KOD

Moderator: moderatorzy

jakotako
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: KOD

Post autor: jakotako »

Tu kolejny przykład jak GW kłamie;
http://www.wykop.pl/artykul/2412254/gaz ... atku-w-ue/
jakotako
zaufany użytkownik
Kontakt:

moi pisze:/.../Tu jest artykuł z GW, na który powołuje się Niezależna. Prosiłabym o wskazanie, w którym miejscu GW zmienia swoją argumentację o niepłaceniu alimentów: /.../
Ale kogo prosisz o wskazanie i z jakiej parafii :?:
Wymyśliłaś sobie jakiś problem to sama sobie wskazuj a poza tym jak podajesz art. to podaj linka.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Jeśli kogoś oskarżasz, to trzeba udowodnić winę. A Ty pokazujesz tylko przerobione w programach graficznych obrazki, niepochodzące z oryginalnych stron GW. Albo opinie pochodzące z mediów prawicowych, bez stosownych cytatów, popierających ich tezę o braku wiarygodności GW.

Nic nie będę szukać. Dla mnie GW jest obiektywnym medium. Jeśli chcesz udowodnić jej brak wiarygodności i manipulację, to wykaż to. Ale nie zmanipulowanymi obrazkami z wykopu, tylko oryginalnymi artykułami i cytatami z nich.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Błąd we wskazanej przez Ciebie ikonografice z GW polegała na tym, że autorzy oparli się na Tax Credit. I Tax Credit w Irlandii rzeczywiście wynosi 1650 euro. Tylko, że Tax Credit to nie kwota wolna od podatku, tylko rodzaj ulgi podatkowej – to nie kwota, do której nie płaci się podatku, ale kwota, o którą należny podatek jest pomniejszany.

"Zestawienie kwot wolnych od podatku w krajach UE przygotowali dla Wyborczej eksperci z firmy doradczej KPMG". - jak czytamy w artykule. I do nich należy mieć pretensję.

Nie myli się tylko ten, co nic nie robi. Z tego, co wiem Niezależna w ogóle nie zadaje sobie trudu zatrudniania ekspertów. Z palca wysysają sobie dane dowolne: o wysokości zarobków Kijowskiego, o ilości ludzi w manifestacji KOd-u. Rzetelne media? Wątpię.

Pozdrawiam.m.
jakotako
zaufany użytkownik
Kontakt:

Kłamstw jest tam min. 10 więc nie kłam że jest 1 :!:
Masz tu konkretny link z tymi kłamstwami;
http://wyborcza.pl/1,75248,15626590,Pol ... datki.html
A tu masz opis i listę kłamstw oraz szereg dowodów w postaci linków do wiarygodnych żródeł;
http://www.wykop.pl/artykul/2412254/gaz ... atku-w-ue/ [link ten już publikowałem]
Czego jeszcze tu nie rozumiesz :?: :!: :?:
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

jakotako pisze:Kłamstw jest tam min. 10 więc nie kłam że jest 1 :!:
Tak jak napisałam wcześniej - ikonografikę przygotowali eksperci z firmy doradczej KPMG. Do nich trzeba mieć pretensję.
Przeanalizowałam tylko jeden przypadek, ale sądzę, że błąd polegał na tym samym: zamiast kwoty wolnej od podatku eksperci mylnie wzięli pod uwagę ulgę podatkową.

Niezależna nie zatrudnia w ogóle ekspertów. Republika to samo. O Frondzie nie wspomnę. Dane biorą z kosmosu.

Pozdrawiam.m.
jakotako
zaufany użytkownik
Kontakt:

moi pisze:/.../Tak jak napisałam wcześniej - ikonografikę przygotowali eksperci z firmy doradczej KPMG. Do nich trzeba mieć pretensję. /.../
Po 1; Ładnych GW zatrudnia "ekspertów" skoro narobili tyle błędów w 1, prostym zestawieniu.
Po 2; Skoro kłamstwa już wyszły na jaw to powinni to poprawić a nie zrobili tego :!:
Nie wiedzą :?: Sprawa się rypła na wykop.pl i na pewno do nich dotarła. Dlaczego więc tego nie poprawią :?:
moi pisze:/.../Przeanalizowałam tylko jeden przypadek, ale sądzę, że błąd polegał na tym samym: /.../
To na przyszłość zanim się wypowiesz przeanalizuj wszystkie inaczej nie zabieraj głosu no chyba, że się lubisz ośmieszać. Kłamstwa były tam różne i nie polegały na tym samym :!:
Udowodniłem Ci kłamstwa GW czarno na białym i to w sposób jaki sama chciałaś.
Nie musisz dziękować.
pogrzebany żywcem
bywalec

Post autor: pogrzebany żywcem »

Świetny tekst analizujący metody obecnej władzy i ich zwolenników na niszczenie ludzi. Polowanie na czarownice, na wrogów klasowych nowego reżimu trwa! Że też nie zablokowano tego tekstu.
Metoda likwidowania przez antysalon dziennikarskich przeciwników i konku­rentów jest prosta. Faktycznym kluczem wybrania kogoś do likwidacji jest jego ak­tualne stanowisko ideowe - to, czy dzi­siaj jest „z nami”, czy „przeciwko nam”. Ale do zniszczenia jego wiarygodności, do unieważnienia poglądów używa się argumentów dotyczących jego rodziny, genea­logii, narodowości.
Przeciwnika „niepokornych” najbar­dziej dyskwalifikuje „pochodzenie od żydokomuny”. Ale jeśli to podstawowe kryterium nie jest wypełnione, kompro­mituje też choćby otarcie się kogokolwiek z rodziny o PRL na poziomie członko­stwa w PZPR, a nawet w tym nieszczęs­nym ORMO. To staje się „dowodem”, że poglądy jakiegoś dziennikarza czy publi­cysty są całkowicie zdeterminowane jego niewłaściwym pochodzeniem. Nie trzeba wówczas z nimi uczciwie polemizować, bo przecież jasne jest, że zostały odzie­dziczone po „stryjku z Wehrmachtu” albo „wujence z PZPR”.
Uderza przy tym absolutna dowol­ność i uznaniowość tej metodologii. Kie­dy ośmielony sukcesem „Resortowych dzieci” jeden z autorów książki, dzien­nikarz „Gazety Polskiej” Maciej Marosz, zaatakował polskie feministki (w tekście „Resortowe feministki” z „Gazety Pol­skiej Codziennie”), poglądy Agnieszki Graff na równouprawnienie kobiet zosta­ły przez niego skompromitowane tym, że jeden z braci jej dziadka był prokuratorem w czasach stalinowskich. Fakt, że mat­ka Agnieszki Graff (w końcu bliższa ro­dzina), Katarzyna Rosner, była związana z opozycją demokratyczną, a potem dzia­łała w NSZZ Solidarność - także w stanie wojennym - nie miało dla Marosza żadne­go znaczenia.
Z kolei Rafał Ziemkiewicz w tekście „Z cudzej piersi się wyrwało” próbował unieważnić głos Agnieszki Holland, któ­ra pozytywnie oceniła „Sąsiadów” To­masza Grossa. Oczywiście też z powodu jej niewłaściwego pochodzenia. Jego zdaniem Holland w imieniu Polaków w ogóle nie ma prawa się wypowiadać. A wydawałoby się, że wkład do kultury narodowej reżyserki „Aktorów prowin­cjonalnych”, „Gorączki” czy nominowa­nego do Oscara filmu „W ciemności” jest nie mniej, a może nawet nieco bardziej cenny niż cała zaangażowana publicy­styka Ziemkiewicza... Jednak pochodze­nie jest drugorzędne. Jeśli „jesteś z nami”, jeśli „zatrudniasz niepokornych”, wówczas klątwa genów i pochodzenia będzie z cie­bie zdjęta. Nie tylko wybory twoich krew­nych będą ci wybaczone, ale nawet twoje własne. Metoda jest groteskowa, bo wielu „niepokornych” też miało rodziny w PZPR (PRL w ogóle wyglądało trochę inaczej niż w czarno-białej mitologii antysalonu). Czasem nawet sami „niepokorni” zdążyli się jeszcze do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej zapisać, żeby rozpocząć swo­je drobne oportunistyczne kariery. Marcin Wolski, niepozbawiony talentu koncesjo­nowany satyryk z lat 70., którego słucho­wiska jako dziecko naprawdę lubiłem, był szefem Podstawowej Organizacji Partyjnej PZPR w Polskim Radiu. Także dla Krzysz­tofa Czabańskiego przynależność do PZPR była przez długie lata dźwignią dziennikar­skiej kariery. Członkiem tejże partii był je­den z autorów „Resortowych dzieci”, Jerzy Targalski, a jego ojciec pełnił nawet funk­cję redaktora naczelnego partyjnego kwar­talnika „Z Pola Walki”.
Nie mam im tego za złe. Tym bardziej- że Targalski porzucił partyjną karierę dla współpracy z KSS KOR, a partyjne kariery Wolskiego i Czabańskiego zakończyły się wraz z Solidarnością i stanem wojennym.
Jednak to, co w oczach publicystów „Do Rzeczy” czy „wSieci” kompromitowało­by wroga, to, z czego uczyniliby temat na zgrabny artykuł albo rozdział „Resor­towych dzieci” w przypadku Wolskie­go, Czabańskiego czy Targalskiego użyte przez nich nie będzie. Wszak w czasach rządów braci Kaczyńskich - jako szefo­wie Polskiego Radia - Targalski, Czabański i Wolski zatrudniali „niepokornych” masowo. Zatem została z nich zdjęta klą­twa pochodzenia, a nawet klątwa człon­kostwa w PZPR, która każdego innego pozbawiłaby wiarygodności.
Dorota Kania, jedna z autorek „Resorto­wych dzieci”, przyznaje w jednym z wywia­dów, że macocha, która ją wychowywała, „należała co prawda do PZPR, ale pilno­wała, żebyśmy nie opuszczały lekcji religii”. Tomaszowi Terlikowskiemu, który ten wywiad przeprowadzał na kolanach (czy­li jak zwykle), takie wyjaśnienie zupełnie wystarczy.
W całej tej metodologii „niepokornych” magiczny gen zła ujawnia się tylko wów­czas, jeśli nie wierzysz w zamach smoleń­ski, jeśli nie głosujesz na PiS. Albo jeśli wolisz wierzyć w Boga, zamiast w abp. Hosera czy o. Rydzyka. Natomiast kiedy jesteś z „niepokornymi” (a już szczególnie kie­dy „niepokornych” zatrudniasz), gen zła - niezależnie od przeszłości - zostaje z twojej krwi mistycznie wywabiony.
U progu ubiegłego wieku działacz socjalistyczny Au­gust Bebel nazwał antysemityzm socjalizmem dla głupców. To, co robi dziś antysalon, te genealogiczne rozwa­żania Targalskiego, Kani, Marosza, Gmyza czy Ziemkiewicza, to już jest genetyka dla durniów, genealogia dla idiotów. Któ­ra - przykro to przyznać - w każdej epo­ce ma wzięcie.
pogrzebany żywcem
bywalec

I trochę kultury wysokiej w duchu naszej nowej narodowej świadomości. Niedługo wszystko będzie narodowe. Radio, telewizja, gazety, szkoły, restauracje i wychodki. Zrobimy w tym kierunku więcej niż wielki mentor Jarosława Polskę Zbaw Hitler. A oto zapowiedziana poezja.
Błogosławiona macica, która cię nosiła!
I ta pierś duża, polska, co cię wykarmiła!
Błogosławiona pochwa, przez której otworek
Wyszedłeś na ten padół w pewien piękny wtorek!
I dlatego też wtorek, najdrożsi rodacy
Winien być po wsze czasy dniem wolnym od pracy!
(Kto nie wierzy niech sprawdzi - ten kaczy potworek
Naprawdę się urodził dokładnie we wtorek:)
Błogosławione jaja twojego rodzica!
I plemniki w tych jajach! Bo to jaj tych chcica
Sprawiła, że ten członek (też błogosławiony)
Do pochwy świątobliwej został wprowadzony.
I nastąpił wytrysk w efekcie którego
Mamy tu prezydenta. Niestety - kaczego
pogrzebany żywcem
bywalec

Na stronie avaaz.pl rozpoczęto zbieranie podpisów pod petycją o odebranie jego Świątobliwości Prezydentowi Dudzie I Kaczemu tytułu naukowego.
Niestety gdy próbowałem wejść na stronę okazało się, że znikła! Czyżby kolejny przypadek?
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

jakotako pisze: Udowodniłem Ci kłamstwa GW czarno na białym i to w sposób jaki sama chciałaś.
Kłamstwa GW? udowodniłeś drobną pomyłkę. Jeden artykuł. A taka podobno zakłamana ta gazeta.
Ja podałam Ci tych przykładów kilkanaście, a jestem w stanie wyłapać ich na stronach mediów prawicowych dużo więcej.
Tam jest dopiero rzeka kłamstw!

I kpiny zostaw sobie na inną okazję. Rozmawiamy poważnie, albo wcale.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Bez Erasmusa i edukacji domowej - czyli edukacja według PIS:

http://polska.newsweek.pl/szesciolatki- ... html#fp=nw

Pozdrawiam.m.
jakotako
zaufany użytkownik
Kontakt:

pogrzebany żywcem pisze:Na stronie avaaz.pl rozpoczęto zbieranie podpisów pod petycją o odebranie jego Świątobliwości Prezydentowi Dudzie I Kaczemu tytułu naukowego.
Niestety gdy próbowałem wejść na stronę okazało się, że znikła! Czyżby kolejny przypadek?
A jaki był 1 przypadek?
jakotako
zaufany użytkownik
Kontakt:

moi pisze:/.../
Kłamstwa GW? udowodniłeś drobną pomyłkę. Jeden artykuł. A taka podobno zakłamana ta gazeta.
Ja podałam Ci tych przykładów kilkanaście, /.../
Udowodniłem 10 kłamstw w 1 artykule, to wyjątkowe zagęszczenie fałszu :!:
A Ty nie podałaś ani 1 przykładu w 2 stronę z nie kilkanaście
jakotako
zaufany użytkownik
Kontakt:

Obrazek
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

I co ma iść siedzieć? Czyli takie rozumowanie, jak z nami, ma inne poglądy, może obraża to ma iść siedzieć? Pamiętajcie sobie, pamiętajcie.

Bardzo dobrze, że misiek ze zdjęcia siedzieć nie poszedł.
nic
jakotako
zaufany użytkownik
Kontakt:

Oczywiście, że b. dobrze :P
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

jakotako pisze:
moi pisze:/.../
Ja podałam Ci tych przykładów kilkanaście, /.../
Udowodniłem 10 kłamstw w 1 artykule, to wyjątkowe zagęszczenie fałszu :!:
Sprawdziłam tylko jedno, ale sprawdzą wszystkie dane, bo mediom prawicowym nie można ufać.
jakotako pisze: A Ty nie podałaś ani 1 przykładu w 2 stronę z nie kilkanaście
No chyba żartujesz? Cofnij się kilka postów wstecz:

1) zarobki Kijowskiego
2) jego współpraca z PZPN
3) imigranci przemycający broń
4) doniesienia Kamila Bulonisa
5) 200 tys. na manifestacji KOdu - strona zmanipulowana w programie graficznym
6) informacja, że za KOd-em stoją służby specjalne...

Dodam, że w żadnym z tych przypadków nie podano dowodów, argumentów, odpowiednich cytatów - posłużono się jedynie kłamstwem i manipulacją.
Chcesz więcej? Zaraz przejrzę Frondę.

Pozdrawiam.m.
Gehenna
zaufany użytkownik

Post autor: Gehenna »

.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 4:21 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Tak ucierpią wszystkie dzieci, które nie nadają się do szkoły, nawet tej integracyjnej. Rząd skaże je na nieistnienie i brak wykształcenia, bo dyrektorom szkół już nie będzie się opłacało przyjmować do szkoły dzieci w ramach edukacji domowej.

A zabranie najlepszym studentom stypendiów na studia zagraniczne? Też strzał w kolano.

Pozdrawiam.m.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”