KOD
Moderator: moderatorzy
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: KOD
Zanim zamknięto możliwość pisania komentarzy w GW np. pełno było tam zdjęć, które TY także na naszym forum umieszczałeś: muzułmanin z kozą, itp. I stosowny komentarz. Przyznasz, że to poziom dyskusji równy błotu?
Do tego popis agresji, zastraszania i nienawiści ze strony przeciwników przyjmowania uchodźców.
A co do Michnika. Skoro obarczasz go winą za błędy brata, to obarczysz go także winą za wybuch drugiej wojny światowej, itp. bzdury. To ten sam poziom argumentacji.
Pozdrawiam.m.
Do tego popis agresji, zastraszania i nienawiści ze strony przeciwników przyjmowania uchodźców.
A co do Michnika. Skoro obarczasz go winą za błędy brata, to obarczysz go także winą za wybuch drugiej wojny światowej, itp. bzdury. To ten sam poziom argumentacji.
Pozdrawiam.m.
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Ktoś tak myślał, ja tylko powtórzyłem czyjeś myśli
Kilka dni temu, nawet nie wiem czy o ten wątek chodziło.

Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- moi
- moderator
- Kontakt:
Nie podałeś mi powodu, dla którego umieszczasz tu ten materiał. Nie uzasadniłeś w jaki sposób Michnik ma odpowiadać za przestępstwa popełnione przez brata. Może wkleić też materiały jak AK likwidowało Żydów? Co na to powiesz? Myślisz, że to będzie miało związek z KOD-em?
Albo jeszcze umieść zdjęcie muzułmanina z kozą.
Post przenoszę do "nieaktualnych tematów". Mogę też z niego wydzielić osobny wątek, byśmy mogli tam podyskutować bez off-topu.
Co Ci bardziej odpowiada?
Pozdrawiam.m.
Post przenoszę do "nieaktualnych tematów". Mogę też z niego wydzielić osobny wątek, byśmy mogli tam podyskutować bez off-topu.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nie, nie przyznammoi pisze:Zanim zamknięto możliwość pisania komentarzy w GW np. pełno było tam zdjęć, które TY także na naszym forum umieszczałeś: muzułmanin z kozą, itp. I stosowny komentarz. Przyznasz, że to poziom dyskusji równy błotu? /.../

Jak się Michnikowi nie podoba wolność słowa w Polsce to niech założy swoją gazetkę na Kubie albo w Korei Północnej
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nigdy nigdzie nie napisałem, że Michnik ma odpowiadać za morderstwa czy inne przestępstwa brata.moi pisze:Nie podałeś mi powodu, dla którego umieszczasz tu ten materiał. Nie uzasadniłeś w jaki sposób Michnik ma odpowiadać za przestępstwa popełnione przez brata. Może wkleić też materiały jak AK likwidowało Żydów? Co na to powiesz? Myślisz, że to będzie miało związek z KOD-em?
Pozdrawiam.m.
Napisałem tylko co to za rodzinka żeby ludzie to wiedzieli. Czyż to nie ciekawe z kim A. Michnik dzieli geny?
Ze zbrodniarzem

-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Skoro zależy mu na wolności słowa to dlaczego blokuje komentarzemoi pisze:Zdaje się, że to właśnie Michnikowi zależy na wolności słowa. Niedługo GW będzie jedynym niezależnym medium. Wspomnisz moje słowa.
Pozdrawiam.m.

Widzę tu rażącą sprzeczność

Nie wspomnę Twych słów
- moi
- moderator
- Kontakt:
A inni bracia/siostry, których rodzeństwo popełni przestępstwo? Mają popełnić samobójstwo z tego powodu? Bo dzielą wspólne geny?jakotako pisze: Napisałem tylko co to za rodzinka żeby ludzie to wiedzieli. Czyż to nie ciekawe z kim A. Michnik dzieli geny?
Ze zbrodniarzem
Czyś Ty na głowę upadł? Każdy sam odpowiada za swoje winy. I wyciąganie komuś ojca w UB, czy brata mordercy jest bez sensu.
Michnik miał swoją własną drogę, inną niż jego brat. Nie on popełniał zbrodnie.
A moje słowa co mają tu do tego? Bo nie widzę związku?Nie wspomnę Twych słów
Pozdrawiam.m.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Mati, jeżeli nie masz nic do powiedzenia, to bardzo proszę, nie zabieraj głosu w dyskusji - nie zaśmiecaj wątku. Jest tyle innych, fajnych wątków, gdzie można pisać bez związku: "Skojarzenia", "Chcę powiedzieć, że...", itp. - polecam tak skierować swoją aktywność.Mati pisze:Ktoś tak myślał, ja tylko powtórzyłem czyjeś myśliKilka dni temu, nawet nie wiem czy o ten wątek chodziło.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego
także te niewykonane;
http://ppiop.rcl.gov.pl/?r=orzeczenia%2Findex
także te niewykonane;
http://ppiop.rcl.gov.pl/?r=orzeczenia%2Findex
- moi
- moderator
- Kontakt:
Jeśli uważasz, że ktoś odpowiada za czyny innego dorosłego człowieka, to faktycznie jest z Tobą coś nie w porządku.
Czy Ty odpowiadasz za moje czyny? Za czyny swojego brata, kuzyna, ojca? Zastanów się.
Pozdrawiam.m.
Czy Ty odpowiadasz za moje czyny? Za czyny swojego brata, kuzyna, ojca? Zastanów się.
Pozdrawiam.m.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Ty nie przekonasz mnie, że jest dobrze, a ja nie przekonam Ciebie, że źle się dzieje.
Więc odpuść sobie prywatne wycieczki. Jeśli masz coś ważnego do powiedzenia, to po prostu to mów (bez spersonalizowanych uwag pod moim adresem).
Prezydent Duda podpisał ustawę o TK dając tym samym dowód, że jest prezydentem jednej partii.
KOD szykuje odpowiedź - projekt obywatelskiej ustawy o TK:
Pozdrawiam.m.
Więc odpuść sobie prywatne wycieczki. Jeśli masz coś ważnego do powiedzenia, to po prostu to mów (bez spersonalizowanych uwag pod moim adresem).
Prezydent Duda podpisał ustawę o TK dając tym samym dowód, że jest prezydentem jednej partii.
KOD szykuje odpowiedź - projekt obywatelskiej ustawy o TK:
http://www.komitetobronydemokracji.pl/o ... tualizacjaCo zakłada nasza ustawa?
Powrót do pierwotnej ustawy o Trybunale Konstytucyjnym
z czerwca 2015 roku, z następującymi zmianami:
Wybór sędziów Trybunału będzie dokonywany większością 2/3 głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów.
Zwiększy się krąg podmiotów, które mogą zgłaszać kandydatów: Prezydent Rzeczypospolitej, Krajowa Rada Sądownictwa, Zgromadzenia Ogólne sędziów Sądu Najwyższego i Naczelnego Sądu Administracyjnego.
Powierzy się dalsze sprawowanie obowiązków sędziemu Trybunału, którego kadencja upłynęła – aby uniknąć paraliżu Trybunału w przypadku, gdy Sejm nie jest w stanie podjąć decyzji o wyborze.
Wprowadza się kadencyjność Prezesa i Wiceprezesa Trybunału (6 lat).
Sędzia będzie składał ślubowanie przed Marszałkiem Sejmu na tym samym posiedzeniu, na którym sędzia został wybrany.
Utrzymanie – jak dotychczas – składów orzekających i zwykłej większości głosów w orzekaniu:
Pełny Skład: 15 sędziów, przy kworum 9 sędziów
Skład Pięcioosobowy (dla większości spraw)
Skład Trzyosobowy
Zgromadzenie Ogólne sędziów będzie podejmowało decyzje bezwzględną większością głosów w obecności przynajmniej 10 sędziów TK (decyzje dotyczące wewnętrznych spraw Trybunału).
Usuwa się utrudnienia proceduralne wprowadzone przez ostatnie ustawy nowelizujące: terminy 3 i 6 miesięcy od zawiadomienia o rozprawie, w których nie można przeprowadzić rozprawy i konieczność wyznaczania rozpraw w kolejności wpływu wniosków.
Pozdrawiam.m.