Fajne oferty pracy dodatkowej
Moderator: moderatorzy
Re: Fajne oferty pracy dodatkowej
Składki ZUS to nie tylko ubezpieczenie zdrowotne ale też składki emerytalno-rentowe i chorobowe ale możliwe że od studentów na umowę zlecenie nie odprowadza się wcale składek zus.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Okres studiów liczy się jako okres bezskładkowy. Tzn. wlicza się do wysługi lat, ale właśnie jako okres bezskładkowy.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Super, to może jakieś linki do fajne pracy na 1 - 2,5 godzinki dziennie. Może jakiejś gdzie mogli byśmy razem popracować, lepiej sie poznać w prawdziwej rzeczywistości (nie wirtualnej). Praca też łączy ludzi, wspólne cele, itd.
...... może programy partnerskie na własną strone ktoś jakieś sprawdzone i dobre zna. Wiem że też można zarobić,a pracuje człowiek przy tym niewiele.
...... może programy partnerskie na własną strone ktoś jakieś sprawdzone i dobre zna. Wiem że też można zarobić,a pracuje człowiek przy tym niewiele.
Programy partnerskie wcale nie są takim łatwym kawałkiem chleba jak piszesz. Żeby na nich zarobić to trzeba mieć stronę z dużym ruchem a niestety trzeba się napracować żeby stworzyć popularną stronę czy forum. Możesz wejść na stronę optymalizacja.com jak chcesz na ten temat poczytać. Trzeba też wcześniej się zastanowić w jakich programach będziesz brał udział bo np. z google adsense jest potem problem z rozliczeniem podatków bo w wielu przypadkach podlega taka działalność pod działalność gospodarczą. Ja znam jeden program partnerski który z partnerami podpisuje umowę o dzieło więc jest lepiej. Pracę na 1-2 godz. dziennie nie wiem czy znajdziesz bo kto by chciał takiego pracownika. Zresztą jaki jest sens pracowania 1-2 godz. dziennie, to na dojazd wydasz to co zarobisz albo i więcej.
Jeśli chodzi o pracę dodatkową to ja mogę napisać o agencjach reklamowych i praca jako statysta do filmu czy seriali. Praca nie ciężka, ciekawa i płatna ok. 50 zł dziennie z tego co wiem i czasem można się załapać na darmowy posiłek. Tylko trzeba wybierać znane, duże agencje lub zwracać uwagę na podpisanie wcześniej umowy bo można zostać oszukanym i pracować na czarno.
Tu można poszukać ogłoszeń:
http://www.gumtree.pl/fp-marketing-media-i-pr/c9048
Jeśli chodzi o pracę dodatkową to ja mogę napisać o agencjach reklamowych i praca jako statysta do filmu czy seriali. Praca nie ciężka, ciekawa i płatna ok. 50 zł dziennie z tego co wiem i czasem można się załapać na darmowy posiłek. Tylko trzeba wybierać znane, duże agencje lub zwracać uwagę na podpisanie wcześniej umowy bo można zostać oszukanym i pracować na czarno.
Tu można poszukać ogłoszeń:
http://www.gumtree.pl/fp-marketing-media-i-pr/c9048
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Zdradze ci tajemnice katoliku, że każdy by chciał takiego pracownika tylko nie każdego stać. A dajmy juz sobie spokój z pracą gdzie trzeba dojeżdzać. Praca w domu, w internecie, jako przedstawiciel, itd. to praca dobra dla chorych którzy troche sobie chcą zarobić.pawel534 pisze: Pracę na 1-2 godz. dziennie nie wiem czy znajdziesz bo kto by chciał takiego pracownika. Zresztą jaki jest sens pracowania 1-2 godz. dziennie, to na dojazd wydasz to co zarobisz albo i więcej.
Masz jakiś problem z katolikami ? Jeśli nie masz specjalnych kwalifikacji to w domu raczej nie dorobisz chyba że jako korepetytor.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
... a do czego te specjalne kwalifikacje, do składania długopisów, odbierania maili, czytania reklam, itp. itd., hehe
?

Składanie długopisów - znajdź mi choć jedną uczciwą ofertę a nie taką że trzeba płacić jakąś kaucję, koszty przesyłki a pracy nie zobaczysz
odbieranie maili, czytanie reklam - nie wiem czy zarobki pokryją koszty prądu na komputer o ile trafisz na uczciwą firmę która wypłaci pieniądze bo jest i tak że np. limit wypłat np. 100$ a zarabiasz dziennie np. 5-10 C
Widzę że nie miałeś do czynienia z żadną z tych "prac" bo inaczej byś pisał. Dla mnie to nie praca tylko naciągactwo. Prawdziwa praca w domu to dla mnie np. usługi krawieckie lub tłumaczenie tekstów dlatego napisałem o specjalnych kwalifikacjach. Możesz też np. być administratorem strony jakiejś firmy i też pracować w domu. Moim zdaniem przeciętny zjadacz chleba bez kwalifikacji w domu pracy po prostu nie znajdzie w większości przypadków. Taka prawda.

odbieranie maili, czytanie reklam - nie wiem czy zarobki pokryją koszty prądu na komputer o ile trafisz na uczciwą firmę która wypłaci pieniądze bo jest i tak że np. limit wypłat np. 100$ a zarabiasz dziennie np. 5-10 C
Widzę że nie miałeś do czynienia z żadną z tych "prac" bo inaczej byś pisał. Dla mnie to nie praca tylko naciągactwo. Prawdziwa praca w domu to dla mnie np. usługi krawieckie lub tłumaczenie tekstów dlatego napisałem o specjalnych kwalifikacjach. Możesz też np. być administratorem strony jakiejś firmy i też pracować w domu. Moim zdaniem przeciętny zjadacz chleba bez kwalifikacji w domu pracy po prostu nie znajdzie w większości przypadków. Taka prawda.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Pozostaje jeszcze korekta, ale trzeba naprawdę dobrze władać językiem ojczystym, mieć interpunkcję i ortografię w jednym palcu, bo gdyby się wszystko chciało sprawdzać, to i w tydzień by się na chleb nie zarobiło
A terminy są tu zwykle pilne: np. 200-300 stron w trzy dni. Lub "na wczoraj" 
Najlepsze moje zarobki w tej branży? 20 złotych za stronę. Ale to była praca naukowa, bardzo trudna i bardzo wymagająca.
Pozdrawiam.m.

Najlepsze moje zarobki w tej branży? 20 złotych za stronę. Ale to była praca naukowa, bardzo trudna i bardzo wymagająca.
Pozdrawiam.m.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
A wypełnianie Ankiet ? Jest wiele ofert, próbowaliście ? Pewnie też naciągarstwo, hmm ?
- moi
- moderator
- Kontakt:
Znajoma ze studiów robiła kiedyś ankiety - za jedną dostawała około 40 złotych. Ale ankieta trwała około pół godziny - 40 minut. Dałam się jej namówić, bo to moja znajoma była, ale sądzę, że obcy ludzie nie mieliby tyle cierpliwości.
Krótsze ankiety są pewnie gorzej płatne.
Pozdrawiam.m.
Krótsze ankiety są pewnie gorzej płatne.
Pozdrawiam.m.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Jakis talent w sobie odkryc i tym handlowac
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Jest mnostwo prac dodatkowych ale poza domem,w domu juz trzeba miec kwalifikacje by zarabiac.Poza tym jest szeroki zakres takich prac,moga tez byc takie gdzie beda wymagane kwalifikacje poza domem.Nikt jednak nie zaplaci za sama obecnosc trzeba sie jeszcze wykazac.
Praca dodatkowa z samej nazwy jest zajęciem aby dorobić do pensji z pracy podstawowej. O to Wam chodzi?
Mi zdarzało się pracować na "kilka" frontów i zdychać przy tym ze zmęczenia.
Teraz po pracy nie wyobrażam sobie drugiej pracy, tym bardziej, że jeszcze studiuję i staram codziennie się uczyć. Kasa by się przydała to jasne, ale jestem świadoma, że nie dałabym rady, zaciorałabym się.
Lenistwo? Czy może efekt chorobowy?
Mi zdarzało się pracować na "kilka" frontów i zdychać przy tym ze zmęczenia.
Teraz po pracy nie wyobrażam sobie drugiej pracy, tym bardziej, że jeszcze studiuję i staram codziennie się uczyć. Kasa by się przydała to jasne, ale jestem świadoma, że nie dałabym rady, zaciorałabym się.
Lenistwo? Czy może efekt chorobowy?
- moi
- moderator
- Kontakt:
Jakie lenistwo? Jest to po prostu bardzo trudne. Człowiek potrzebuje wypoczynku, regeneracji.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Ja tu sobie miło zarabiam/dorabiam:
http://www.ermail.pl/dolacz/VnBUZmAM
A jeżeli ktoś chce, żebym go polecił, to proszę mi podać swój adres internetowy czyli maila
A Wy znacie jakieś fajne i sprawdzone strony gdzie można sobie zarobić pare złotych ?
http://www.ermail.pl/dolacz/VnBUZmAM
A jeżeli ktoś chce, żebym go polecił, to proszę mi podać swój adres internetowy czyli maila

A Wy znacie jakieś fajne i sprawdzone strony gdzie można sobie zarobić pare złotych ?
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Moze szukaj ogloszen sezonowych,cos wykosic,wykopac lub w ogrodzie popracowac ,na swiezym powietrzu,troche sie opalisz 

- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Fizycznie to ja już popracowałem tego lata i to dużo a niestety nie za pieniążki a za darmo dla siebie i rodziny. I opaliłem sie nawet, hehe, przypakowałem. A pytam jednak o prace w internecie. Dobre i sprawdzone strony mi podajcie. Ja podałem którą polecam: http://www.ermail.pl/dolacz/VnBUZmAM