Lepsze leki może już niedługo xd
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Lepsze leki może już niedługo xd
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 3:20 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Lepsze leki może już niedługo xd
W stanach nie pamiętam dokładnie, ale jest chyba z 5 albo i więcej leków przeciwpsychotycznych. Z tego co pamiętam to na pewno saphiris i latuda która nie wiem dlaczego, ale w Polsce jeszcze nie ma, a była zarejestrowana przez UE jakieś pół roku temu.
-
- zaufany użytkownik
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 3:20 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
Po takiej jednej manifestacji wątpię, żeby coś ruszyło do przodu, będzie tak jak było.
-
- zaufany użytkownik
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 3:19 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
W Stanach zarejestrowane zostały 2 nowe leki. Rexulti i Vraylar. Za jakieś 2 lata powinny być w Polsce
Chorym psychicznie nie są potrzebne lepsze leki, ale socjoterapia (grupy terapeutyczne i zabawowe) i ergoterapia (najlepiej pracą na ułamek etatu). Substancje chemiczne tej choroby nie leczą, a jedynie tłumią objawy!
-
- zaufany użytkownik
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 3:18 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
Do hvp2:
Lepsze leki powodują że lepiej funkcjonujesz np. pod względem poznawczym i np. pod względem objawów negatywnych
Bo jeśli cierpisz na mutyzm lub masz chroniczny brak energii to socjoterapia ci nawet nie pomoże. Więc lepsze leki się przydadzą bo bez tego nawet rehabilitacja ci nie pomoże. Sam coś wiem na ten temat
Lepsze leki powodują że lepiej funkcjonujesz np. pod względem poznawczym i np. pod względem objawów negatywnych
Bo jeśli cierpisz na mutyzm lub masz chroniczny brak energii to socjoterapia ci nawet nie pomoże. Więc lepsze leki się przydadzą bo bez tego nawet rehabilitacja ci nie pomoże. Sam coś wiem na ten temat
Leki na objawy negatywne nie działają! Potrzebne są bodźce płynące od innych ludzi.waska79 pisze:Lepsze leki powodują że lepiej funkcjonujesz np. pod względem poznawczym i np. pod względem objawów negatywnych
Najlepiej do działania mobilizują inni ludzie - uczucia do nich żywione, poczucie obowiązku, dobry przykład płynący od innych osób w otoczeniu. A jak chory tkwi w pustce społecznej to nic dziwnego, że pojawia się u niego brak energii i apatia. Przynajmniej tak działa to w moim przypadku!Bo jeśli cierpisz na mutyzm lub masz chroniczny brak energii to socjoterapia ci nawet nie pomoże.
Jak pisałem powyżej!Więc lepsze leki się przydadzą bo bez tego nawet rehabilitacja ci nie pomoże.
Jest takie powiedzenie, że każdy choruje inaczej! Mamy inne doświadczenia i oczekiwania mimo że chorujemy na to samo (przynajmniej teoretycznie na to samo!).Sam coś wiem na ten temat
-
- zaufany użytkownik