[ankieta] Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach?

Moderator: moderatorzy

Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach

Czas głosowania minął ndz lis 20, 2011 1:22 am

Zwykły wypadek
3
21%
Błąd pilotów
1
7%
Błąd wieży kontrolnej
1
7%
Zamach, celowe spowodowanie tragedii
6
43%
Inne
3
21%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: [ankieta] Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach?

Post autor: Kamil Kończak »

zbyszek pisze:
Kamil Kończak pisze:To są Twoje poglądy, które czerpiesz m.in mediów prawicowych.
Żyjesz Kamil na Marsie, lub jesteś prowokatorem.
Jeśli ja żyję na Marsie to Ty jeszcze dalej w innej galaktyce :) A może Ty jesteś prowokatorem? Bo niby czemu nie masz nim być?

Nie odpowiedziałeś na ważne pytania : na temat podobnych błędów co do boru w obu wizytach - zarówno Tuska jak i Kaczyńskiego, BO BŁĘDY BYŁY BARDZO PODOBNE, temat Casy - analogii jest wiele, na temat powodów dlaczego Putin miałby to robić i ryzykować tak wiele i kim ważnym był Kaczyński - bo przecież cała reszta już była mniej ważna bo to Kaczyńskiego Ci Twoi borowcy mieli osłaniać ciałem a nie resztę. Ty nie potrafisz odpowiedzieć bo gadasz sam ze sobą niestety. Do Brzezińskiego też się nie odniosłeś.

Oczywistości nie mam zamiaru udowadniać - to Ty masz za głupców tych Polaków, którzy od wielu lat widzą jak Kaczyński i jego świta dzieli naród, podburza i jątrzy. Ty za to twierdzisz, że ludzie sobie to wymyślili i byli głusi i ślepi - Amerykanie (np. Brzeziński_) i cały świat który widzi tą wojnę - polsko polską też jest ślepy. Tylko ludzie prawicy widzą i wiedzę wszystko w prawdziwym świetle.

Ja nie wiem kto żyje w większym matriksie - jak czy Ty?! :)

@ Nieważne - co ja mam Ci napisać - jesteś religijna więc to oczywiste, że będziesz stała po stronie prawicy. Rozmowa to jak kopanie się z koniem niestety.

Pis i kler od początku podzielili naród chowając nielubianego prezydenta na Wawelu jak bohatera a śledztwo jeszcze nie ruszyło - oni już wiedzieli, że poległ na posterunku i był zamach - a co gdyby Kaczyński, ten bohater był winny katastrofy?

To moje ostatnie słowa w tym poście - ta rozmowa nie ma sensu bo niektórzy mają zbyt wiele emocji i dają się podburzać szkodnikom z prawicy - na szczęście dla większości Polaków sprawa Smoleńska jest zamknięta - mądrość narodu wygrala, świat się nie zawalił - "kwiat " polskiej elity zastąpili inni.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
niewazne
zaufany użytkownik

Post autor: niewazne »

Ok, idąc twoim tokiem myślenia, Kamil - PO i ludzie innej wiary niż katolicka, podzielili społeczeństwo głosząc od początku, że to była wina pilotów. Takie stwierdzenie jakie ty wysuwasz tylko w drugą stronę. A problem tkwi w tym, że to co dzieli Polaków to to, że nie wyjaśniono tego co się stało w sposób przejrzysty. Komisja Millera? Ciekawe rządowa komisja wyjaśniająca zaniedbania i błędy rządu... Raport rosyjski? Tu już nie trzeba tego komentować. Ja tak uważam i nie wstydzę się tego powiedzieć - nie wiem do końca, co tam się wydarzyło a chciałabym wiedzieć. I tym się różnie od ciebie, że nawet jeśli okazałoby się, że to Kaczyński jest winny tej katastrofy byłabym w stanie to zrozumieć i zaakceptować. Ty natomiast z góry negujesz zamach. No ciekawe jaką miałbyś minę gdyby się okazało, że to jednak był zamach.

No i nie wymieniłeś mi tych mediów prawicowych... Telewizja jest opanowana przez media prorządowe, internet też. Prawicowe i skrajnie odbiegające od rządowych schematów myślenia, stacje czy strony internetowe trzeba wyszukać sobie samemu. Tak więc - kto dzieli Polaków? Ten kto ma władze i dostęp do większości obywateli w postaci środków masowego przekazu.

Wiesz, może dla ciebie być to koniec dyskusji - nie ma problemu, co jednak nie zmienia faktu, że ty się popisałeś nieopanowanymi emocjami nazywając ludzi, mających inne zdanie niż ty, "paranoikami myślącymi nienormalnie".
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Przyjmijmy, że to ja piszę głupoty i jestem prowokatorem, żyję na Marsie czy na Merkurym. Wisi mi już ten temat, żałuję że dałem się wmieszać w ten temat ale to tylko moja glupota.
No i chciałam jeszcze zwrócić uwagę na jedną sprawę. Kim jest Komorowski? I jaką naprawdę władze posiada. Zauważcie, że to Tusk zawsze chciał być prezydentem (i ma ponownie takie plany po zakończeniu pracy dla UE). A tutaj następuje katastrofa... Tusk zapowiada delikatnie swoją kandydaturę ale... nie Tusk, a Komorowski startuje na prezydenta. Polecam Sumlińskiego, dobrze to wyjaśnia.
To Twoje słowa - Zbyszek przynajmniej nie udaje i twierdzi szczerze, że wierzy w zamach i wie, że zamach był. A Ty próbujesz wmówić, że masz wyważone podejście ale sama w swoich postach insynuujesz, że Komorowski i Tusk byli zamieszani :)

Ale nie ma co gadać na ten temat bo tylko prowadzi do wzajemnych animozji - niech będzie że zamach był ale trudno mi znaleźć powód, dla którego Putin miałby narażać się i robić zamach. USA by o tym wiedziało i Putin byłby skończony.

the formless."

niewazne
zaufany użytkownik

Post autor: niewazne »

Kamil Kończak pisze:
No i chciałam jeszcze zwrócić uwagę na jedną sprawę. Kim jest Komorowski? I jaką naprawdę władze posiada. Zauważcie, że to Tusk zawsze chciał być prezydentem (i ma ponownie takie plany po zakończeniu pracy dla UE). A tutaj następuje katastrofa... Tusk zapowiada delikatnie swoją kandydaturę ale... nie Tusk, a Komorowski startuje na prezydenta. Polecam Sumlińskiego, dobrze to wyjaśnia.
To Twoje słowa - Zbyszek przynajmniej nie udaje i twierdzi szczerze, że wierzy w zamach i wie, że zamach był. A Ty próbujesz wmówić, że masz wyważone podejście ale sama w swoich postach insynuujesz, że Komorowski i Tusk byli zamieszani :)
Przykro mi w takim razie ale nie zrozumiałeś tego co napisałam. To nie była wrzutka do Smoleńska tylko moje głośne zapytanie co sądzicie na ten temat, który porusza Sumliński. To nie ma nic wspólnego ze Smoleńskiem, drogi kolego :)

O to mi chodziło, że wydawaloby się, że Tusk ma większą władze a okazało się że rządzi Komorowski i jest "ważniejszy". Szkoda, że tego nie załapałeś :) ale widać wolisz widzieć to co ci wygodnie widzieć i rozumieć czyjeś słowa tak jak tobie pasuje.
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Przepraszam, że nie załapałem droga koleżanko :) Ale skoro nie ma nic wspólnego ze Smoleńskiem i nic nie insynuuje to po co ten temat w tym wątku o zamachu ? :)

Dla mnie temat skończony - niech będzie, że był zamach, niech się już towarzystwo wzajemnej adoracji co do zamachu wypowiada.

the formless."

Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Kamil Kończak pisze:... Zbyszek przynajmniej nie udaje i twierdzi szczerze, że wierzy w zamach...
Nigdy niczego takiego nie twierdziłem. Nie wierzę w żaden zamach. Fakty które poznałem dają się wytłumaczyć tylko zamachem, nie znam ich innego wytłumaczenia. Moja rzekoma wiara nie ma tu nic do rzeczy.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Przepraszam, nie wierzysz, Ty już wiesz. Ale znowu wychodzi Twoje czepialstwo bo w dalszej mojej wypowiedzi napisałem, że to wiedza.
Zbyszek przynajmniej nie udaje i twierdzi szczerze, że wierzy w zamach i wie, że zamach był.
Nie widzę sensu dalszej rozmowy skoro nie potrafisz odpowiedzieć na pytania fundamentalne (za to nieustannie czepiasz się szczegółów) : Po co Putin miał robić zamach i czy cena była aż tak wielka aby ryzykować (bo Amerykanie by to wiedzieli) i kim ważnym był Kaczyński.

Niestety ze Zbyszkiem nie ma co gadać - on i tak wie więc nie rozumiem po co przyszedł gadać z ciemniakami. Ja poważnie odniosłem się do wypowiedzi Zbyszka i do tego co pisał na temat borowców a Zbyszek w żaden sposób nie odniósł się do moich stwierdzeń i przemyśleń, pytań. To tylko pokazuje, że Zbyszek niestety rozmawia sam ze sobą.

A jeśli już komentuje i odnosi się do wypowiedzi do czepia się szczegółów co bardziej wyraża jego urażoną dumę. Po co więc rozmawiać?

the formless."

Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Kamil Kończak pisze:... Po co Putin miał robić zamach i czy cena była aż tak wielka aby ryzykować (bo Amerykanie by to wiedzieli) ...
Putin miał motyw pozbycia się niezależności Polski i jej udziału w polityce zagranicznej, która niszczyła jego starania jak np. w Gruzji. Przy prezydenturze Kaczyńskiego inwazja Rosji na Urainę nie miałby miejsca, lub byłaby bardzo utrudniona. Kaczyński sam pojechałby na granicę, aby wskazać światu, że kolumny ruskich sałdatów wjeżdżają na Ukrainę. Z pewnością zorganizowawłby silniejszy protest i opór.

Sam fakt rozwiązania za Kaczyńskiego WSI był wystarczający powodem dla FSB do zemsty.

Fakt, że Amerykanie coś wiedzą nt. zbrodni w Polsce lub na terenach byłego ZSRR nie stanowi żadnego zagrożenia, bo nie są oni bardzo skorzy do jakiejś reakcji.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Wszystko jasne - rozchodzi się tak jak myślalem o Kaczyńskiego, który wg Ciebie miałby wpływ na losy Ukrainy...Hmm...W Twoich oczach jawi się prawie jako Superman...niepojęte dla mnie ale szanuję taką wizję. Jest jednak ona marginesem bo ludzie w mity nie wierzą.
Kaczyński sam pojechałby na granicę, aby wskazać światu, że kolumny ruskich sałdatów wjeżdżają na Ukrainę. Z pewnością zorganizowawłby silniejszy protest i opór.
Sam...kurdę, cenię Cię za dużą inteligencję, uważam żeś poczciwy i uczciwy chłop ale to tylko pokazuje, że polityka dziwne rzeczy z ludźmi robi...

O Ukrainie niestety niewiele wiesz, o tym jak multimiliarder Sorros sponsorował Majdan (a teraz inwestuje grube pieniądze) i o tym, że cała ta wojna to w dużej mierze wojna o wpływy między USA a Rosją. To wojna gigantów i żaden maluczki nie ma nic do powiedzenia.

Takie wizje jak Twoje niestety są oderwane od rzeczywistości a biorą się z pychy, z rozdymanego do granic możliwości ego - i takie ego miał Kaczyński, żył w jakichś urojeniach wielkościowych jak na mój gust.

Dobranoc...

the formless."

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Lech Kaczyński nie miał prawa trafić do piekła, był patriotą tylko miał polską moralność, oferuję swoją duszę w zamian za jego.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

JagodowyWilkołak pisze: oferuję swoją duszę w zamian za jego.
Ja bym tak nie ryzykował :)

the formless."

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Później Jarosław Kaczyński poszedłby jako niewinny do piekła aby być z bratem.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Duch Lecha Kaczyńskiego jest na terytorium Rosji, dzisiaj jest ważne patriotyczne święto w Polsce.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Mój scenariusz zamachu w Smoleńsku.

Wszystko zaczęło się w momencie wejścia Polski do Unii, Niemcy nie chcieli mieć silnej Polski a słaby kraj zależny.
Dzień przed zamachem Tusk dostał cynk aby nie wsiadać, Niemcy mu to powiedzieli mając w tym swój cel.
Celem było stworzenie kozła ofiarnego gdyby nie udało im się doprowadzić do przejęcia władzy przez PO.
Ale władzę przejęło PO i Tusk nie został wykorzystany. Dostał bilet w jedną stronę do Brukseli aby chronił go immunitet i nie mógł być dokładnie przesłuchany.
Tusk bierze duże pieniądze ale nie może nic zrobić bez pozwolenia.
Gdyby PiS od razu przejął władzę to wyszedłby na jaw zamach bez mataczenia PO i tutaj Tusk miałby przerąbane.

Tusk może wbrew pozorom być ostatnim patriotą w PO, może robić w granicach tego co mu Niemcy pozwalają dużo dobrych rzeczy dla Polski ale za brukselskimi zamkniętymi drzwiami.
Bierze udział w polskich świętach patriotycznych bez problemów ze strony rządu, co świadczy że mogę mieć rację i może działać na polską korzyść.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”