zapomniałem wziąć leku

Moderator: moderatorzy

Kefas
zaufany użytkownik

zapomniałem wziąć leku

Post autor: Kefas »

zapomniałem wziąć rano olanzapine jest godzina 15 co robić?
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Awatar użytkownika
seebek
zaufany użytkownik

Re: zapomniałem wziąć leku

Post autor: seebek »

Żadna tragedia się nie stanie jak jeden dzień nie weźmiesz leku, weź jutro rano jak masz zalecone i będzie wszystko dobrze, jedynie możesz mieć trochę gorszy sen nic poza tym.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
leonidas
zaufany użytkownik

Post autor: leonidas »

różnie ludzie reagują, ja jak nie wezmę klozapolu na noc, to dostaje takich lęków, że szkoda gadać, ale wcale tak nie musi być. Jak brałem haloperidol to czasami brałem co drugi dzień jak piłem i też było ok.
Kefas
zaufany użytkownik

Post autor: Kefas »

no właśnie nie wiedziałem czy mam ominąć dawke czy wziąć zaległapo połódniu teraz jużwiem ze mam ominąć
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Kolzapol jest specyficznym lekiem, 3 dni i już nie działa. Inne leki mają dłuższy okres ochronny.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

bigo pisze:no właśnie nie wiedziałem czy mam ominąć dawke czy wziąć zaległapo połódniu teraz jużwiem ze mam ominąć
Chyba nawet na ulotce piszą, co robić w takim przypadku.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

BlueLotos pisze:Kolzapol jest specyficznym lekiem, 3 dni i już nie działa. Inne leki mają dłuższy okres ochronny.
Co??? Kto ci takich bzdur nagadał?
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Lekarz.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

No to dziwne bo mi wszyscy lekarze mówili że minimum 2 tygodnie aby receptopry się uwolniły.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Czemu nie uwolnicie swoich receptorow spod wplywu psychiatrii zapominajac o 'lekach' i o diagnozie raz na zawsze?
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

OK ale jaką mi proponujesz alternatywe do leków? Jestem osobą o bardzo silnych urojeniach. Jak odstawie leki które mi na to pomagają, to co innego mam robić? Co będzie jak najdą mnie myśli samobójcze(miałem kilka prób)? Uratujesz mnie?
Błądząc Wśród Znaków
nadużywający
nadużywający

Post autor: Błądząc Wśród Znaków »

Psychiatria sponsoruje stypendia dla ludzi którzy wolą mieć wolny czas zamiast przekładać towar z prawa do lewa w super markecie? :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

Nazywają to rentami socjalnymi, których kwota wynosi tyle co stypendium, więc zgadza się.
shadowman
bywalec

Post autor: shadowman »

bigo pisze:zapomniałem wziąć rano olanzapine jest godzina 15 co robić?
dzwoń na policję, milicję, straż pożarną, pogotowie, szybko nim będzie za późno i UMRZESZ!!!!
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

No ale co mam robić kiedy rzuce leki? A przyznam się że marzy mi się to. Co może mi zaoferować antypsychiatria? Chce konkrety a nie pieprzenie o dupie Maryny. Konkrety, co mam robić???
Awatar użytkownika
Erika_Kohut
zaufany użytkownik
Status: Trójca
Gadu-Gadu: 48512284

Post autor: Erika_Kohut »

A jak wyglada Twoje środowisko, otoczenie? A terapia?
Milosc to iluzja
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Moje środowisko? Jestem jedynakiem. Mieszkam z rodzicami. Przyjaciół mam choć nie zawiele. Ale takich prawdziwych przyjaciół którzy są lepsi niż z 20 byle jakich. Mój problem to urojenia. Jak jade autobusem słysze głosy komentujące mnie chociaż moja mama mówi że nic nie słyszy. Widze też postaci których podobno nie ma tzn. jak jade na miasto to nie wiem jak długo bym chodzi to cały czas widze że za mną łażą. Do tego mam lęki o tym że wybuchnie bomba atomowa w moim mieście a ja będe się palił. Przeraża mnie to. Jak nie brałem leków to było to straszne. Odkąd biore leki troche to ulżyło i troche mniej mi się wydaje że ktoś mnie śledzi. Miałem 4 próby samobójcze. Jedna bardzo poważna dalsze trzy już mniej ale i tak zrobiłem sobie krzywde.
shadowman
bywalec

Post autor: shadowman »

dajcie mu już święty spokój, on zapomniał wziąć swoją dawkę, teraz to już tylko czekać na psychozę:( współczuję Ci naprawdę...
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Poczytałem troche o antypsychiatrii na tej stronce:

http://anty-psychiatria.blogspot.com/

i w 100% zgadzam się z tym co jest tam napisane. Zmuszanie na siłe, "tortury lekowe", leczenie na siłe, przymuszanie, ograniczanie wolności itd. itd. to jest złe i w w pełni się z tym zgadzam. Tylko co to ma wspólnego ze mną? Nic. Jak zachorowałem w wieku 15 lat to nikt mnie nie zmuszał iść do szpitala. Po rozmowie z rodzicami sam zdecydowałem że chce iść do szpitala bo nie daje rady. Tam gdzie się leczyłem i lecze są bardzo dobre warunki. Ale z drugiej strony zdaje sobie sprawe ze są szpitale-obozy koncentracyjne. Ja jednak tego nie doświadczyłem. Na szczęście. Wydaje mi się że dlatego ludzie po różnych przeżyciach mają tak różne punkty odniesienia:jedni są za psychiatrią inni za antypsychiatrią.
Awatar użytkownika
Erika_Kohut
zaufany użytkownik
Status: Trójca
Gadu-Gadu: 48512284

Post autor: Erika_Kohut »

Ja jestem 35 % w psychiatrii a reszta to anty. Bo lek może pomoc. Ale można tez dostać od niego psychozy.

No to jak sobie tak żyjesz to może spróbuj terapii. Skoro wiesz, ze masz urojenia to już wiele. Ja mieszkałam z rodzicami na wsi i nie miałam terapii z prawdziwego zdarzenia. Tylko rozmowę z psychologiem klinicznym trzy razy w szpitalu.

Ja miałam głosy przedwczoraj, a miałam je chyba tylko raz w życiu wcześniej. Tyle, ze ja wiem, ze to nieprawda.

A leki może sobie zmniejszysz powoli i bardzo stopniowo. Nie mówię odstawisz.

Ten blog jest okropny. Ja widziałam straszne rzeczy w szpitalu, to prawda. Ale ten blog jest mega fanatyczny, nastawiony tylko na nie.
Milosc to iluzja
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”