kwiaty
Moderator: moderatorzy
Re: kwiaty
Mam sporo kwiatów w domu, podobnie w biurze. Uwielbiam kwiaty.
Ja mam kaktusy, fikusa, filodendrona (? - taki płożący się/zwisający), paprotki i mnóstwo pelargonii. Na tym nie koniec, ale reszta to już nie wiem, co to konkretnie za gatunki.
Też bardzo lubię rośliny - ich zieleń i ogromną rozmaitość kształtów i form. A jeszcze jak coś zakwitnie...
Też bardzo lubię rośliny - ich zieleń i ogromną rozmaitość kształtów i form. A jeszcze jak coś zakwitnie...

Filo to raczej nie zwisa 
a nie sorry, są i pnące...
masz tu stronkę, znajdź swojego
http://www.zielonyogrodek.pl/pnacza-w-d ... mieszkania

a nie sorry, są i pnące...

masz tu stronkę, znajdź swojego
http://www.zielonyogrodek.pl/pnacza-w-d ... mieszkania
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Dzięki! 
To chyba ten:
Filodendron pnący (Philodendron scandens)
...albo raczej ten:
Scindapsus złoty (Scindapsus aureus)

To chyba ten:
Filodendron pnący (Philodendron scandens)
...albo raczej ten:
Scindapsus złoty (Scindapsus aureus)
mam tylko bonsai jakiegoś cytrusa
-
- nadużywający
ja ukradłęm kwiatka ze szpitala. taki niby aloes ale ma szersze lisice. jakas sadzonka. narazie zdycha. se pomyslalem, ze wszyscy maja kurcze narcyzy, a ja mam chwast. ale przynajmniej ma ładne ale małe kwiaty. obrazuje moja osobowosc.

7 paprotek ,azalia, anginka (ładnie pachnie), 3 Kalanchoe, 2 kaktusy, dracena, róża i Lucky Bamboo .
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
- bobek
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 401
Mam jakiś kwiatek w pokoju od czasu do czasu go podlewam ale nie wiem jak się nazywa, kiedyś go od kurze :-)
żyj i daj żyć innym
A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
Grazka u Ciebie jak w oranzenii...Grażka73 pisze:7 paprotek ,azalia, anginka (ładnie pachnie), 3 Kalanchoe, 2 kaktusy, dracena, róża i Lucky Bamboo .
Mi nigdy nie udalo sie cieszyc dlugo paprotka, chociaz bardzo je lubie, sa piekne, magiczne.
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"
Kwiaty... taaaa
[youtube]J0F2_nqZzlc[/youtube]
[youtube]J0F2_nqZzlc[/youtube]
Bardzo lubię kwiatki, a paprotki szczególnie, po prostu umiarkowane podlewanie, spryskiwanie wodą i nie przepadają za miejscami słonecznymi jak i cieniem, musi być pół na pół. niewolno ich też trzymać w pobliży kaloryferów, ponieważ usychają. Paprotki są wdzięcznymi kwiatami wytwarzają jony ujemne które dobrze wpływają na nas. Moje kwiatki są podzielone w każdym pomieszczeniu, w kuchni też, spróbuj może się udabertha pisze: Grazka u Ciebie jak w oranzenii...
Mi nigdy nie udalo sie cieszyc dlugo paprotka, chociaz bardzo je lubie, sa piekne, magiczne.

Niestety muszę powiedzieć że róża padła, ale nie poddam się i kupię nową
. Kalanchoe poobcinałam i mam mnóstwo szczepków z tego drzewka szczęścia, wszystkie wypuściły korzonki, już mam normalnie brak miejsca, ale gdzieś im znajdę kącik. Mój biedny kotek już niema miejsca na parapetach 

Ja kwiatów żywych w doniczce nie mam. Z roślin mam tylko nać pietruszki w wodzie i zasadzony szczypior; ) Mam za to zasłony, pościel i ubrania niektore w kwiaty oraz kwiatowe perfumy. Liczy się ?