Leczenie schizofrenii: Niestety wielu chorych nie stosuje się do zaleceń lekarza
Moderator: moderatorzy
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Leczenie schizofrenii: Niestety wielu chorych nie stosuje się do zaleceń lekarza
każdy wie swoje w sumie, lekarz też

Re: Leczenie schizofrenii: Niestety wielu chorych nie stosuje się do zaleceń lekarza
Agitacja za zastrzykami depot i tyle!

-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
I słusznie, ci którzy słuchają ich zaleceń sa i wyglądają na bardziej chorych, ale sami tego zwykle nie zauważają...
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Stosuję się do zaleceń mojego lekarza, który jest dla mnie autorytetem i jestem przeciw kłuciu mnie w tyłek... Zresztą po pewnym czasie są tam zrosty i nie ma miejsca na nowe wkłucia- gdzieś o tym słyszałam.
Taa, Unknown, jak leki są dobrze dobrane, to osoba chora osiąga remisję, a wówczas może brać mniejsze dawki leków...
Jestem przeciw propagowaniu zastrzyków.
Taa, stara śpiewka... Nigdy nie dostawałam w tej postaci leków i nie chcę ich tak zażywać...
Taa, Unknown, jak leki są dobrze dobrane, to osoba chora osiąga remisję, a wówczas może brać mniejsze dawki leków...
Jestem przeciw propagowaniu zastrzyków.

Taa, stara śpiewka... Nigdy nie dostawałam w tej postaci leków i nie chcę ich tak zażywać...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Uważam, że lekarstwa mogą pomogać, pod pewnymi warunkami. Ale przesadą jest zastrzyk na 3 - 4 miesiące. Stężenie w organizmie ogromne. Gdy pacjent źle znosi lek, to działałby on niekorzystnie przez prawie pół roku. Lekarze - zwolennicy takich eksperymentów, gdy o tym mówią, mają bezwzględność w oczach. Tak naprawdę z pacjentem walczą, gardzą nim, chcą zamienić chorego w półprzytomne i śliniące się zombie.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Nauka medycyny to 6 lat + parę lat specjalizacji. A niektórzy chorzy mają dłuższy staż ze swoja chorobą psychiczną. Mogłaby być współpraca a nie zalecenia w wielu przypadkach.
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
Trafne spostrzeżenie.lng pisze:Nauka medycyny to 6 lat + parę lat specjalizacji. A niektórzy chorzy mają dłuższy staż ze swoja chorobą psychiczną. Mogłaby być współpraca a nie zalecenia w wielu przypadkach.
Milosc to iluzja
Trzeba by sie ukluc chyba z milion razy w ciagu tygodnia by nie bylo nowego miejsca na wkluciajojo pisze:Stosuję się do zaleceń mojego lekarza, który jest dla mnie autorytetem i jestem przeciw kłuciu mnie w tyłek... Zresztą po pewnym czasie są tam zrosty i nie ma miejsca na nowe wkłucia- gdzieś o tym słyszałam.

We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
- JudasHonor
- moderator
Psychiatra zwykle zaleca leki i chyba dużo poza tym nie robi. Takie są moje odczucia z okresu kiedy się leczyłem.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.