KOD

Moderator: moderatorzy

Matt
moderator
moderator

Re: KOD

Post autor: Matt »

moi pisze:
Powiem CI na czym polega różnica: faule zdarzają się w każdej drużynie piłkarskiej, ale jeśli zawodnicy jednej drużyny nie uznają czerwonych kartek, to gra skończona. Nie ma gry.

Pozdrawiam.m.
Oczywiście ze tak i to dotyczy wszystkich partii dla tego PO -PSL przegrało wybory właśnie dlatego iż wielokrotnie łamało prawo :

Jak byś moi zapomniała to przypominam - Afery za rządów PO-PSL :
Afera Taśmowa, Afera Hazardowa, Afera Stadionowa, Afera Stoczniowa, Afera Autostradowa, Afera Ambergold, Afera Gazowa, Afera Wyciągowa.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Wyliczyć Ci afery z ramienia PIS i partii prawicowych? Madryt Hoffmana i SKOK-i to tylko te najmniejsze.

Pozdrawiam.m.
pogrzebany żywcem
bywalec

Post autor: pogrzebany żywcem »

Połowa tych tzw afer aferami nie jest, lub nie miała z nimi nic wspólnego z PO. Przykładem tzw. Afera Gazowa

http://www.se.pl/wiadomosci/polska/afer ... 47016.html

Jedyne co mi się udało znaleźć na temat tej afery to informacje o PISowskim ministrze Jasińskim, który nie wiadomo czy przekupiony, czy po prostu niekompetentny podarował Rosjanom 600 milionów za nic. To też wina PO? Przypominam, że Jasiński za swoje działania nie poniósł żadnej odpowiedzialności, wręcz przeciwnie. Po ostatnich wyborach w ramach karuzeli stanowisk został prezesem Orlenu. Mam nadzieję, że od tamtego czasu nauczył się już czytać umowy.

Inny przykład to to tzw. afera stadionowa. To lokalna wrocławska afera. Dutkiewicz jest w takim samym stopniu politykiem PO jak i PIS, bo obie partie go popierały gdy startował. Odpowiedzialni stracili stanowiska, przeprowadzone zostały śledztwa i zapadły wyroki.

Dalej nie chciało mi się sprawdzać.

Klasyczna historia. Przeciwnicy winni wszystkiego, od gradobicia, przez suszę, po urodzenie się cielęcia z dwoma głowami.

PIS nie wygrał z powodu tych tzw. afer. Pis wygrał głosami zindoktrynowanymych przez kościół najmłodszych obywateli, często pierwszy raz oddającymi głos. Do tego doszły głosy betonu PISowskiego. Ludzi takich jak Zbyszek, którzy łykają jak gęsi historię o zamachu, mędrcach Syjonu, masonach, iluminatach, żydach i wszechobecnych komunistach. Sporo głosów na nich oddali tez najbiedniejsi skuszeni perspektywą obniżenia wieku emerytalnego i zwiększenia kwoty wolnej od podatku.

Szczególnie boli sprawa tych młodych i biednych. Niestety każde rządy po 89 roku jedynie dokręcały śrubę nie licząc się z cierpieniami społeczeństwa. Także Kaczyński ze swoim PC za AWS. Ludzi ubogich zdradziła nawet lewica. Nie może więc dziwić, że kiedy jakaś partia powiedziała "zrobimy coś dla was" ludzie zwrócili się ku niej.

Co zaś do młodych to mrówcza praca katechetów i księży. Państwo zupełnie odpuściło edukację patriotyczną i przestało się na mocy konkordatu interesować treściami głoszonymi podczas lekcji religii i na kościelnych uczelniach takich jak KUL. Niszę skwapliwie wypełnił kler wbijając do głów młodym Polakom, że polskość to katolicyzm, podporządkowanie kościołowi i nacjonalizm.
jakotako pisze:Lider Komitetu Obrony Demokracji zalega z alimentami na dzieci na ponad 80 tysięcy złotych

http://www.se.pl/wiadomosci/polityka/li ... 54961.html
No patrzcie. Na stos z nim! Niesamowite ktoś z reżimowym dziennikarzy wszedł na jego bloga i przeczytał co sam napisał. Oni potrafią czytać. Sądząc choćby po Jasińskim miałem co do tego wątpliwości. Wydawało mi się, że to środowisko ogranicza się do słuchania kazań i radia maryja.

Człowiek wyraźnie pisał, że był bezrobotny i nie miał z czego płacić. Życiowa sprawa. Biedak już nie ma prawa prowadzić działalności obywatelskiej? Tylko nachapane tłuste misie z PISu jak Biernacki, i księża mają do tego prawo w Polsce? Swoją drogą jak to się ma do głoszonych do tej pory informacji jakoby byli wszyscy opłacani przez żydowskich bankierów. Coś im słabo płacą. No bo przecież prawi i sprawiedliwi nie zniżyli by się do kłamstwa, co to to nie. :D
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

zbyszek pisze:
Zoll jest "autorytetem Polski Ludowej".
Nie wiem, skąd masz takie informacje? prof. Zoll był od zawsze związany z ruchem solidarnościowym, uczestniczył w obradach Okrągłego Stołu, jako doradca Solidarności właśnie. To, że żył w czasach PRl-u nie czyni go "autorytetem Polski Ludowej".
Chyba za daleko wybiegłeś z interpretacją?

I jeśli nie widzisz dyskryminacji w zawetowaniu ustawy o osobach transpłciowych przez prezydenta, to chyba nie wiesz, o czym mówisz, Zbyszku.

A zasada rozpatrywania ustaw w trzech odczytaniach (artykuł 119 konstytucji)? Nie widzisz, że PIS idzie na skróty, by tylko uchwalić swoje ustawy jak najszybciej?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Ustawa o TK autorstwa PIS przegłosowana.
To nie demontaż TK, to demontaż konstytucji, państwa prawa, robiony w sposób "cząstkowy". Media, służba cywilna, TK. Wszystko zmielili.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

Post autor: Wiktor »

Obawiam się Moi, że tu już argumenty merytoryczne od dawna przestały mieć znaczenie. Liczy się teraz co innego, co to nie wiem, bo to chyba nawet nie światopogląd, tylko zadawnione urazy osobiste i poczucie frustracji.

Pozdrawiam!

P.S. Chciałem zapytać, czy wiadomości prywatne na forum działają?
...zwierzę morskie, które żyje na lądzie i chciałoby fruwać
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Wiktor pisze:
P.S. Chciałem zapytać, czy wiadomości prywatne na forum działają?
Działają, ale może Ci wyskakiwać informacja, że PW nie została wysłana. Wtedy sprawdź w "wysłanych" lub "oczekujących". Jeżeli nowa PW tam jest, to znaczy, że się wysłała.

Fajnie, że znowu tu jesteś z nami :)

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

Pytałem, bo wysłałem Ci dwie, i nie było ich w oczekujących na wysłanie, ani wysłanych, nie otrzymałem też żadnej odpowiedzi od Ciebie, więc uznałem, że się obraziłaś :(
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Nie, niestety, nie otrzymałam od Ciebie żadnych PW.
Jak mogłabym się na Ciebie obrazić? Cieszę się, że się odezwałeś :)

Forum na nowych serwerach jeszcze ma trochę problemów. Zbyszek jest teraz chyba bardzo zajęty. Miejmy nadzieję, że z czasem się z tym upora.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

Słuchaj, spróbuję ci wysłać wiadomość bezpośrednio na maila (zdaje się, że jest taka opcja), daj znać, jeśli dojdzie.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Wiadomości na e-mail nie dostałam, ale doszła PW. Już odpisałam.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Prawnik Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka przez osiem godzin prosił przewodniczącego komisji ustawodawczej Marka Asta o głos. Po ośmiu godzinach, gdy większość poprawek była już przegłosowana, opuścił salę.
Trudno o bardziej przekonujący dowód na to, jak traktowany jest głos obywateli w sprawie tak ważnej dla przestrzegania praw i wolności człowieka oraz dla stałych reguł pozwalających na funkcjonowanie demokracji konstytucyjnej - mówi Danuta Przywara, prezes Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. I dodaje:

- Jest mi przykro i jestem zła. Przez dwadzieścia parę lat budowaliśmy trwały gmach państwa prawnego, w którym funkcjonowanie wszystkich instytucji uregulowane było przez akceptowane przez większość sił politycznych reguły. Pozwalało to m.in. na przekazywanie sobie nawzajem władzy, na pewność obrotu prawnego. Oczywiście nie oznacza to, że nie było już nic do zrobienia i poprawienia, tym niemniej dawało to spokojną pewność. Teraz to jest burzone.
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226, ... rects=true

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

A zarzekali się, że nie będzie zemsty :(
"Tak smakuje bycie w opozycji: mniam, mniam" - poseł Krystyna Pawłowicz
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Powstaje projekt ustawy obywatelskiej o przeprowadzenie referendum z zapytaniem, czy jesteś za skróceniem kadencji sejmu i obecnego prezydenta.
Podpisy zbierze się szybko, ale co zrobić, by projekt ustawy nie wylądował w koszu?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Jest drugi projekt ustawy, przygotowywany przez KOD, w sprawie TK.
Czy trafi do kosza? Co można zrobić, by tak się nie stało?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

Jak ktoś ci pluje w twarz - wtedy argumentujesz, przekonujesz go, że czyni źle, cytujesz paragrafy z konstytucji, czy po prostu walisz w mordę. I tak to się niestety skończy. Kasandra
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik
Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
Gadu-Gadu: Czarnokrwista

Post autor: Francesco »

Ustawa o mediach bodajże już podpisana przez chujków z PIS co nadają się na ścięcie. Podobnie ustawa o wolnym gmo, bez etykiet uświadamiających co jesz. Również przez boszka z pispasozydków. Sądny dzień dla chujków nadejdzie. Prosto od prawdziwych Panów tego świata. A nie podrobów co się rządzą, ułomów, pseudoprofesorów, czy uchlejusów Kukizów - fałszywych chujków. Kukiz to też pasozydek.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik
Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
Gadu-Gadu: Czarnokrwista

Post autor: Francesco »

Zawsze byłeś Zbyszku po ich stronie? Ciekawe jakie masz profity z tego co robisz ;) Wciągając w to dobrych ludzi.
[youtube]pH5BBKHKlQ8[/youtube]
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
jakotako
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: jakotako »

[youtube]xRFzCykuHLg[/youtube]
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Post autor: JudasHonor »

Gdyby brać wszystko na trzeźwo, to każdy olał by ten kolejny cyrk z KOD, Sejmem, ustawami, TK, naginaniem i łamaniem prawa. Dlatego potrzebne są emocje, krzyki, oburzenie, atmosfera zagrożenia bezpieczeństwa narodowego i iluzoryczne poczucie walki o wyższy cel. Dzięki emocjom schodzimy z logicznego rozumowania na emocjonalne, tzw regresja. Na tym poziomie, argumentem staje się nie logiczny dowód, lecz sympatia lub antypatia do danej grupy politycznej. Wszyscy zostaliśmy wciągnięci poprzez emocje w tą szopkę. Nie ma znaczenia czy to PO, Nowoczesna, PiS czy Kukiz, oni znów zrobili ludzi w trąbę. Emocje, media nadały autentyczności całemu cyrkowi. Zapomnieliśmy, że każdy z nich to złodziej, że im zależy tylko na utrzymaniu stołków. Niczym dzieci, daliśmy się porwać emocjom i znów zawierzyliśmy jednej albo drugiej stronie bandytów i sprzedawczyków.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”