KOD
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: KOD
Ale kogo prosisz o wskazanie i z jakiej parafiimoi pisze:/.../Tu jest artykuł z GW, na który powołuje się Niezależna. Prosiłabym o wskazanie, w którym miejscu GW zmienia swoją argumentację o niepłaceniu alimentów: /.../

Wymyśliłaś sobie jakiś problem to sama sobie wskazuj a poza tym jak podajesz art. to podaj linka.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Jeśli kogoś oskarżasz, to trzeba udowodnić winę. A Ty pokazujesz tylko przerobione w programach graficznych obrazki, niepochodzące z oryginalnych stron GW. Albo opinie pochodzące z mediów prawicowych, bez stosownych cytatów, popierających ich tezę o braku wiarygodności GW.
Nic nie będę szukać. Dla mnie GW jest obiektywnym medium. Jeśli chcesz udowodnić jej brak wiarygodności i manipulację, to wykaż to. Ale nie zmanipulowanymi obrazkami z wykopu, tylko oryginalnymi artykułami i cytatami z nich.
Pozdrawiam.m.
Nic nie będę szukać. Dla mnie GW jest obiektywnym medium. Jeśli chcesz udowodnić jej brak wiarygodności i manipulację, to wykaż to. Ale nie zmanipulowanymi obrazkami z wykopu, tylko oryginalnymi artykułami i cytatami z nich.
Pozdrawiam.m.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Błąd we wskazanej przez Ciebie ikonografice z GW polegała na tym, że autorzy oparli się na Tax Credit. I Tax Credit w Irlandii rzeczywiście wynosi 1650 euro. Tylko, że Tax Credit to nie kwota wolna od podatku, tylko rodzaj ulgi podatkowej – to nie kwota, do której nie płaci się podatku, ale kwota, o którą należny podatek jest pomniejszany.
"Zestawienie kwot wolnych od podatku w krajach UE przygotowali dla Wyborczej eksperci z firmy doradczej KPMG". - jak czytamy w artykule. I do nich należy mieć pretensję.
Nie myli się tylko ten, co nic nie robi. Z tego, co wiem Niezależna w ogóle nie zadaje sobie trudu zatrudniania ekspertów. Z palca wysysają sobie dane dowolne: o wysokości zarobków Kijowskiego, o ilości ludzi w manifestacji KOd-u. Rzetelne media? Wątpię.
Pozdrawiam.m.
"Zestawienie kwot wolnych od podatku w krajach UE przygotowali dla Wyborczej eksperci z firmy doradczej KPMG". - jak czytamy w artykule. I do nich należy mieć pretensję.
Nie myli się tylko ten, co nic nie robi. Z tego, co wiem Niezależna w ogóle nie zadaje sobie trudu zatrudniania ekspertów. Z palca wysysają sobie dane dowolne: o wysokości zarobków Kijowskiego, o ilości ludzi w manifestacji KOd-u. Rzetelne media? Wątpię.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Kłamstw jest tam min. 10 więc nie kłam że jest 1
Masz tu konkretny link z tymi kłamstwami;
http://wyborcza.pl/1,75248,15626590,Pol ... datki.html
A tu masz opis i listę kłamstw oraz szereg dowodów w postaci linków do wiarygodnych żródeł;
http://www.wykop.pl/artykul/2412254/gaz ... atku-w-ue/ [link ten już publikowałem]
Czego jeszcze tu nie rozumiesz

Masz tu konkretny link z tymi kłamstwami;
http://wyborcza.pl/1,75248,15626590,Pol ... datki.html
A tu masz opis i listę kłamstw oraz szereg dowodów w postaci linków do wiarygodnych żródeł;
http://www.wykop.pl/artykul/2412254/gaz ... atku-w-ue/ [link ten już publikowałem]
Czego jeszcze tu nie rozumiesz

- moi
- moderator
- Kontakt:
Tak jak napisałam wcześniej - ikonografikę przygotowali eksperci z firmy doradczej KPMG. Do nich trzeba mieć pretensję.jakotako pisze:Kłamstw jest tam min. 10 więc nie kłam że jest 1![]()
Przeanalizowałam tylko jeden przypadek, ale sądzę, że błąd polegał na tym samym: zamiast kwoty wolnej od podatku eksperci mylnie wzięli pod uwagę ulgę podatkową.
Niezależna nie zatrudnia w ogóle ekspertów. Republika to samo. O Frondzie nie wspomnę. Dane biorą z kosmosu.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Po 1; Ładnych GW zatrudnia "ekspertów" skoro narobili tyle błędów w 1, prostym zestawieniu.moi pisze:/.../Tak jak napisałam wcześniej - ikonografikę przygotowali eksperci z firmy doradczej KPMG. Do nich trzeba mieć pretensję. /.../
Po 2; Skoro kłamstwa już wyszły na jaw to powinni to poprawić a nie zrobili tego

Nie wiedzą

To na przyszłość zanim się wypowiesz przeanalizuj wszystkie inaczej nie zabieraj głosu no chyba, że się lubisz ośmieszać. Kłamstwa były tam różne i nie polegały na tym samymmoi pisze:/.../Przeanalizowałam tylko jeden przypadek, ale sądzę, że błąd polegał na tym samym: /.../

Udowodniłem Ci kłamstwa GW czarno na białym i to w sposób jaki sama chciałaś.
Nie musisz dziękować.
-
- bywalec
Świetny tekst analizujący metody obecnej władzy i ich zwolenników na niszczenie ludzi. Polowanie na czarownice, na wrogów klasowych nowego reżimu trwa! Że też nie zablokowano tego tekstu.
Metoda likwidowania przez antysalon dziennikarskich przeciwników i konkurentów jest prosta. Faktycznym kluczem wybrania kogoś do likwidacji jest jego aktualne stanowisko ideowe - to, czy dzisiaj jest „z nami”, czy „przeciwko nam”. Ale do zniszczenia jego wiarygodności, do unieważnienia poglądów używa się argumentów dotyczących jego rodziny, genealogii, narodowości.
Przeciwnika „niepokornych” najbardziej dyskwalifikuje „pochodzenie od żydokomuny”. Ale jeśli to podstawowe kryterium nie jest wypełnione, kompromituje też choćby otarcie się kogokolwiek z rodziny o PRL na poziomie członkostwa w PZPR, a nawet w tym nieszczęsnym ORMO. To staje się „dowodem”, że poglądy jakiegoś dziennikarza czy publicysty są całkowicie zdeterminowane jego niewłaściwym pochodzeniem. Nie trzeba wówczas z nimi uczciwie polemizować, bo przecież jasne jest, że zostały odziedziczone po „stryjku z Wehrmachtu” albo „wujence z PZPR”.
Uderza przy tym absolutna dowolność i uznaniowość tej metodologii. Kiedy ośmielony sukcesem „Resortowych dzieci” jeden z autorów książki, dziennikarz „Gazety Polskiej” Maciej Marosz, zaatakował polskie feministki (w tekście „Resortowe feministki” z „Gazety Polskiej Codziennie”), poglądy Agnieszki Graff na równouprawnienie kobiet zostały przez niego skompromitowane tym, że jeden z braci jej dziadka był prokuratorem w czasach stalinowskich. Fakt, że matka Agnieszki Graff (w końcu bliższa rodzina), Katarzyna Rosner, była związana z opozycją demokratyczną, a potem działała w NSZZ Solidarność - także w stanie wojennym - nie miało dla Marosza żadnego znaczenia.
Z kolei Rafał Ziemkiewicz w tekście „Z cudzej piersi się wyrwało” próbował unieważnić głos Agnieszki Holland, która pozytywnie oceniła „Sąsiadów” Tomasza Grossa. Oczywiście też z powodu jej niewłaściwego pochodzenia. Jego zdaniem Holland w imieniu Polaków w ogóle nie ma prawa się wypowiadać. A wydawałoby się, że wkład do kultury narodowej reżyserki „Aktorów prowincjonalnych”, „Gorączki” czy nominowanego do Oscara filmu „W ciemności” jest nie mniej, a może nawet nieco bardziej cenny niż cała zaangażowana publicystyka Ziemkiewicza... Jednak pochodzenie jest drugorzędne. Jeśli „jesteś z nami”, jeśli „zatrudniasz niepokornych”, wówczas klątwa genów i pochodzenia będzie z ciebie zdjęta. Nie tylko wybory twoich krewnych będą ci wybaczone, ale nawet twoje własne. Metoda jest groteskowa, bo wielu „niepokornych” też miało rodziny w PZPR (PRL w ogóle wyglądało trochę inaczej niż w czarno-białej mitologii antysalonu). Czasem nawet sami „niepokorni” zdążyli się jeszcze do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej zapisać, żeby rozpocząć swoje drobne oportunistyczne kariery. Marcin Wolski, niepozbawiony talentu koncesjonowany satyryk z lat 70., którego słuchowiska jako dziecko naprawdę lubiłem, był szefem Podstawowej Organizacji Partyjnej PZPR w Polskim Radiu. Także dla Krzysztofa Czabańskiego przynależność do PZPR była przez długie lata dźwignią dziennikarskiej kariery. Członkiem tejże partii był jeden z autorów „Resortowych dzieci”, Jerzy Targalski, a jego ojciec pełnił nawet funkcję redaktora naczelnego partyjnego kwartalnika „Z Pola Walki”.
Nie mam im tego za złe. Tym bardziej- że Targalski porzucił partyjną karierę dla współpracy z KSS KOR, a partyjne kariery Wolskiego i Czabańskiego zakończyły się wraz z Solidarnością i stanem wojennym.
Jednak to, co w oczach publicystów „Do Rzeczy” czy „wSieci” kompromitowałoby wroga, to, z czego uczyniliby temat na zgrabny artykuł albo rozdział „Resortowych dzieci” w przypadku Wolskiego, Czabańskiego czy Targalskiego użyte przez nich nie będzie. Wszak w czasach rządów braci Kaczyńskich - jako szefowie Polskiego Radia - Targalski, Czabański i Wolski zatrudniali „niepokornych” masowo. Zatem została z nich zdjęta klątwa pochodzenia, a nawet klątwa członkostwa w PZPR, która każdego innego pozbawiłaby wiarygodności.
Dorota Kania, jedna z autorek „Resortowych dzieci”, przyznaje w jednym z wywiadów, że macocha, która ją wychowywała, „należała co prawda do PZPR, ale pilnowała, żebyśmy nie opuszczały lekcji religii”. Tomaszowi Terlikowskiemu, który ten wywiad przeprowadzał na kolanach (czyli jak zwykle), takie wyjaśnienie zupełnie wystarczy.
W całej tej metodologii „niepokornych” magiczny gen zła ujawnia się tylko wówczas, jeśli nie wierzysz w zamach smoleński, jeśli nie głosujesz na PiS. Albo jeśli wolisz wierzyć w Boga, zamiast w abp. Hosera czy o. Rydzyka. Natomiast kiedy jesteś z „niepokornymi” (a już szczególnie kiedy „niepokornych” zatrudniasz), gen zła - niezależnie od przeszłości - zostaje z twojej krwi mistycznie wywabiony.
U progu ubiegłego wieku działacz socjalistyczny August Bebel nazwał antysemityzm socjalizmem dla głupców. To, co robi dziś antysalon, te genealogiczne rozważania Targalskiego, Kani, Marosza, Gmyza czy Ziemkiewicza, to już jest genetyka dla durniów, genealogia dla idiotów. Która - przykro to przyznać - w każdej epoce ma wzięcie.
-
- bywalec
I trochę kultury wysokiej w duchu naszej nowej narodowej świadomości. Niedługo wszystko będzie narodowe. Radio, telewizja, gazety, szkoły, restauracje i wychodki. Zrobimy w tym kierunku więcej niż wielki mentor Jarosława Polskę Zbaw Hitler. A oto zapowiedziana poezja.
Błogosławiona macica, która cię nosiła!
I ta pierś duża, polska, co cię wykarmiła!
Błogosławiona pochwa, przez której otworek
Wyszedłeś na ten padół w pewien piękny wtorek!
I dlatego też wtorek, najdrożsi rodacy
Winien być po wsze czasy dniem wolnym od pracy!
(Kto nie wierzy niech sprawdzi - ten kaczy potworek
Naprawdę się urodził dokładnie we wtorek:)
Błogosławione jaja twojego rodzica!
I plemniki w tych jajach! Bo to jaj tych chcica
Sprawiła, że ten członek (też błogosławiony)
Do pochwy świątobliwej został wprowadzony.
I nastąpił wytrysk w efekcie którego
Mamy tu prezydenta. Niestety - kaczego
-
- bywalec
Na stronie avaaz.pl rozpoczęto zbieranie podpisów pod petycją o odebranie jego Świątobliwości Prezydentowi Dudzie I Kaczemu tytułu naukowego.
Niestety gdy próbowałem wejść na stronę okazało się, że znikła! Czyżby kolejny przypadek?
Niestety gdy próbowałem wejść na stronę okazało się, że znikła! Czyżby kolejny przypadek?
- moi
- moderator
- Kontakt:
Kłamstwa GW? udowodniłeś drobną pomyłkę. Jeden artykuł. A taka podobno zakłamana ta gazeta.jakotako pisze: Udowodniłem Ci kłamstwa GW czarno na białym i to w sposób jaki sama chciałaś.
Ja podałam Ci tych przykładów kilkanaście, a jestem w stanie wyłapać ich na stronach mediów prawicowych dużo więcej.
Tam jest dopiero rzeka kłamstw!
I kpiny zostaw sobie na inną okazję. Rozmawiamy poważnie, albo wcale.
Pozdrawiam.m.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Bez Erasmusa i edukacji domowej - czyli edukacja według PIS:
http://polska.newsweek.pl/szesciolatki- ... html#fp=nw
Pozdrawiam.m.
http://polska.newsweek.pl/szesciolatki- ... html#fp=nw
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
A jaki był 1 przypadek?pogrzebany żywcem pisze:Na stronie avaaz.pl rozpoczęto zbieranie podpisów pod petycją o odebranie jego Świątobliwości Prezydentowi Dudzie I Kaczemu tytułu naukowego.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Udowodniłem 10 kłamstw w 1 artykule, to wyjątkowe zagęszczenie fałszumoi pisze:/.../
Kłamstwa GW? udowodniłeś drobną pomyłkę. Jeden artykuł. A taka podobno zakłamana ta gazeta.
Ja podałam Ci tych przykładów kilkanaście, /.../

A Ty nie podałaś ani 1 przykładu w 2 stronę z nie kilkanaście
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
I co ma iść siedzieć? Czyli takie rozumowanie, jak z nami, ma inne poglądy, może obraża to ma iść siedzieć? Pamiętajcie sobie, pamiętajcie.
Bardzo dobrze, że misiek ze zdjęcia siedzieć nie poszedł.
Bardzo dobrze, że misiek ze zdjęcia siedzieć nie poszedł.
nic
- moi
- moderator
- Kontakt:
Sprawdziłam tylko jedno, ale sprawdzą wszystkie dane, bo mediom prawicowym nie można ufać.jakotako pisze:Udowodniłem 10 kłamstw w 1 artykule, to wyjątkowe zagęszczenie fałszumoi pisze:/.../
Kłamstwa GW? udowodniłeś drobną pomyłkę. Jeden artykuł. A taka podobno zakłamana ta gazeta.
Ja podałam Ci tych przykładów kilkanaście, /.../![]()
No chyba żartujesz? Cofnij się kilka postów wstecz:jakotako pisze: A Ty nie podałaś ani 1 przykładu w 2 stronę z nie kilkanaście
1) zarobki Kijowskiego
2) jego współpraca z PZPN
3) imigranci przemycający broń
4) doniesienia Kamila Bulonisa
5) 200 tys. na manifestacji KOdu - strona zmanipulowana w programie graficznym
6) informacja, że za KOd-em stoją służby specjalne...
Dodam, że w żadnym z tych przypadków nie podano dowodów, argumentów, odpowiednich cytatów - posłużono się jedynie kłamstwem i manipulacją.
Chcesz więcej? Zaraz przejrzę Frondę.
Pozdrawiam.m.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Tak ucierpią wszystkie dzieci, które nie nadają się do szkoły, nawet tej integracyjnej. Rząd skaże je na nieistnienie i brak wykształcenia, bo dyrektorom szkół już nie będzie się opłacało przyjmować do szkoły dzieci w ramach edukacji domowej.
A zabranie najlepszym studentom stypendiów na studia zagraniczne? Też strzał w kolano.
Pozdrawiam.m.
A zabranie najlepszym studentom stypendiów na studia zagraniczne? Też strzał w kolano.
Pozdrawiam.m.