Dokładnie.karuna pisze:Ale gdzie trafi? Oby wybrało swój dobry kierunek...Mati pisze:Ale wszystko się odradza.
.
Moderator: moderatorzy
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Re: dostęp do antykoncepcji awaryjnej
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
Wierzysz w takie czy inne swoje istnienie po śmierci? Czy po prostu chciałbyś, by twoja śmierć nie była twoim ostatecznym końcem?Bardo pisze: Widok zwłok tak naprawdę o niczym nie świadczy, bo nadal nie wiadomo, co się dzieje z naszą świadomością po śmierci. Sama świadomość jest do dzisiaj niewyjaśniona.
Chyba osób, które chciałyby zupełnie zniknąć po śmierci jest mniejszość, ja się doWspaniale pisze:Wierzysz w takie czy inne swoje istnienie po śmierci? Czy po prostu chciałbyś, by twoja śmierć nie była twoim ostatecznym końcem?
tej mniejszości nie zaliczam. Poza tym skoro kiedyś mnie nie było i zaistniałem,
to czemu po śmierci nie miałoby się to powtórzyć? Łańcuch istnienie->nieistnienie->
istnienie->nieistnienie wydaje mi się bardziej logiczny niż jednorazowe
odwiedziny na tym padole. A nieistnienia nie da się pamiętać (jak np. podczas
narkozy), więc na logikę mogę doświadczać tylko istnienia.
Nie wierzę w piekło albo niebo w rozumieniu religii, ale myślę, że życie (czy raczej
świadomość) jest continuum.
Ale to już nie będziesz w żadnym stopniu ty. Chyba że wierzysz, że zjadane przez ciebie zwierzęta na nowo się rodzą w tobie jako pokarm. Potem wydalane stają się nawozem itd.Bardo pisze: Poza tym skoro kiedyś mnie nie było i zaistniałem,
to czemu po śmierci nie miałoby się to powtórzyć? Łańcuch istnienie->nieistnienie->
istnienie->nieistnienie wydaje mi się bardziej logiczny niż jednorazowe
odwiedziny na tym padole.
Myślę, że to coś co doświadcza przetrwa. Na pewno nie ciało i wątpliwe, że pamięć bo taWspaniale pisze:Ale to już nie będziesz w żadnym stopniu ty. Chyba że wierzysz, że zjadane przez ciebie zwierzęta na nowo się rodzą w tobie jako pokarm. Potem wydalane stają się nawozem itd.
umiera z mózgiem, ale świadomość jako nośnik bytu. Ta sama świadomość, co do której
na razie wiadomo prawie tyle samo, co 100 lat temu. Jeśli nauka w końcu znajdzie jej
materialną przyczynę, zrewiduję swoje poglądy

Nadzieja umiera ostatnia.
Rolą kobiet jest rodzenie dzieci, taki jest sens ich istnienia.
Poza tym to żadna kara, kobiece kobiety pragną dzieci.
Poza tym to żadna kara, kobiece kobiety pragną dzieci.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
A sensem zycia mężczyzny jest płodzenie dzieci? Ty, zdaje się, nadal tkwisz w przekonaniu, że jedynym sensem seksu jest prokreacja. Taki pogląd prezentują krisznowcy i co bardziej zagorzali katolicy. Nigdzie indziej go nei spotkałam.Arom pisze:Rolą kobiet jest rodzenie dzieci, taki jest sens ich istnienia.
Poza tym: kobiecość nie zależy od chęci posiadania dzieci. To zespół cech (psychicznych i fizycznych), umownie uważany za wyznacznik ideału kobiety. Chęć posiadania dzieci nie wiedzie tu roli prymarnej.
Pozdrawiam.m.