Ortoreksja
Moderator: moderatorzy
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Re: Ortoreksja
Jeżeli kobieta dostanie urlop od momentu zapłodnienia tylko w celu zdrowego odżywiania to będzie ortoreksja czy nie będzie?
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
To zależy co się będzie działo z jej psychiką: ile czasu będzie poświęcała na przygotowanie i zdobywanie zdrowego jedzenia i czy nie zrezygnuje dla jedzenia np. z kontaktów z innymi.
Poza tym, urlop z powodu ciąży, tylko w celu poprawienia jakości pożywienia jest zbędny. Dziecko w środku nei jest tak absorbujące, jak dziecko na zewnątrz
Jedzenie można zabrać ze sobą do pracy i u mnie w pracy wiele kobiet tak robi. Dziecka do pracy ze sobą nie weźmiesz.
Pozdrawiam.m.
Poza tym, urlop z powodu ciąży, tylko w celu poprawienia jakości pożywienia jest zbędny. Dziecko w środku nei jest tak absorbujące, jak dziecko na zewnątrz

Pozdrawiam.m.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Podróż kobiety w ciąży powoduje mikrodrgania źle wpływające na dziecko.
Jeżeli mieszka na wsi to ma dłuższą podróż, jeżeli mieszka w mieście to znowu jest wyeksponowana na trujące powietrze.
Jeżeli mieszka na wsi to ma dłuższą podróż, jeżeli mieszka w mieście to znowu jest wyeksponowana na trujące powietrze.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Przecież płyny owodniowe dobrze amortyzują wszystkie mikrodrgania
Włóż jajko do szklanki z wodą i spróbuj stłuc (nie wsadzając niczego do środka).
Według Ciebie kobiety w ciąży powinny tylko leżeć?
Słyszałam o takich, co nawet jogging uprawiały do któregoś tam miesiąca ciąży i lekarze to pochwalali.
Pozdrawiam.m.

Według Ciebie kobiety w ciąży powinny tylko leżeć?
Słyszałam o takich, co nawet jogging uprawiały do któregoś tam miesiąca ciąży i lekarze to pochwalali.
Pozdrawiam.m.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Ćwiczenia gimnastyczne jak najbardziej, a co do dźwięków to woda je przenosi.
Fala akustyczna jest powodowana drganiami mechanicznymi.Płetwal błękitny jest nie tylko największym, ale też najgłośniejszym zwierzęciem na Ziemi. Potrafi wydawać dźwięki o natężeniu 190 decybeli, słyszalne dla innych płetwali z odległości ponad 800 km. Oprócz echolokacji w zakresie ultradźwięków, płetwale wytwarzają też dźwięki w celu porozumiewania się między sobą, szczególnie w okresie godowym.
W ogólności, odgłosy wydawane przez walenie obejmują bardzo szeroki zakres długości fal, odpowiadający częstotliwościom od kilkunastu Hz do ultradźwięków. Na tym tle, śpiewy płetwali błękitnych odznaczają się szczególnie niskimi częstotliwościami. Co więcej, z roku na rok zakres częstotliwości komunikacyjnych płetwali błękitnych ulega systematycznemu spadkowi (średnio o 31% w czasie od roku 1960 do 2009), prawdopodobnie w związku ze wzrostem obecnego w obszarze wyższych częstotliwości hałasu emitowanego przez statki.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Dźwięki tak, ale ruch kobiety w ciąży nie jest problemem dla dziecka.
Raczej duży hałas.
Pozdrawiam.m.
Raczej duży hałas.
Pozdrawiam.m.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Każda źle załatana dziura na drodze jest źródłem hałasu dla dziecka.
- wildchild88
- zaufany użytkownik
A każdy fisting podczas ciąży jest źrodłem stresu dla dziecka!
Live one day as an eagle or a lifetime as a fly
- wildchild88
- zaufany użytkownik
A co, masz doświadczenie w obu tematach? 

- moi
- moderator
- Kontakt:
To chyba moja sprawa?
Po prostu wiem, że przesadzacie
Ani seks (no chyba, że jakiś bardzo brutalny), ani dziury na drodze nie są problemem w ciąży.
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
- wildchild88
- zaufany użytkownik
- moi
- moderator
- Kontakt:
To nie jest prawda objawiona lecz ogólnodostępna. Wie to każdy przeciętny człowiek 
To tak jakby zapytać kogoś, czy zjedzenie 20 kromek chleba z serem na śniadanie może szkodzić. Czy ktoś, kto zna odpowiedź, musiał zjeść tych 20 kanapek? Oczywiście, że nie
Korzystamy z wiedzy innych w swoim życiu, nie musimy uczyć się na własnych błędach.
Actis testantibus
Pozdrawiam.m.

To tak jakby zapytać kogoś, czy zjedzenie 20 kromek chleba z serem na śniadanie może szkodzić. Czy ktoś, kto zna odpowiedź, musiał zjeść tych 20 kanapek? Oczywiście, że nie

Actis testantibus

Pozdrawiam.m.
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
A ja myślałam, że seks podczas ciąży to coś złego. I nie powinno się wtedy. I tak też uważam. No ale zostałam wychowana w innych zasadach niż większość ludzi.
Ostatnio zmieniony wt kwie 28, 2015 10:53 pm przez Francesco, łącznie zmieniany 1 raz.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- moi
- moderator
- Kontakt:
Nie sądzę, żeby to było coś złego? Niby w jaki sposób mogłoby to zaszkodzić dziecku? Polecam jeszcze raz eksperyment ze szklanką pełna wody i jajkiem w środku.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- Francesco
- zaufany użytkownik
Ja mam informacje, że nie jest to dobre dla dziecka i tego się będę trzymać. Nie będę tłumaczyć dlaczego. Takie zasady.
Ostatnio zmieniony wt kwie 28, 2015 10:56 pm przez Francesco, łącznie zmieniany 1 raz.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- moi
- moderator
- Kontakt:
Nie, bo nie - ciekawa argumentacja 
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-m ... 33808.html

Odpowiedź brzmi: tak długo, dopóki oboje partnerzy mają na to ochotę. Nie ma obowiązujących reguł. Oczywiście pod warunkiem, że kobieta nie skarży się na żadne dolegliwości, a ciąża przebiega normalnie. W XIX-wiecznej literaturze skandynawskiej odnotowano stary zwyczaj, zgodnie z którym małżonkowie musieli odbyć stosunek bezpośrednio przed porodem. Tymczasem dopiero od drugiej połowy XX wieku wiadomo, że w spermie znajdują się prostaglandyny. Są to związki chemiczne spełniające funkcje miejscowych hormonów, które między innymi działają rozluźniająco na szyjkę macicy i bywają stosowane jako środki przyspieszające akcję porodową. Tak więc okazało się, że ten "obowiązkowy" stosunek mógł pomagać w łatwiejszym przyjściu dziecka na świat.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-m ... 33808.html
- wildchild88
- zaufany użytkownik
to ja nie jestem przeciętny, bo nie wiedziałem że lubisz ostry seks w ciąży podczas jazdy po dziurawej drodze:)moi pisze:To nie jest prawda objawiona lecz ogólnodostępna. Wie to każdy przeciętny człowiek
czy przypadkiem słowo-klucz do tej zagadki to "grzech"?Mati pisze:Nie będę tłumaczyć dlaczego, takie zasady.
- Francesco
- zaufany użytkownik
Nie, nie bo nie. Raz, że można czymś niepożądanym zakazić dziecko, można doprowadzić do szybszego porodu itp, i sama energia seksualna przechodzi na dziecko. A tłumaczyć co i jak zachodzi nie będę, bo szkoda mi czasu.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
Ja mam informacje, że zielonoocy wbijają noże, kiedy ktoś się odwraca do nich plecami i też się będę trzymał tej prawdy.Mati pisze:Ja mam informacje, że nie jest to dobre dla dziecka i tego się będę trzymać. Nie będę tłumaczyć dlaczego. Takie zasady.
Jedynie kiedy kobieta jest w zaawansowanej ciąży niewskazana jest pozycja
na misjonarza i ogólnie raczej dziki seks nie wchodzi w grę, ale jeśli jest ochota, kochać się można do samego porodu.