Tycie na diecie 1000-1200 kcal
Moderator: moderatorzy
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Re: Tycie na diecie 1000-1200 kcal
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 05, 2016 10:14 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Nie pomoże mi już nic
Piotrku, ale ja się nie głodzę, jem regularnie. Poza tym wcześniej jadłam kalorycznie tyle samo, tylko w postaci 1 posiłku, 2 góra...Chyba lepiej, że rozbiłam to na 5 posiłków. To raz, a dwa - naprawdę, teraz dużo lepiej funkcjonuję, dużo lepiej się czuję. Problemy, o których piszę - dot. niskiej samooceny i samotności - towarzyszyły mi, odkąd zaczęłam myśleć, odkąd pamiętam, a teraz wypłynęły, bo przestałam odsuwać je za pomocą picia piwa czy objadania się na wieczór, by następnie je przespać. I, najważniejsze, dopiero teraz czuję się na tyle silna, aby stawić im czoła.Piotrek007 pisze:Ćma - nie traktuj tego co napiszę jako mój osąd ,ale niewiarygodne by było abyś na tak drastycznej diecie miała dobre samopoczucie.Wybrałaś najgorszą z możliwych metod zrzucania wagi i twój metabolizm może spaść jeszcze bardziej a to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne.Długotrwała głodówka sprzyja stanom depresyjnym i kolejne pigułki które najprawdopodobniej przepisze Ci lekarz być może wcale nie były by konieczne.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 05, 2016 10:15 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
Nic się nie stało 
Zapotrzebowanie na kalorie zależy od człowieka. Widać, Ty potrzebujesz ich więcej, ja nawet podczas całodziennego spaceru (wyjście rano, powrót późnym wieczorem, przerwy w wędrówce b. krótkie) na tych 1200 kcal czułam się ok i wcale nie było mi trzeba więcej.
Swoją drogą długie wędrówki funduję sobie coraz częściej, właściwie zawsze, gdy czas mi na to pozwala. Zauważyłam, że ich wpływ jest nie do przecenienia.

Zapotrzebowanie na kalorie zależy od człowieka. Widać, Ty potrzebujesz ich więcej, ja nawet podczas całodziennego spaceru (wyjście rano, powrót późnym wieczorem, przerwy w wędrówce b. krótkie) na tych 1200 kcal czułam się ok i wcale nie było mi trzeba więcej.
Swoją drogą długie wędrówki funduję sobie coraz częściej, właściwie zawsze, gdy czas mi na to pozwala. Zauważyłam, że ich wpływ jest nie do przecenienia.
Lata temu byłem na diecie 1200 kcl. Lekarz dał mi broszurkę, kiedy powiedziałem mu, że postanowiłem coś z tym zrobić, czym byłem. Niewiele tam było, ale wystarczająco - kilka zestawów śniadaniowych, obiadowych i kolacji. Stosowałem to przez ponad rok. Schudłem dziesiątki kilogramów. Od lat jestem szczupły.
Mnie zastanawia jak można zjeść dziennie 1000 kcal nie głodząc się jednocześnie. Przecież tyle to ma jeden posiłek.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 05, 2016 10:13 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
Pięć posiłków dziennie:Newt pisze:Mnie zastanawia jak można zjeść dziennie 1000 kcal nie głodząc się jednocześnie. Przecież tyle to ma jeden posiłek.
1 śniadanie
2 drugie śniadanie
3 obiad
4 podwieczorek
5 kolacja
Dużo jedzenia wbrew temu co można by sądzić.
Na przykład na obiad spory kawałek piersi gotowanej,
starta marchew (warzywa można było jeść praktycznie
do woli), ryżu też niemało. Na 2 śniadanie i podwieczorek
średniej wielkości jabłko.
Ja stosowałem bardzo mało zróżnicowaną dietę z racji
braku kasy na rarytasy, ale też lubię jeść to samo, przyzwyczajam
się i wszelkie zmiany przyjmuję z oporem.
Dieta bardzo skuteczna, nie gwałtowna, stąd efekt jojo
nie wystąpił.
O jezu... dobrze, że mam dobrą przemianę materii.
Nie no serio, jeśli jesteście w stanie codziennie odżywiać się w taki sposób jak opisaliście (wg mnie to głodówka i dieta dla chorych przy zatruciu) i to jeszcze przy wzmożonym apetycie po lekach, to podziwiam. Ja bym nie wytrzymała
Nie no serio, jeśli jesteście w stanie codziennie odżywiać się w taki sposób jak opisaliście (wg mnie to głodówka i dieta dla chorych przy zatruciu) i to jeszcze przy wzmożonym apetycie po lekach, to podziwiam. Ja bym nie wytrzymała

"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Jak patrzysz w lustro i widzisz tłuściocha, który budzi swoją ohydną otyłością obrzydzenie, to masz motywację, by osiągnąć cel: przestać być wieprzem lub maciorą.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 05, 2016 10:13 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
- Pathetic Heart
- zaufany użytkownik
Jak to możliwe caly dzień na 1200kcal ?? Ja ostatnio spaliłem 1100 kcal po 2 godzinnej jezdzie na rowerze. To chyba niewiele. Ważę 65kg/172 cm uwazacie że to dużo? Chciałbym co najmniej 5kg zrzucić..
W dół, na boki, wzwyż ku słońcu, na stracenie, w prawo, w lewo
Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...
Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...
6 kilo w 6 tygodni, więc póki co jest dobrze - powoli do przodu. Efekty odchudzania zostały zauważone w pracy, chyba zatem już co nieco widać (opinie partnera czy znajomych są mniej miarodajne, gdyż mogą mieć na celu poprawę mi nastroju). W pewnym momencie waga stanęła, jednak sporo dał mi wyjazd do Szwajcarii, bo wszędzie schody i górki, jak najwięcej chciało się zobaczyć w dość krótkim czasie, upał do tego nieziemski, więc troszkę się spaliło. Jeśli dalej będzie tak, jak jest, będę zadowolona.
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
U mezczyzny to chyba malo.Pathetic Heart pisze:Jak to możliwe caly dzień na 1200kcal ?? Ja ostatnio spaliłem 1100 kcal po 2 godzinnej jezdzie na rowerze. To chyba niewiele. Ważę 65kg/172 cm uwazacie że to dużo? Chciałbym co najmniej 5kg zrzucić..
Milosc to iluzja
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
Okrągłe 10 kilo mniej.
Człowieku, Ty mógłbyś ważyć 70 i byś wyglądał świetnie!! O ile te kilogramy to nie flaczki przykryte poduchą z tłuszczu i wody. Pamiętaj, że mięśnie są duuużo cięższe od tłuszczu, więc jeśli jesteś zbyt miękki, to możesz te 3-4kg tłuszczu (bo zakładam, że więcej nie masz) zamienić na 3-4kg mięśni i będziesz wyglądał duuużo szczuplej. Na pewno jednak nie ważysz za dużo!Pathetic Heart pisze:Jak to możliwe caly dzień na 1200kcal ?? Ja ostatnio spaliłem 1100 kcal po 2 godzinnej jezdzie na rowerze. To chyba niewiele. Ważę 65kg/172 cm uwazacie że to dużo? Chciałbym co najmniej 5kg zrzucić..

We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Jako że dziś po pracy nie miałam popołudniowo-wieczornych planów, postanowiłam zajrzeć do jednego ze szmateksów. Poza 40% obniżką po poprzedniej obniżce zdawało się nie być tam nic ciekawego, jednak rzucił mi się w oczy ciekawy, wczesnojesienny płaszczyk. Przymierzyłam, leżał idealnie, więc poszłam z nim do kasy. Płacąc, patrzę, a to XS. Ucieszyłam się, ale rozmiar rozmiarowi nierówny, więc w mieszkaniu postanowiłam poprzymierzać inne ubrania w podobnych rozmiarach. Byłam tyle uradowana, co zaskoczona (ok, sweterki czy bluzki xs-ki ubierałam już od pewnego czasu, ale wiadomo - takie ubrania się rozciągają), gdyż okazało się, że w większość ciuchów w rozmiarze XS lub 34 wchodzę, jedynie niektóre ze spodni nie dopinają się dobrze.
Schudłam ponad 10 kilo, ale nie ważę jeszcze tyle, ile bym chciała... Jednak to przymierzanie swoich własnych ubrań podbudowało mnie bardziej niż wszystkie dobre słowa, które od pewnego czasu słyszę razem wzięte - oto namacalny dowód, że wszystko idzie w dobrym kierunku.
Schudłam ponad 10 kilo, ale nie ważę jeszcze tyle, ile bym chciała... Jednak to przymierzanie swoich własnych ubrań podbudowało mnie bardziej niż wszystkie dobre słowa, które od pewnego czasu słyszę razem wzięte - oto namacalny dowód, że wszystko idzie w dobrym kierunku.
Cma Nadal Jestes bez lekow?