Co ostatnio oglądaliście?
Moderator: moderatorzy
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Co ostatnio oglądaliście?
"Oczy szeroko zamknięte" Kubricka. Rozczarowałam się.
"Blue Velvet" Lyncha. Nuda.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Ciekawe, kameralne kino europejskie, I Am Yours http://www.cda.pl/video/149178c3/-I-Am- ... -Lektor-PL 27-letnia Mina mieszka w Oslo i samotnie wychowuje sześcioletniego syna Felixa. Kobieta pochodzi z norwesko-pakistańskiej rodziny, z którą nie dogaduje się najlepiej. Poczucia bezpieczeństwa szuka w kolejnych związkach.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Wyloguj się!moi pisze:"Oczy szeroko zamknięte" Kubricka. Rozczarowałam się.

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Mi wszystkie filmy Kubricka jakie dotychczas oglądałem nie przypadły do gustu. W szczególności Lśnienie. Dawno już niczego nie widziałem. Teraz oglądam tylko seriale: Teoria Wielkiego Podrywu, The Walking Dead, South Park na Comedy Central w każdą niedziele o 22:50 emitują najnowszy, 18 sezon. Ostatni odcinek o Oculus Rift chyba najlepszy z całej serii.moi pisze:"Oczy szeroko zamknięte" Kubricka. Rozczarowałam się.
Pozdrawiam.m.
Ja też chciałbym co niedzielę w małym drewnianym kościołku wyłamywać sobie dłonie. Ja też chciałbym niewskazany palcami przejść przez życie najpoczciwiej.
Grzegorz Ciechowski
Grzegorz Ciechowski
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Wyloguj się i nigdy nie zalogowywuj!Faur pisze:Mi wszystkie filmy Kubricka jakie dotychczas oglądałem nie przypadły do gustu. W szczególności Lśnienie. Dawno już niczego nie widziałem.moi pisze:"Oczy szeroko zamknięte" Kubricka. Rozczarowałam się.
Pozdrawiam.m.

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.

Nie mogę mu za to odmówić, że tworzy takie swoje filmy, których nikt by nie powtórzył.
Ja też chciałbym co niedzielę w małym drewnianym kościołku wyłamywać sobie dłonie. Ja też chciałbym niewskazany palcami przejść przez życie najpoczciwiej.
Grzegorz Ciechowski
Grzegorz Ciechowski
- moi
- moderator
- Kontakt:
No co Ty opowiadasz! Lśnienie to chyba jego najlepszy film!Faur pisze:
Mi wszystkie filmy Kubricka jakie dotychczas oglądałem nie przypadły do gustu. W szczególności Lśnienie.

No, ale o gustach się nie rozmawia

Pozdrawiam.m.
Wolę Mechaniczną Pomarańczę. Film bardziej chory ode mnie.moi pisze:No co Ty opowiadasz! Lśnienie to chyba jego najlepszy film!Faur pisze:
Mi wszystkie filmy Kubricka jakie dotychczas oglądałem nie przypadły do gustu. W szczególności Lśnienie.![]()
No, ale o gustach się nie rozmawia
Pozdrawiam.m.
Grzegorz Ciechowski
Grzegorz Ciechowski
Bękarty wojny, Tarantino.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Też niezły, ale zostawia (podobnie jak książka) odbiorcę w stanie porażenia bezpislnością. Nie lubię takich stanów po skończonej lekturze/filmie.Faur pisze: Wolę Mechaniczną Pomarańczę. Film bardziej chory ode mnie.
Pozdrawiam.m.
Igrzyska Śmierci Kosogłos część 1
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Pocałuj mnie". Film o poszukiwaniach seksualnej tożsamości, o przesuwaniu emocjonalnych granic, o akceptacji. Odważny i intymny.
"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Glupi i Glupszy bardziej, dobry film, usmialem się setnie, żarty na poziomie, co więcej powiedzieć, bawiłem się przednio, dobry come back po 20 latach
Polecam!

- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Taki serial, "Olive Kitteridge".
http://www.filmweb.pl/serial/Olive+Kitt ... 014-605700
Mocna rzecz i życiowa. Na podstawie jakiejś tam książki nagrodzonej pulitzerem, której oczywiście nie miałem czasu/nie chciało mi się/nie widziałem potrzeby czytać. Srogie nagromadzenie ludzi pokrzywionych, skrzywień przekazywanych pokoleniowo i sporo gatunkowo wisielczego humoru. Fantastyczna Frances McDormand, która jako Olive sama siebie (po części słusznie) nazywa potworem. Pozostałe role też znakomite (np. na swój sposób przekomiczny w pierwszym odcinku Richard Jenkins, później też świetny, ale już nie tak komiczny jak w 1 epizodzie, a ja się lubię ... śmiać)
. Bardzo polecam. To tylko cztery odcinki... naprawdę świetnego serialu! 
Jak komuś nie pasują moje wypociny powyższe, to tu namiar na profesjonalną recenzję, którą można przeczytać nie psując sobie zabawy spoilerami.
http://www.filmweb.pl/reviews/Nemezis+d ... iska-16249
http://www.filmweb.pl/serial/Olive+Kitt ... 014-605700
Mocna rzecz i życiowa. Na podstawie jakiejś tam książki nagrodzonej pulitzerem, której oczywiście nie miałem czasu/nie chciało mi się/nie widziałem potrzeby czytać. Srogie nagromadzenie ludzi pokrzywionych, skrzywień przekazywanych pokoleniowo i sporo gatunkowo wisielczego humoru. Fantastyczna Frances McDormand, która jako Olive sama siebie (po części słusznie) nazywa potworem. Pozostałe role też znakomite (np. na swój sposób przekomiczny w pierwszym odcinku Richard Jenkins, później też świetny, ale już nie tak komiczny jak w 1 epizodzie, a ja się lubię ... śmiać)

Jak komuś nie pasują moje wypociny powyższe, to tu namiar na profesjonalną recenzję, którą można przeczytać nie psując sobie zabawy spoilerami.
http://www.filmweb.pl/reviews/Nemezis+d ... iska-16249
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Oglądacie takie programy jak "mam talent" "x-factor" i "must be the music"?
- michal1418
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 3938403
nie oglądam telewizyjnej papki