i co mam o tym sądzić

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

fotex
zaufany użytkownik

i co mam o tym sądzić

Post autor: fotex »

Czasami mam sny w których czytam gazetę albo książkę.Z TV dowiedziałem się wcześniej że coś takiego jest niemożliwe gdyż część mózgu odpowiedzialna za czytanie w czasie snu jest nieaktywna.Czyżby mój sen był nieprawidłowy?
darni

Post autor: darni »

Mam tak samo jak ty, nie przejmuj się to bardzo naturalne i NORMALNE jest. A teraz słów kilka z sennika uuuuuuuu „ kiedy czytasz - zapowiedź to Twej błogości i zadowolenia“ :D :) 8) :lol: :P :wink: :twisted:
to na razie bratku :arrow:
Gość

Post autor: Gość »

stary jak ja zasypiam słucham radia - budze sie i i i i wtedy znam juz wszystkie wiadomosci z kraju i ze swiata pozdrawiam kolo jabolo
Kosmodysk

Post autor: Kosmodysk »

A ja kiedyś miałem taki sen, że zostałem sam na ziemi i nikogo nie było. Mogłem wszystko brać ale nie było nigdzie nikogo i wszystko niszczało. I taka nicość dobrze, że sie obudziłem:)
Jolanta

Post autor: Jolanta »

Cześć "kosmo"Szczeże mówiąc też miewam czasem głupawe sny to wchodzę to schodzę ze schodów które nie mają końca to znowu koty mi się w śnie rozmnażają i dziczeją, a czasem sni mi się poprostu część tego co właśnie przeżywam tylko w innym bardziej pozytywnym lub negatywnym świetle. Czy myślicie że sny mają jakieś znaczenie?
Kosmo

Post autor: Kosmo »

Ale o tych kotach to już przegięcie :) dziczeją ci no ładnie :lol:. Abstrahując od dzikich kontów zostać sam na ziemi bez żywej duszy to naprawde straszne. Uważam, że sny napewno mają znaczenie, jest to wytwór naszej głowy i przedstawia pewną cząstke nas... Chyba wszystko zależy od interpretacji 8)
Jolanta

Czytałam coś kiedyś o psychologi snu ale to było napraw niewiele. Ponoć człowiek w snach usiłuje uporać się ze swoimi lękami i problemami. Może dlatego właśnie powinniśmy jednak nie starać budzić się z takiego snu i pokonać te nasze straszydła nocne. Co jak myślisz?
Jolanta

A-Ha jeszcze coś "kosmo co do tej interpretacji to coś tam kiedyś takiego prubowałam , bo znalazłam jakąś stronę w internecie o interpretacji snów ale wychodziły mi z tego jakieś dziwolągi i wpędzałam się tylko w niepotrzebny stres że coś złego może się stać więc teraz staram się patrzeć na te sny trchę bardziej z dystansu
fotex
zaufany użytkownik

Z kolei śniło mi się że jestem w Gdańsku i tańczę a w dodatku popijam cole zmieszaną z petami.Ale ogólnie sen był fajny.
Kosmo

Post autor: Kosmo »

Hmmm tak to właśnie jest, napewno dużo zależy od tego czy nasze sny są strasznie i sie ich boimy, czy są przyjemne i nie chcemy sie aż budzić:) Ja miałem okres 3 lat gdzie w ogóle nie pamiętałem swoich snów:) Tylko jak sie budziłem to mogłem się domyślać co mi sie sniło, bo efekt był widoczny haha:)) :lol: A masz tą strone z interpretacją snów...?
Jolanta

Do Kosmo

Nie nie mam nic takiego ale wrzuć w wyszukiwarkę na onet.pl sny to zaraz wyskoczy ci pełno stron znjdziesz tam też senniki.
Gość

Post autor: Gość »

Ty CL śnisz po haju, jak sie narabiesz dragami
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Re: i co mam o tym sądzić

Post autor: zbyszek »

fotex pisze:Czyżby mój sen był nieprawidłowy?
nie ma nieprawidłowych snów, przecież to tylko sny !
fotex
zaufany użytkownik

Część mózgu odpowiedzialna za czytanie powinna być w czasie snu uśpiona.Pytałem o to neurologa.
Nova
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Nova »

A słyszeliście coś o świadomych snach? O podróżach astralnych? Jak to sie wiąże ze schozofrenią?
bobo_kasz
zarejestrowany użytkownik

Post autor: bobo_kasz »

Nova pisze:A słyszeliście coś o świadomych snach? O podróżach astralnych? Jak to sie wiąże ze schozofrenią?
nijak
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Jolanta pisze:Czy myślicie że sny mają jakieś znaczenie?
znam z literatury opis, według którego komuś śniła się straż pożarna, która jechała i już już miała dojechać i zacząć gasić, a po przebudzeniu okazało aię, że on tylko potrzebował koniecznie i to coraz bardziej do ubikacji.
Myślę, że to dobry opis, bo oddaje fakt, że sny odbijają stan naszego organizmu, stan ciała, ale także stan ducha, np. jakąś wewnętrzną obawę, lub nieuświadomioną i niewypowiedzianą potrzebę.

Sam staram się domyślać o jaką informację chodzi, lecz żeby to się udało trzeba wczuć się w siebie i nie interpretować obcymi symbolami. Interpretacja snu to takie spojrzenie jak w lustro wody jeziorka, kiedy chłopcy rzucają "kaczki" - prawie same kółka, zmarszczki. jeśli potrafisz "wyjść z siebie" i te zaburzenia zinterperetować tj. odjąć od obrazu interferencje pochodzące z różnych przyżyć, wtedy ujrzysz w odbiciu prawdziwego samego siebie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”