ten suplement ktory moze ruwnac sie skutecznosci farmaceutykom
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Status: trener interpersonalny
- Gadu-Gadu: 560878
ten suplement ktory moze ruwnac sie skutecznosci farmaceutykom
Doktor Hoffer poszedł jednak nieco dalej w swoich rozważaniach i w 1950 roku spróbował podawać niacynę w dużo większej ilości. Standardowa dawka jaką stosował przy zaburzeniach psychicznych to 1000 mg kwasu nikotynowego lub niacynamidu 3 razy dziennie, czyli razem 3000 mg dziennie. Do tego dokładał tyleż samo (lub czasem więcej) witaminy C. I to okazało się strzałem w dziesiątkę! Pacjenci (z wyjątkiem tych chorych chronicznie) wracali do społeczeństwa – podejmowali pracę lub naukę, zakładali rodziny itd., jednym słowem komfort ich życia poprawiał się na tyle, że funkcjonowali w końcu jak normalni zdrowi ludzie, bez konieczności okresowej hospitalizacji, nawrotów choroby, przyjmowania farmaceutyków itd. Doktor Hoffer prowadził bardzo drobiazgowo kartoteki swoich pacjentów i zapraszał ich na kontrolne wizyty nawet wiele lat po ustąpieniu symptomów (przy okazji dodam: do Hoffera nie przychodziło się na wizytę „z ulicy”, można było dostać się na wizytę u niego jedynie z polecenia – najczęściej swojego lekarza lub innego pacjenta, np. członka rodziny już leczącego się u niego).
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
-
- zaufany użytkownik
- Status: Student
Re: ten suplement ktory moze ruwnac sie skutecznosci farmaceutykom
Ja pale tytoń i pomaga