zabił
Moderator: moderatorzy
Re: zabił
A jakie wyniki miałyby wyskakiwać po wpisaniu frazy schizofrenik zabiłschiz pisze:https://www.google.pl/webhp?sourceid=ch ... zabi%C5%82
Co myślicie o takim wyniku wyszukiwania googla?

Wspaniale pisze:A jakie wyniki miałyby wyskakiwać po wpisaniu frazy schizofrenik zabiłschiz pisze:https://www.google.pl/webhp?sourceid=ch ... zabi%C5%82
Co myślicie o takim wyniku wyszukiwania googla?zabił bystrym żartem swojego oponenta? albo zabił drzwi deskami, ratując tym samym 5 letniego Czesia przed niechybną śmiercią, bo w mieszkaniu znajdował się granat jeszcze z czasów II wojny światowej?
Chodzi o sam fakt, że takie doniesienia są.
Takie doniesienia też są:schiz pisze:
Chodzi o sam fakt, że takie doniesienia są.
https://www.google.pl/search?client=ubu ... 8ge7joGIBQ
Zależy z której strony patrzeć. Informacja o faktach jest neutralna, ale emocje jakie wywołuje mogą być różne.
Dziennikarze też nie widzą świata idealnie obiektywnie, a co mówić o trollach żerujących na ludzkich uczuciach.
Czasem gościnnie nawiedzają, by "pomóc". Poza tym wszyscy śmiali się z Leppera kiedy mówił o talibach w Klewkach, a dzisiaj Polska jest za to sądzona. Jednak były tajne więzienia CIA na polskim zadupiu, gdzie torturowano najczęściej ludzi.Gehenna pisze:FBI w Olsztynie?
Ale to się zdarza. Chyba każdy będący w szpitalu coś podobnego nie raz widział, podobnie jak ludzi obsranych.Na przykład jedzą rzeczy niejadalne albo smarują się kałem.
Pod tym względem wielu się marzą Stany Zjednoczone Bezprawia. Tam osoba po wyjściu ze szpitala jest obserwowana, o niej otoczenie wszystko wie lub łatwo się może dowiedzieć. Dzielnicowy na byle wezwanie gotów jest "wariata" obezwładnić i zapakować do więzienia/szpitala.Czyli każdy z nas powinien być ubezwłasnowolniony i traktowany jak kilkulatek?
Brukowa prasa/media, a innych praktycznie w Polsce nie ma, niektóre tylko udają, że się czymś różnią od faktu czy pudelka, tym się żywią, bo to się sprzedaje i to ludzie chcą czytać. Jak nie o facecie podtrzymującym szafę lub ufo lądującym w Koziej Pupce, to o waryjacie biegającym z pianą na pysku przemieniającym się w oka mgnieniu w wylkołakaaaaaa. Publiczne media powinny być od tego wolne i edukować, ale zamiast tego produkują śmieci typu klan i taniec z gwiazdy czy innego tego typu fekalia dla mózgu.Wyobraźmy sobie, że na taki "mądry" tekst trafia osoba, która o schizofrenii nic nie wie, albo rodzic/dziecko/partner/partnerka osoby chorej.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Mikke kiedyś powiedział, że jak ktoś nie ma piątej klepki to ma szóstą.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
http://www.sfora.pl/swiat/W-godzine-zgw ... ata-a59385
Ludzie są różni, brakuje mi chyba empatii albo innego wyświechtanego słówka aby zakwalifikować się do tej samej kategorii co ten chory.
Ludzie są różni, brakuje mi chyba empatii albo innego wyświechtanego słówka aby zakwalifikować się do tej samej kategorii co ten chory.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Dziennikarze i inni trolle żerujący na emocjach czytelników zazwyczaj okrzykują schizofrenikiem człowieka dopiero, kiedy dokona jakiejś zbrodni.
Inaczej niż lekarze, którym wystarczy jakiś drobny objaw negatywny lub wytwórczy.
Inaczej niż lekarze, którym wystarczy jakiś drobny objaw negatywny lub wytwórczy.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Schizofrenik medialny jest innym człowiekiem niż schizofrenia jako choroba.
Mam świadomość, że gdyby jakiś 'schizofrenik" coś zrobił w okolicy, coś kogoś spotkało bardziej osobiście, jakiegoś prosiaka by napoczął, to sąsiadujące ze mną maciory i wieprze opluwałyby się jeszcze bardziej i otwarciej na mój widok z opcją spalenia mnie/wywiezienia do lasu, zatłuczenia szpadlem i zakopania, a potem bydło by poszło do kościółka, jak to mają w zwyczaju w niedzielę i święta.