na skuteczne negocjacje w sprawie podwyżki lub awansu w pracy. Wysokie ego oznacza zatem większą roszczeniowość, która obroni się o ile idzie w parze z osiągnięciami.

http://www.mojetop5.pl/5-powodow-dlacze ... a-w-zyciu/
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

Tup pisze:Mój styl życia ogólnie rzecz biorąc nie jest akceptowany w moim otoczeniu.Każdy ma dobre rady i pomysły jak powinienem żyć.C
Krytyka jest dobra, o ile jest pomocna. Krytykę dla samej krytyki olewaj. I zawsze patrz, jak doradzający sobie radzi w życiu.
LaDopamina
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Tup pisze:Witam

Mój styl życia ogólnie rzecz biorąc nie jest akceptowany w moim otoczeniu.Każdy ma dobre rady i pomysły jak powinienem żyć.Ciągle mi się pali grunt pod nogami,a jestem cały.Wyciskam maks, a może 200% z swojego potencjału w trudnych warunkach,Jedynie czas może mnie rozliczyć,a nie ludzie.
To jak się dzielisz na forum, to napisz jakieś sytuacje które ci się zdarzają. Więcej osób będzie mogło się wypowiedzieć. Nikt nie lubi niedomówień.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Myślę,że to chłopiec nie ma sensu skoro mam swój prywatny wątek.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Nie dla wszystkich jest on widoczny.
iwo
bywalec

Post autor: iwo »

OJP
Gehenna
zaufany użytkownik

Post autor: Gehenna »

Tup pisze:Myślę,że to chłopiec nie ma sensu skoro mam swój prywatny wątek.
W pierwszej chwili zrozumiałam, że spodziewasz się syna :lol:

Krytyka... może być konstruktywna, warto się na nią otworzyć i wyciągnąć wnioski. Przyjęcie jej wymaga odwagi i solidnego poczucia własnej wartości. Później w zależności od wniosków można z krytyczną uwagą polemizować lub też wprowadzać zmiany.
Krytyka może być też ślepa, mieć źródło w zawiści. Tą lepiej zignorować.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”