KOD

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

KOD

Post autor: zbyszek »

Witam, wczoraj tj.w sobotę 19.12.2015 była wspaniała pogoda, na manifestacji KOD-u w Warszawie było dużo ludzi, zarówno młodych jak i starych, a nawet więcej niż było na prawdę - życzliwie nastawionych, także do pisowców - było super. W mojej ocenie jest oczywiste, że ani ta manifestacja ani sam KOD nikomu jeszcze nie zaszkodził. Rozdawałem ulotkę:

http://zbyszek.evot.org/arch/ta_iest_prawdy.pdf

i spotkałem się tylko z życzliwością, którą zachęcony planuję iść także na następną demonstrację. Przygotowałem też następną ulotkę:

http://zbyszek.evot.org/arch/rid01.pdf

Jeśli ktoś chce rozdawać ją ze mną proszę o kontakt.

Sugerowałbym także rządzącej obecnie koalicji PiS i Kukiz15 rozważenie wstrzymania planowanej ustawy o mediach. Może okazać się, że nie jest ona w ogóle konieczna !

Pozdrawiam
Zbigniew Lisiecki

ps. ze szczególnymi pozdrowieniami dla Majora Fydrycha
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Re: KOD

Post autor: the end »

Ja założę BBONRPNRIGRDMS.!

Bezrobotni Bez Odbioru Na Rzecz Pracy Nie Renty I Garnuszka Rodziców Dajcie Mi Spokój.

Każdy wie lepiej, a i tak biedę klepie. ;/

Jedyne co rozumiem, to że strach i pożądanie, oraz gniew tym sterują, tymi manifestacjami. !

To, że mam schizofrenię... Każdy kiedyś miał psychozę... !

pozdro manifestanci
k........
nic
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Post autor: Necro »

Paweł Kukiz: Żydowski bankier opłaca marsze KOD http://www.kresy.pl/wydarzenia,polityka ... marsze-kod
pogrzebany żywcem
bywalec

Post autor: pogrzebany żywcem »

Kukiz usilnie udowadnia to co o nim już od dłuższego czasu wiem, czyli że jest półgłówkiem z mózgiem zniszczonym przez wódę i dragi. Współczuję ludziom, którzy się nabrali na urok naturszczyka. Już samo jego oświadczenie z kampanii wyborczej, że jego to coś co stworzył nie przedstawi żadnego programu wyborczego najlepiej o nim świadczy. Jeśli nie to powinno wzbudzić podejrzenia co do jego zdolności intelektualnych i umysłowych, to na pewno to, że wprowadził do parlamentu elitę ONRu i młodzieży weszpolskiej. Takie gwiazdy ruchu Kukiza jak Winnicki, Jakubiak, Andruszkiewicz, Chruszcz, Jóźwiak, Kulesza, Rzymkowski, Porwich, Siarkowska -pogrobowcy Hitlera, mają dzięki Kukizowi i nabranym przez niego naiwniakom niepowtarzalną możliwość szerokiego propagowania swoich poglądów bez strachu przed policją i prokuraturą. Sprzymierzając się z PISem skończy dokładnie tak samo jak jego poprzednik Lepper i Samoobrona. Jego ugrupowanie zostanie wchłonięte przez PIS, przynajmniej co bardziej wartościowe jego persony, zaś samego Kikiza znajdą powieszonego, lub z poderżniętym gardłem wyłowią z Wisły.

Popieram KOD w całej rozciągłości. Nie głosowałem na Petru ani na PO, nie jestem żydem, nie jestem synem UBeka, nie opłaca mnie Soros. Całe moje dochody to 750 zl renty. Jaką łatkę mi przypniecie Prawdziwi Polacy?
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Pogrzebany weź już się pogrzebany wegetujesz jak ten szczur za 750 zł jesteś martwy żal mi ciebie :lol:
the end
zaufany użytkownik

Pogrzebany to punkrockowiec, nie ma co się przejmować Kukizem, bo nawet śpiewać nie potrafi i nie zna sztuk walki. ;)
nic
Matt
moderator
moderator

Post autor: Matt »

PIS chce wprowadzić podatek bankowy.. no to wiadomo dla czego taki szum teraz w Polsce i kto broni tego układu( czytaj PO-PSL)
Czytając komentarze na głównych portalach widać że ludzie maja dosyć rządów PO tych afer tych kłamstw tych obietnic bez pokrycia jak to niby cudownie żyje się w naszym kraju !!! gdzie 3 mil. ludzi zmuszonych było wyjechać za chlebem.

Widać PO nie może pogodzić się z tym że naród wybrał inaczej !!!
A co do KODu to Kukiz bardzo dobrze skomentował, ostro i słusznie ale przypominam że PO jako pierwsze dorzynało watahę z PISu !!!
Ostatnio zmieniony ndz gru 20, 2015 10:44 pm przez Matt, łącznie zmieniany 1 raz.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
pogrzebany żywcem
bywalec

Necro pisze: Pogrzebany weź już się pogrzebany wegetujesz jak ten szczur za 750 zł jesteś martwy żal mi ciebie :lol:
lol to ty masz w głowie biedny zmanipulowany człowieczku. Jestem przekonany, że jestem znacznie bardziej żywy od ciebie. Po prostu nie czujesz swojego smrodu biedny ś.w.i.r.z.e.
pogrzebany żywcem
bywalec

Matt pisze: Czytając komentarze na głównych portalach widać że ludzie maja dosyć rządów PO tych afer tych kłamstw tych obietnic bez pokrycia jak to niby cudownie żyje się w naszym kraju !!!
Czytając komentarze na głównych portalach można też dojść do wniosku, że jakieś 99% internautów bezwarunkowo popiera Władimira Putina i pragnie go koronować na Króla Polski. Parę lat wcześniej podobnym poparciem cieszyły się w tematach związanych z informatyką systemy linux ze szczególnym uwzględnieniem Ubuntu. Można by sądzić, że użytkownicy tych systemów to jakieś 90% gdy tymczasem ich udział w rynku to jakieś 0.3%.

Po prostu pisowcy odkryli to co wcześniej Putin, że nie trzeba się pokazywać w telewizji, drukować ulotek, organizować spotkań z wyborcami. Wystarczy 20-30 trolli, którzy potrafią klepać w klawiaturę i wklejać pod każdym tematem określoną treść. To wystarczy na takich frajerów jak ty, by poczuli się cząstką tłumu.

Na PIS głosowało 19% wszystkich uprawnionych. To ich zdecydowanie nie uprawnia do wypowiadania się w imieniu wszystkich Polaków. Nie uprawnia do tworzenia w Polsce katotalibanu. Instalowaniu czarnej dyktatury. Polska nie jest w 100% katolicka, ksenofobiczna, antysemicka i ultrakatolicka. Patrioci to nie tylko banda bigotów gotowych po wyjściu z kościoła mordować wszystkich innych. Oni nie mają monopolu na polskość, normalność i prawdę!

Piszesz afery PO? Nie widzę problemu. PIS ma większość, gdzie wnioski o Trybunał Stanu? Czekam. Gdzie policja i CBA wchodzące do domów prominentnych polityków PO i PSL? Na co czekają? Może na to aż uda im się podporządkować służby i władzę sądowniczą tak by zapadały jedynie słuszne wyroki?

Piszesz afery PO? OK pamiętasz jeszcze owe słynne dwuletnie rządy PIS, czy jesteś za młody a zakonnica na religii o tym nie mówiła? Rządy te tak zapadły ludziom w pamięć, że na osiem lat zepchnęły PIS i ich koalicjantów w niebyt. Nie pomogły nawet nieudolne, nacechowane nepotyzmem, arogancją i bizantyjskim rozpasaniem rządy PO i PSLu. Na samo słowo PIS ludzie dostawali dreszczy. Mylili się, czy może dali się zmanipulować "agentom wpływu"? To by było dziwne bo PIS i ich poplecznicy przejęli pełnię kontroli nad krajem. Wildsztajn w TVP, politycy LPR w KRRIT. Ich prezes Banku centralnego, ich ludzie w wojsku i służbach. Agent Tomek rozbijający się po Polsce swoim ferrari i wpychający walizki z pieniędzmi komu popadło, ze szczególnym uwzględnieniem polityków opozycyjnych. Pokazówki Ministra nieSprawiedliwości Zbigniewa "Zero". Macierewicz w amoku szalejący w MONie i polskim wywiadzie dekonspirujący dziesiątkami agentów i zastępujący ich harcerzami i aktywistami z ruchu oazowego.

Nie pamiętasz?! To niedługo sobie przypomnisz!
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Pogrzebany lamusie bym ci z chęcią ryj oklepał hejterze *słowo niedozwolone* to cie robił a twoja matka dużo śniegu musiała się najeść żeby takiego bałwana ulepić :lol:
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

[quote="pogrzebany żywcem"][quote="Necro"]
Pogrzebany weź już się pogrzebany wegetujesz jak ten szczur za 750 zł jesteś martwy żal mi ciebie :lol:[/quote]
lol to ty masz w głowie biedny zmanipulowany człowieczku. Jestem przekonany, że jestem znacznie bardziej żywy od ciebie. Po prostu nie czujesz swojego smrodu biedny ś.w.i.r.z.e.[/quote]
Cweluchu dupa cię swędzi miejsce na cmentarzu szykuj już bo cie pogrzebie żywcem
pogrzebany żywcem
bywalec

Necro pisze:Pogrzebany lamusie bym ci z chęcią ryj oklepał hejterze *słowo niedozwolone* to cie robił a twoja matka dużo śniegu musiała się najeść żeby takiego bałwana ulepić :lol:
No proszę, poczucie humoru gimbusa, dojrzałość zapewne też. Byłeś w kościele dzisiaj nie? To widać. Wafelka zjadł i myśli, że przez to jest lepszy.

Chciałbym widzieć jak byś mi "ryj oklepał" półmózgu. Ważę ponad sto kilogramów i mam prawie 190 cm wzrostu. Codziennie ćwiczę, nie tak jak twój chłopak Maniek z którym się pieprzycie. Radzić sobie w takimi idiotami nauczono mnie przez pięć lat męskiego internatu i potem w wojsku. Ostatnio żeby mi ryj oklepać było potrzebnych 13 ludzi to było 14 lat temu. Co prawda wylądowałem w szpitalu, ale wielu z tych, którzy mnie bili wyglądała niewiele lepiej niż ja. Nawet nie wyobrażasz sobie jak chętnie bym się z tobą skonfrontował.
the end
zaufany użytkownik

Nie wiem. :angelic-blueglow:
nic
ocean
zaufany użytkownik

Post autor: ocean »

aerobik Romka na KODzie:

:lol:
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Post autor: Tal »

@up :lol:

Nie opowiadam się za żadną stroną, ale znalazłem taki tekst:

Kwiczą świnie rozpasane
Od koryta odrywane
Kiedy słucham KODu narracji
O gwałceniu demokracji
Która w owej chwili ginie
Kiedy władzę tracą świnie
To mnie taka myśl nachodzi
Nie o WOLNOŚĆ tutaj chodzi
Pełen fałszu jest ten kwik
Bo to o koryto krzyk
Zawłaszczone, rozkradane
Słusznie świniom odbierane
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Jakoś nikt nie odniósł się do mojej drugiej ulotki.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Z tego, co rozumiem Zbyszku uważasz KOD za współczesną Targowicę?

A Ty, Necro, może najpierw byś się zastanowił, zamiast bezmyślnie wklejał, co jakiś polityk chlapie jęzorem. Byłam na zebraniu KOD-u, wiem jak wyglada to finansowanie. Wszystko jest za pieniądze prywatne: ktoś zrzucił się na banery, ktoś inny na ulotki. Jeden pan zrobił 50 plakietek, inny 100. Rozdawałam osobiście na manifestacji. Była zbiórka pieniędzy wśród chętnych w internecie. Kasa została podzielona na poszczególne miasta. Wrocław dostał 2,5 tys złotych -w całości zostały wydane na organizacje ostatniej manifestacji.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

moi pisze:... uważasz KOD za współczesną Targowicę?...
W dużej części. Z pewnością jest w KOD-zie mnóstwo ludzi o rzetelnych motywach, jednak zostali niecnie okłamani. Szczęsny Potocki też nie chciał celowo źle. Tak oceniał sytuację i tak widział potrzeby Polski. Popełniał przy tym dość zasadnicze błędy. Musiał wiedzieć, że caryca nie jest "nieinteresowna", choć z jakichś powodów tak wolał ją widzieć.

Podobne błędy KODu wytknąłem w drugiej ulotce.

Przykładowo: Na demonstracji w Warszawie dużo osób mówiło z konsternacją o rewizji w jakiejś centrali wojskowej, która miała miejsce o czwartej w nocy, co przedstawiane było jako szczególny rodzaj prześladowania i właśnie ten punkt był dla wielu motywem ich udziału w demonstracji. Rzeczywiście hitlerowcy przyszli o czwartej w nocy i ustawili wszystkich pod ścianą, ubecja przyszła w nocy i zrobiła rewizję - to straszne, może demokracja jest złamana ? Ale jeśli przyjrzeć się dokładniej - są specjalne urzędy, które muszą pracować także w nocy i nie ma w tym niczego złego. Przy rewizji nikt nie jest zrywany ze snu. W przypadku tej centrali zdaje się, że była ona w ogóle na noc zamknięta. Jej pracownicy mogli się spokojnie wyspać i zastali o 9-tej rano zaplombowane w nocy sejfy i dokumenty zupełnie tak samo, jak byłyby ona zaplombowane przed godziną tj. o ósmej. Co wnosi merytorycznego zastrzeżenie, że rewizja nastąpiła o 4-tej. czy komuś stała się z tego powodu krzywda. Wiceminister, który zlecił rewizję ma obowiązek nadzoru nad podległymi mu palcówkami. Jego sprawowanie nie lamie żadnych Praw Człowieka. A co w tej centrali znaleziono ? Tajną umowę współpracy z rosyjskim FSB !!! Były tam ponadto ściśle tajne dokumenty, które nie powinny się tam nigdy znaleźć !

Czy uczestnicy KOD-u nie zdają sobie sprawy, że za dokonanie tej rewizji należy być wdzięcznym, a powodów do krytyki nie ma żadnych. Moim zdaniem są oszukiwani fałszywymi sugestiami, niedomówieniami, emocjami bez podania ich przyczyny, etc. Czy to Targowica ? Chyba trochę tak !
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Zbyszku, a oglądasz czasami obrady sejmu? Nic Cię w nich nie niepokoi?

Pozdrawiam.m.
pogrzebany żywcem
bywalec

moi pisze:Zbyszku, a oglądasz czasami obrady sejmu? Nic Cię w nich nie niepokoi?

Pozdrawiam.m.
Na przykład niedopuszczanie przez marszałka do głosu posłów opozycji mimo, że regulamin każdemu gwarantuje 2 minuty na zgłoszenie wniosku. W tym czasie ma prawo mówić co mu się podoba. Przypominam też o karze 1500 zl dla posła PO, który próbował z tego prawa skorzystać. Za poprzedniej kadencji w której rządziło PIS taką karę orzeknięto chyba tylko raz i tylko w przypadku Leppera i Samoobronnych, którzy coś przez pół godziny z głośnikami okupowali mównicę całkowicie uniemożliwiając obrady. Blokowali by dłużej, ale Straż Marszałkowska ich wyniosła. Już nie mówię o tym, że pozbawiono na przykład PSLu wicemarszałka. Pierwszy raz w historii po 1989 r.

Jeśli już się ktoś powołuje na to co było w poprzedniej kadencji to przypomnę choćby Jarosława Polskę Zbaw z tabletem, który zamiast przemawiać odtwarzał przemówienie Glińskiego. Absolutna nowość nie tylko jeśli chodzi o polski parlamentaryzm, ale także o światowy. Już nie wspomnę o Pawłowicz i pikniku w sejmie. Ciekawe jak wyglądają jej wykłady? Pewnie wszyscy studenci wyciągają wałówę, wódeczkę, przepitkę i słuchają jej przy odgłosach siorbania i mlaskania. Aż żałuję, że u niej nie studiuję, musi być zabawnie.

Co zaś Zbyszku do Twoich porównań KODu do targowicy, to ja mam dokładnie takie samo wrażenie odnośnie ludzi o twoich poglądach, jak ty względem "Targowiczan". No owszem na demonstracjach pojawiają się politycy PO, PSL, pojawia się Petru (osoba zupełnie dla mnie niewiarygodna). Pojawia się choćby Lis. Nie oglądałem jego programów a jak przypadkowo włączyłem to natychmiast przełączałem. Pamiętam jego propagandową hucpę z Karolakiem przed drugą turą wyborów prezydenckich. Jednak Pospieszalski, Wildsztajn, Ziemkiewicz nie lepsi. Pospieszalski mimo swojego wojującego klerykalizmu i czołobitnej postawy wobec PISu prowadził swoje "Warto Rozmawiać" długo po tym jak PO przejęło władzę. Nawet miałem im to za złe. Uważałem, że tego typu propagandę można prowadzić w telewizjach typu "Trwam" a nie publicznej.

Przeanalizujmy zarzuty PISu i środowiska "narodowego" wobec wszystkich innych, nie tylko PO i PSL.

1. Afery-
Świetnie, były afery. Ponoć były oczywiste i na oczach całego narodu. Tak jak już pisałem. Jest Trybunał Stanu. Większość może skierować tam wnioski. Czemu nie kierują?

2. Agenci obcych państw-
Bardzo poważne oskarżenie. Są jakieś dowody poza tym, że PO i PSL nie chciało wprowadzić podatku bankowego i od supermarketów? Sam jestem za wprowadzeniem tych podatków, ale niechęć do ich wprowadzenia można akurat uzasadnić merytorycznie (choć moim zdaniem chodzili na pasku lobbystów jak wszystkie poprzednie rządy, także PIS bo oni również nie wprowadzili tych podatków).

3. Brak rozliczenia z PRL-
No przepraszam, ale w jakiej partii jest Kryże i Piotrowicz? Byłych działaczy PZPR jest obecnie znacznie więcej w PISie niż jeszcze niedawno w SLD. Komuszki w PISie są ok a w innych partiach już nie? To się nazywa hipokryzja.
To samo się tyczy słynnej likwidacji WSI. To że jakiś oficer lub generał szkolił się w Moskwie to jeszcze nie znaczy, że jest zdrajcą. To co zrobiono w żołnierzami w WSI to przestępstwo jak orzekły sądy zasądzając wielomilionowe kary od MON. Zapłaciliśmy my wszyscy. O tym ilu agentów w terenie i żołnierzy na misjach straciło w wyniku tego życie i zdrowie nawet nie piszę. Obłąkany Macierewicz zastępował ich młodzieżą oazową i harcerzami tyle, że nie z ZHP a z jedynie słusznego Związku Harcerstwa Rzeczypospolitej.

Co jeszcze? Może "UE to zło i okupacja?"

Odnieśmy się do tego popularnego w PISie i ruchu Kukiza twierdzenia.
W krajach strefy Szengen w przytłaczającej większości w krajach właśnie UE pracuje coś koło 3 milionów naszych obywateli. Do tego dochodzi eksport. 3/4 z 152,8 miliarda euro eksportujemy właśnie do krajów UE. Załóżmy, że PIS i narodowcy Kukiza dopięli swego. Opuszczamy UE. Wielka Brytania choćby będzie wniebowzięta. Z dnia na dzień do Polski jest deportowanych 3 miliony osób w wieku produkcyjnym. Te osoby bynajmniej nie znajdą pracy bo gdzie. Nikt nie jest w stanie stworzyć z dnia na dzień 3 milionów miejsc pracy. Do tego towary za jakieś 114 miliardów Euro nie znajdują nabywców bo UE zgodnie ze swoją polityką wprowadza cła i likwiduje dopłaty do produkcji rolnej. Jak wam się wydaje co się stanie w firmami i rolnikami produkującymi te dobra? Powiem wam. Nastąpi niespotykana od czasów Wielkiego Kryzysu fala bankructw. Do tych 2 milionów, którzy normalnie są bezrobotni dojdą te trzy z zagranicy i co najmniej jeszcze 3 w wyniku tej fali bankructw. Armia bezrobotnych wzrośnie więc do co najmniej 8 milionów. Produkcja spadnie na łeb na szyję. Z kraju zaczną wyciekać dewizy i masowo uciekać inwestorzy. Ponieważ lawinowo wzrosną koszty opieki społecznej i obsługi długu zagranicznego w budżecie powstanie gigantyczna, niemożliwa do załatania wyrwa. Polska wpadnie w spiralę recesji, nie 5-8 procentowej, ale kilkudziesięcioprocentowej. Nastanie niemożliwa do powstrzymania hiperinflacja. W krótkim czasie oszczędności obywateli zaczną tracić na wartości. Nastąpi znany z Cypru i Grecji szturm na banki. Te pozbawione wsparcia państwa w przeciągu tygodnia ogłaszają niewypłacalność. Reszta jako tako zipiących firm pozbawiona kredytowania, nie mogąc sprzedać w kraju ogarniętym recesją swoich produktów również upada. Zaraz potem niewypłacalność ogłasza państwo. Wypłat nie otrzymuje budżetówka, brakuje pieniędzy i dewiz na zakup lekarstw. Przez kraj przetacza się fala samobójstw i śmierci spowodowanych brakiem opieki medycznej i leków. Ludzie masowo wychodzą na ulicę. Totalitarna władza aby się utrzymać wyprowadza wojsko na ulicę. Pozbawieni jakiegokolwiek wsparcia ludzie umierają z głodu na ulicach, tłumy żebraków pod kościołami i nielicznymi otwartymi jeszcze sklepami. Przez kraj przewala się fala przestępczości. Potem już tylko scenariusz Syryjski.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”