Najwiekszym zagrozeniem dla osob chorych psychicznie sa osoby chore psychicznie
Moderator: moderatorzy
Najwiekszym zagrozeniem dla osob chorych psychicznie sa osoby chore psychicznie
Najbardziej niebezpieczni beda ci, ktorzy kiedys chorowali w fazie ostrej i doszli do dlugiej remisji. Tacy co dostali nagle wiatru w zagle i wydaje im sie, ze juz nic zlego nie moze sie stac. Teraz oni pamietajac jak slabi byli podczas psychozy beda znecac sie nad tymi, ktorzy w psychozie tkwia nadal. I beda to robic w imie przeciwdzialania ich wykluczeniu ze spoleczenstwa. Tak to nazywac beda zyskujac poklask pobratymcow, ktorym tez wydawac sie bedzie ze Boga samego za stopy chwycili. I czelnosc beda mieli swe zagrywki pomoca nazywac. Dlatego niszczyc sie beda wzajemnie, bo przyjdzie taki czas, ze ci ktorzy przez lata ofiarami byli w koncu w oprawcow zmienia sie.
Na szczescie wiekszosc uzytkownikow tego forum to osoby zdrowe, ktore znalazly sie tutaj, bo ich zycie przeroslo / nie chce im sie pracowac / chca sie troche rozerwac / sa ciekawi czy sie nie zaraza przez net (wlasciwe podkreslic).
Na szczescie wiekszosc uzytkownikow tego forum to osoby zdrowe, ktore znalazly sie tutaj, bo ich zycie przeroslo / nie chce im sie pracowac / chca sie troche rozerwac / sa ciekawi czy sie nie zaraza przez net (wlasciwe podkreslic).
"Jak podajesz najlepszemu przyjacielowi nóż, to zawsze trzymając za ostrze, rękojeścią w jego stronę i drugą ręką blokując możliwość zadania przez niego ciosu prosto w serce."
Re: Najwiekszym zagrozeniem dla osob chorych psychicznie sa osoby chore psychicznie
Skoro tak to widzisz. A ja widze grupe wyjatkowych ludzi, ktorym nieobce ani niedziwne sa najrozniejsze przezycia i ktorzy jednak potrafia wesprzec, kiedy ktos szczerze o to prosi. Ale ironii i sarkazmu tutaj tez pelno. Swoja droga - moze byc poparl swoja teze jakimis przykladami, czy swoim doswiadczeniem? Bo tak rzucic oskarzeniami i trzasnac drzwiami, to troche slaba taktyka.
We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Re: Najwiekszym zagrozeniem dla osob chorych psychicznie sa osoby chore psychicznie
Egoizm jest ponoc wpisany w obraz tej choroby i niektorzy wierza ze trzeba sie dostosowac zeby wpisac sie w schemat i napedzic sie prymitywnymi instynktami. Onomatopeiczny zgrzyt jako forumowe prawo dzungli w formie dowolnej wypowiedzi. Slabszy jest pozywka dla silniejszego. To taka dygresja w kierunku tych slabszych, ktorzy sie za lepszych uwazaja. Wy macie to czego potrzebuje ja a ja moge wam dac to czego wy bedziecie chceli jak zaczniecie trybic na poziomie swiadomosci. Mniej Wiecej.
"Jak podajesz najlepszemu przyjacielowi nóż, to zawsze trzymając za ostrze, rękojeścią w jego stronę i drugą ręką blokując możliwość zadania przez niego ciosu prosto w serce."
Tak, większość to pacjenci. Co w tym dziwnego, że człowiek wchodząc tutaj czuje się jakby spacerował po korytarzu szpitala dla psychicznie i nerwowo chorych? Każdy ma tę świadomość. (oprócz samych pacjentów
)

Jak to kiedys powiedziala MATI (NIE DLA PSA KIEŁBASA) MATYLDA:
"Brakuje mi Cezarego i jego madrosci."
Poniekad miala racje.
"Brakuje mi Cezarego i jego madrosci."
Poniekad miala racje.
Chorzy psychicznie to grupa niezwykle zróżnicowana. Są wśród nich jednostki wybitne, których przyjaźń jest zaszczytem i są ludzie z pogranicza niedorozwoju umysłowego. Są ludzie bardzo altruistyczni, którzy troszczą się o innych i są ludzie skrajnie egoistyczni. Są ludzie bardzo sympatyczni, ale też zdarzają się po prostu buce.
Wszystkich łączy to, że są nieszczęśliwi, choć oczywiście w rozmaitym stopniu.
Wszystkich łączy to, że są nieszczęśliwi, choć oczywiście w rozmaitym stopniu.
HVP2 powiedz mi dlaczego ludzie w remisji maja skłonności do manipulowania tymi, którzy są w czynnej fazie choroby?
To chyba zależy od człowieka. Np. ja jestem w remisji i nie mam skłonności do manipulowania kimkolwiek. I znam też inne osoby, które są w remisji i też nie mają skłonności do manipulowania kimkolwiek. Ale znam też też dwie osoby, które silnie manipulują innymi. Te osoby to kobiety. Czy więc jestem upoważniony do wniosku, że to kobiety częściej manipulują innymi
Na tak małej, zaledwie kilkuosobowej próbie
Nie wiem 
PS. Osoby, które mają tendencje do manipulowania ludźmi robią to nie tylko z osobami w czynnej fazie choroby, ale z innymi osobami też.

PS. Osoby, które mają tendencje do manipulowania ludźmi robią to nie tylko z osobami w czynnej fazie choroby, ale z innymi osobami też.
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
onemanshero pisze:Najbardziej niebezpieczni beda ci, ktorzy kiedys chorowali w fazie ostrej i doszli do dlugiej remisji. Tacy co dostali nagle wiatru w zagle i wydaje im sie, ze juz nic zlego nie moze sie stac. Teraz oni pamietajac jak slabi byli podczas psychozy beda znecac sie nad tymi, ktorzy w psychozie tkwia nadal. I beda to robic w imie przeciwdzialania ich wykluczeniu ze spoleczenstwa. Tak to nazywac beda zyskujac poklask pobratymcow, ktorym tez wydawac sie bedzie ze Boga samego za stopy chwycili. I czelnosc beda mieli swe zagrywki pomoca nazywac. Dlatego niszczyc sie beda wzajemnie, bo przyjdzie taki czas, ze ci ktorzy przez lata ofiarami byli w koncu w oprawcow zmienia sie.
Nie wiem skąd wytrzasnąłeś te informacje, ale pewnie z palca. Większość osób chorych na schizo, niezależnie od stanu, są bardzo wrażliwymi ludźmi, którzy zazwyczaj, mają problemy z samym sobą przez społeczeństwo w którym żyło, mówię tu o ludziach bardzo toksycznych, podkładających kłody pod nogi, wrednych w stosunku do nich, obgadujących, prześladujących itp. A więc nie rozumiem dlaczego niby, te osoby, które doznały krzywdy ze strony innych mają być teraz takie same jak Ci przez , których nabawili się choroby? Wiesz dla niektórych bycie manipulatorem, czy wredną osobą jest łatwe, ale oni pewnie z innych powodów zachorowali i nie był to czynnik ludzki. Ale w większości przypadków, opłaca się być dobrym i pomocnym człowiekiem dla innych, bo to wraca i do Ciebie, a jaki jest sens z bycia chujem?
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
O to musisz spytać tego z którym masz codzienny organoleptyczny kontakt, ale wątpię że będzie chciał z tobą rozmawiać. Bo prawdopodobnie bycie nim ma większy sens od pokrętnego rozumowania konkretnych komunikatów.Zabłąkany pisze:...a jaki jest sens z bycia chujem?
To odnośnie tego:
To zdanie wszystko wyjaśnia, dlatego dalsze tłumaczenie sobie daruję.Zabłąkany pisze:A więc nie rozumiem dlaczego niby, te osoby, które doznały krzywdy ze strony innych mają być teraz takie same jak Ci przez , których nabawili się choroby?
Ja też tego nie wiem ale wiem, że doświadczenie na ten temat jest cenne i prowadzi do utwierdzenia się w pewnych przekonaniach. I na podstawie tego mogę twierdzić, że kobiety mają większe skłonności do manipulacji od mężczyzn.hvp2 pisze:To chyba zależy od człowieka. Np. ja jestem w remisji i nie mam skłonności do manipulowania kimkolwiek. I znam też inne osoby, które są w remisji i też nie mają skłonności do manipulowania kimkolwiek. Ale znam też też dwie osoby, które silnie manipulują innymi. Te osoby to kobiety. Czy więc jestem upoważniony do wniosku, że to kobiety częściej manipulują innymiNa tak małej, zaledwie kilkuosobowej próbie
Nie wiem
![]()
Osoby w czynnej fazie choroby są bardzo podatne na różnie sugestie. Jeżeli miałeś psychozę to wiesz o tym. Dlatego tak łatwo poddają się manipulacji. Czasami role mogą się odwrócić, bo ta choroba lubi płatać figle.
I w całym jej obrazie nie gonienie za UFO lecz to właśnie jest najpiękniejsze.
Dobrze, że nie zamkniętego.cezary123 pisze:człowiek wchodząc tutaj czuje się jakby spacerował po korytarzu szpitala dla psychicznie i nerwowo chorych?