Wasi prześladowcy
Moderator: moderatorzy
Wasi prześladowcy
Pytanie kieruję do osób co mają urojenia prześladowcze. Jak one u was wyglądają/ wyglądały? Ja nie miałem nigdy , że jeżdżą za mną czarne samochody itd. Moje urojenia prześladowcze wyglądają tak, że ciągle wymyślam sobie jakieś sytuacje w głowie i zawsze moi znajomi są w nim moimi prześladowcami, np. wyobrażam sobie, że wyrażam jakiś pogląd w jakiejś tam sytuacji i zaraz dostaję nie miłą ripostę kumpla, podał bym jakiś przykład, ale staram się o tych nieprzyjemnych myślach jak najszybciej zapomnieć i teraz nie pamiętam. Mam tak, że cokolwiek nie powiem to kumple zaraz mnie ripostują w myślach. Mam problem z wyrażaniem własnego zdania bo wydaję mi się, że zaraz ktoś mnie zjebie. Wkładam moje myśli innym osobom, co oni to sobie o mnie nie myślą co jest również bardzo nie przyjemne bo dostaję wtedy lęków jak przy wszystkich w zasadzie których wymieniłem moich urojeń. Mam też czasami problem nawet tu na forum się wyrazić, bo wydaję mi się że zaraz mnie za coś zjebiecie, albo będę musiał wchodzić w jakąś męczącą dyskusję która pochłonie całą moją energie.
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
Re: Wasi prześladowcy
Ja mam podobnie jak Ty,ostatnio jak wracałem z pracy biegł facet z kobietą,biegali dla sportu a mi już się wydawało że podbiegną domnie od tyłu i mie napadną.Często jak jade w autobusie to wydaje mi się że wszyscy się że ludzie się na mnie patrzą i czytają moje myśli.Też czasami boje się powiedzieć swojego zdania bo zaraz mi się wydaje że dostane zjebe i często się nieodzywam wogule.Pozdrawiam Cię. 

Michal
z prochu powstałeś i w proch się obrócisz
z prochu powstałeś i w proch się obrócisz