KOD
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: KOD
Skomentowałbym to co wkleiłeś nasz pisowski geniuszu na miarę ministra zero, ale przecież napisałeś, że nie umiesz czytać.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ale ja Ci nie zabraniam wklejania linków z republiki i niezależnej, czy frondy. Proszę tylko byś zauważył przewagę słowa pisanego nad obrazkowym. Po memie fałszywie przedstawiającym sytuację w Niemczech już powinieneś się nauczyć, że mem to uproszczenie i dezinformacja w celu wyśmiania czegoś.
Zresztą - sam zobacz:

Czy ten obrazek pokazuje całą prawdę o obecnym prezydencie? Nie, ma na celu jedynie ośmieszenie go. A tu staramy się prowadzić dyskusje merytoryczną, na poziomie.
Starajmy się więc trzymać standardy
Pozdrawiam.m.
Zresztą - sam zobacz:

Czy ten obrazek pokazuje całą prawdę o obecnym prezydencie? Nie, ma na celu jedynie ośmieszenie go. A tu staramy się prowadzić dyskusje merytoryczną, na poziomie.
Starajmy się więc trzymać standardy

Pozdrawiam.m.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Ale odpowiedziałeś w tym samym tonie. Jeśli więc usuwać wpisy, to także wraz z Twoim.
Zresztą, nie pierwszy raz tak piszesz. Do mnie napisałeś, że jestem "lewacką szmatą".
I aby uprzedzić Twoją odpowiedź: nie porównałam Cię do faszysty. To, co się dzieje w sprawie imigrantów porównałam z tym, co robili naziści. A to różnica.
By ukrócić tę dyskusję: starajmy się przestrzegać standardów kulturalnej rozmowy. I prowadźmy dyskusję merytoryczną, na argumenty, nie zaś na ataki personalne.
Pozdrawiam.m.
Zresztą, nie pierwszy raz tak piszesz. Do mnie napisałeś, że jestem "lewacką szmatą".
I aby uprzedzić Twoją odpowiedź: nie porównałam Cię do faszysty. To, co się dzieje w sprawie imigrantów porównałam z tym, co robili naziści. A to różnica.
By ukrócić tę dyskusję: starajmy się przestrzegać standardów kulturalnej rozmowy. I prowadźmy dyskusję merytoryczną, na argumenty, nie zaś na ataki personalne.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Zapomniałaś dodać, że to on zaczął a ja go nie wyzywam i wmawiam mu czegoś czego nie napisał.
I bezczelnie kłamiesz bo dobrze wiesz jak mnie jak 1-sza nazwałaś a ja tylko odpowiedziałem w identycznym tonie.
Jeśli więc nie chcecie ataków personalnych to nauczcie się oboje kultury i po sprawie.
I bezczelnie kłamiesz bo dobrze wiesz jak mnie jak 1-sza nazwałaś a ja tylko odpowiedziałem w identycznym tonie.
Jeśli więc nie chcecie ataków personalnych to nauczcie się oboje kultury i po sprawie.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Tak, wszyscy są winni, oprócz Ciebie. Sobie nie masz nic do zarzucenia?
Jaki był przebieg rozmowy w wątku o imigrantach można sprawdzić, bo został zachowany i przeniesiony do "niechcianych".
Przypominam: tu rozmawiamy o KOD-zie. Nie za pomocą memów, ale merytorycznie.
Pozdrawiam.m.
Jaki był przebieg rozmowy w wątku o imigrantach można sprawdzić, bo został zachowany i przeniesiony do "niechcianych".
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nie napisałem, że wszyscy są winni więc nie kłammoi pisze:Tak, wszyscy są winni, oprócz Ciebie. Sobie nie masz nic do zarzucenia?

To sobie sprawdź i więcej nie kłammoi pisze:/.../
Jaki był przebieg rozmowy w wątku o imigrantach można sprawdzić, bo został zachowany i przeniesiony do "niechcianych". /.../

Regulamin zabrania memów czy za bardzo pokazują prawdę i dlatego Ci się nie podobająmoi pisze:/.../
Pozdrawiam.m.

To są memy merytoryczne
- moi
- moderator
- Kontakt:
Aha, czyli mój mem jest zły, a Twój dobry? GW jest be, a niezależna - cacy?
Ciekawy sposób argumentowania.
Po prostu nie jesteś poważny w tym, co robisz. Zależy Ci tylko na wzniecaniu niepokoju i fermentu. Nie masz żadnych refleksji, ani przemyśleń w temacie KOD-u.
A oba memy nie są merytoryczne, bo nie dotyczą tematu, który tu poruszamy.
Mem jako forma przekazu, jak już powiedziałam wcześniej, ma za zadanie jedynie ośmieszyć i przejaskrawić dany temat. Trudno więc uznać go za głos w rzetelnej dyskusji.
Pozdrawiam.m.
Ciekawy sposób argumentowania.
Po prostu nie jesteś poważny w tym, co robisz. Zależy Ci tylko na wzniecaniu niepokoju i fermentu. Nie masz żadnych refleksji, ani przemyśleń w temacie KOD-u.
A oba memy nie są merytoryczne, bo nie dotyczą tematu, który tu poruszamy.
Mem jako forma przekazu, jak już powiedziałam wcześniej, ma za zadanie jedynie ośmieszyć i przejaskrawić dany temat. Trudno więc uznać go za głos w rzetelnej dyskusji.
Pozdrawiam.m.
-
- bywalec
jakotako pisze:A co kogo obchodzi o co mu chodziło?
Niech się nauczy kultury i niech nie wmawia mi bredni których nigdy nie napisałem albo niech wypierdziela z forum.

Uhahahaha pislamista udziela pouczeń na temat kultury i prawdy. To tak jakby burdelmama udzielała wskazówek na temat dobrego prowadzenia się.

Nie wiem czy jest sens pisać do takiej osoby, bo przecież i tak nie przeczyta. Sam napisał, że nie czyta. Ja tylko niczym jego wybrańcy "twórczo" to zinterpretowałem to co sam napisał. Założyłem, że mam do czynienia z osobą kulturalną i choć trochę racjonalną. Przeczytawszy, że w ogóle nie czyta tego co piszę założyłem, że to biedak który nie umie czytać a nie jest zindoktrynowanym idiotą. Widać się pomyliłem. Bardzo przepraszam.
A co do wypierdalania mnie z forum to nie tak prędko nasz furerku.

-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
I znowu pyskujesz do mnie a dopiero co chciałaś wyznaczać standardy.moi pisze:/.../
/.../
To chyba tym od KOD-u na tym zależy.moi pisze:/.../Zależy Ci tylko na wzniecaniu niepokoju i fermentu. Nie masz żadnych refleksji, ani przemyśleń w temacie KOD-u.
/.../
Ciekawe jakie Ty masz refleksje?
- moi
- moderator
- Kontakt:
O co walczy KOD? M.in. o niezależne media.
Tu wyważony głos Jerzego Sosnowskiego na temat przeszłości Trójki i jej obecnych perspektyw:
Wprowadzaną nowelizację ustawy medialnej skrytykowali m.in. członkowie Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, Stowarzyszenie Dziennikarzy Europejskich i Europejska Unia Nadawców. Prezes Telewizji Polskiej zaapelował o wstrzymanie prac nad nią do marszałka Sejmu, a prezes Polskiego Radia swój sprzeciw wyraził w liście do prezydenta.
Pozdrawiam.m.
Tu wyważony głos Jerzego Sosnowskiego na temat przeszłości Trójki i jej obecnych perspektyw:
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/je ... zniszczonaIkoną niezależnego dziennikarza jest moja była studentka, która po latach uprawiania niezależnego podobno dziennikarstwa została, jak gdyby nigdy nic, posłanką z listy PiS. Wzorcowo rzetelną rozgłośnią radiową okazuje się stacja, która - przyznaję, cytuję z pamięci - pewną debatę sejmową relacjonowała tak: „w dyskusji głos zabrał premier Tusk, ale mówił to co zawsze, więc nie będziemy tracić państwa czasu. Po nim głos zabrał pan prezes Jarosław Kaczyński, posłuchajmy jego wystąpienia” (nadano je w całości). Wzorcowym publicystą okazuje się mój kolega ze studiów, od lat zapadający się coraz głębiej w język knajacki (choć wiem, że potrafi mówić poprawnie), oraz redaktor naczelny pewnego tygodnika, który na przykład w niesławnej audycji „Trójka Po Trzeciej” do dyskusji o umiejscowieniu krzyża na Krakowskim Przedmieściu zaprosił dwóch kolegów ze swojej redakcji i ks. Małkowskiego. I w tym gronie przez godzinę lżono ludzi, którzy nie zgadzaliby się z dyskutantami, nie rozróżniając zresztą cywilizowanych oponentów od hołoty, sikającej (jakoby) na znicze - wyliczył Jerzy Sosnowski.
Przywołane wydanie audycji „Trójka Po Trzeciej” zostało wyemitowane na początku sierpnia 2010 roku, prowadził je redaktor naczelny „Gazety Polskiej” Tomasz Sakiewicz. Z końcem września 2010 roku program usunięto z ramówki.
- No więc jeśli wspominani propagandyści mają być symbolami rzetelnego i obiektywnego dziennikarstwa, to ja z góry wycofuję się z tego wyścigu. Wolę moje złe dziennikarstwo od takich zasług - ocenił Sosnowski. Wyjaśnił też, dlaczego zdecydował się wyrazić tak mocną opinię. - Skoro posłowie rządzącej partii dziś wieczorem przekształcili firmę, w której pracuję, z „medium publicznego” w „medium rządowe”, to nie widzę powodu, by moją powściągliwość przedłużać. I tak wszystko szlag trafi - podsumował.
Wprowadzaną nowelizację ustawy medialnej skrytykowali m.in. członkowie Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, Stowarzyszenie Dziennikarzy Europejskich i Europejska Unia Nadawców. Prezes Telewizji Polskiej zaapelował o wstrzymanie prac nad nią do marszałka Sejmu, a prezes Polskiego Radia swój sprzeciw wyraził w liście do prezydenta.
Pozdrawiam.m.